Dijital Pazarlama

Filmekimi Festivali’nden Parodi Reklam

Sinemaseverlerin heyecanla beklediği film festivallerinden olan Filmekimi 5 Ekim’de başlıyor. Biletleri dün satışa çıkan festivalde yine dünyanın dört yanından çeşit çeşit film gösterime giriyor.

Bizim dikkatimizi çeken nokta ise festivalin tanıtım filmi oldu. Reklam filmini izlediğinizde basit yerel bir reklam izliyormuş hissine kapılıyorsunuz. Zaten insanlara hissettirmek istedikleri de bu olmuş.

#bureklamarağmen hashtag’iyle “bu reklama rağmen geleceksen gerçek bir sinemaseversin” mesajı veren reklam oldukça başarılı bir parodi çalışması.

Bu tarz parodiler her ne kadar daha önce denenmiş olsa da, genelde bu tip parodilerin sorunu, dalga geçtikleri konsepti başarıyla uygulayamamaları oluyor. Kötü görünen bir film yapmak isterken yeterince kötü olunamadığında etki hakkıyla verilemiyor. Bu reklamınsa kötülüğü gerçekten iyi, o çok tanıdık yerel reklamları aratmıyor. Bu anlamda gerçekten başarılı bir parodi olduğu söylenebilir. Düşük bütçeyle de esprili ve insanların ilgisini çekecek, viral etki yaratılabilecek bir reklam yapılabileceğini de gösteriyor.

https://www.facebook.com/filmekimi/videos/1890838227681190/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu