Dijital PazarlamaSosyal Medya

Instagram Yeni Bir Satış Modeli İle Karşımızda!

Instagram yeni satış modeli Koleksiyon ile E-Ticaret sektöründe daha aktif bir rol oynamaya başlayacak. Bu yeni reklam modeli, videoları ve ürün kataloglarını tek bir içerikte topluyor.

Daha önce Facebook üzerinden test edilen bir reklam modelidir. Bu da gösteriyor ki Facebook her zamanki gibi yeni özellikleri sahibi olduğu bütün mecralarda deneyimliyor. Tek bir panel üzerinden yönetilen Instagram ve Facebook reklamları için ise bu durum oldukça olağan. Facebook daha önce Canvas reklam modeli için de aynı yöntemi kullanmıştı. Koleksiyon reklam modeli ile ilgili Facebook videosuna aşağıdan erişebilirsiniz.

Uzun zamandır satın alma noktasına gelindiğinde kullanıcıları dışarıya yönlendiren Instagram, bu reklam modeli sayesinde ürünlerin kendi platformu üzerinden incelenmesini sağlayacak. Ayrıca bu yeni reklam modeli ile, geçtiğimiz haftalarda Snap Store’u kullanıma sunan Snapchat’e de bir meydan okuma gerçekleştiriyor. Snapchat kendi içinde ürünlerini satmaya başladığı Snap Store ile platformu bir E-Ticaret ürününe dönüştürmek adına adım attı.

Instagram Koleksiyon reklamları ise Birchbox ve Revolve markaları tarafından kullanılmaya başlandı. Instagram tarafından yapılan bir açıklamaya göre moda ile alakalı hesaplar 200 milyon Instagram kullanıcısına hitap ediyor. Bu da demek oluyor ki Instagram, yeni reklam modeli ile çok iyi sonuçlar elde edebilir.

Görünen o ki Facebook, her çeyrekte daha da yavaşlayan büyüme oranı sebebiyle tüm Instagram’a vermek için çaba gösteriyor. Aynı zamanda bu yıl beklenenden daha az bir kar oranına sahip olan Facebook, gelirini artırmak adına Instagram için her geçen gün yeni bir özellik getiriyor. Bünyesinde bulunan 5 milyon reklamveren ve 70 milyon işletme ile Facebook, yeni reklam modelleri sayesinde Intagram’da bulunan 2 milyon reklamveren ve 25 milyon işletmeden en iyi şekilde yararlanmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. he instagram hesabın olmuş he dükan açmışsın ikiside aynı şey bugunlerde

Başa dön tuşu