Sosyal Medya

Instagram’a Sessize Alma Modu Geldi!

Instagram uzun bir süredir hayatımızda yer alıyor ve adeta tüm sosyal medya ihtiyacımızı karşılar hale geldi. Geliştirdiği özelliklerle iyiden iyiye kullanıcı kitlesini genişleten sosyal medya platformu, şimdi de birçok kişinin merakla beklediği ‘’sessize alma’’ özelliğini kullanıma sunuyor.

Instagram, rakiplerine göre biraz geç kaldığı bir alana adım atıyor ve takip ettiğimiz kişilerin gönderilerini ana sayfadan engellememize izin veren ‘’sessize alma’’ modunu uygulamaya başlıyor. Facebook ve Twitter‘da takibi bırakma ya da sessize alma gibi özellikler uzun süredir bulunuyor. Instagram’da da hikayelerin ana sayfanızda görünmesini engelleme özelliği 2016’dan beri bulunuyordu.

Instagram’da gönderilerini ana sayfada görmek istemediğiniz kişileri takipten çıkarmadan paylaşımlarını gizleme imkanına kavuşacaksınız. Çoğumuzun ayıp olmasın diye takipten çıkaramadığı insanlar vardır. Çoğunlukla aynı gönderileri paylaşan veya sürekli olarak fotoğraf yükleyen bu kişiler canınızı sıkıyorsa, Instagram’ın sessize alma özelliği ile ana sayfada görmek istemediğiniz kişileri sessize alabilirsiniz. Önümüzdeki haftada herkese açılacak özellik, hikayeler üzerine de genişletilebiliyor. Yani istenmeyen arkadaşların hem normal paylaşımları hem de hikaye içerikleri takibi bırakmadan gizlenebiliyor.

Sessize alınan hesaplar sizi bir gönderide etiketlerse ya da sizin bir gönderinize yorum yaparsa yine bildirim alabileceksiniz. Bu sayede sessize aldığınız kullanıcı tarafından durumun anlaşılmasını önlemiş olacaksınız. Eğer bu süreçte fikriniz değişirse, istediğiniz zaman arkadaşlarınızın gönderisinin görünürlüğünü tekrar açarak, eskisi gibi görmeye devam edebilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu