SEO

WordPress SEO Eklentileri

Günümüz dünyasında her şey gelişmeye ve yenilenmeye başlamıştır. İnternet günümüz dünyasındaki en önemli iletişim araçlarından biri haline gelirken web siteleride bilgi almak için rahatlıkla ulaşabileceğimiz konumda bulunuyor. Web siteleri için de SEO artık en önemli kriterlerden biri haline geliyor. Web sitesi kurmak için birçok kişinin tercih ettiği CMS sistemlerinden biri olan WordPress ne gibi SEO eklentilerini bize sunuyor merak ediliyor. 

En İyi Wordpress SEO Eklentileri

Wordpress SEO eklentileri ile ilgili bilgi almak ve hem rakiplerinizle hem de Google ve diğer arama motorlarının gözünde iyi bir bir iz bırakmak için doğru adrese geldiğinizi yazımızı okuduktan sonra anlayacaksınız. Sizler ile paylaşabileceğimiz en iyi Wordpress eklentileri aşağıdaki gibidir.

  1. Yoast SEO
  2. Rank Math
  3. All in One SEO Pack
  4. SEMRush
  5. Broken Link Checker
  6. Google Keyword Planner
  7. Squirrly SEO
  8. SEOPress
  9. SEO Framework
  10. MonsterInsights

Yoast SEO

yoast
yoast seo

Yoast Seo bu eklentiler arasında ne popüler olan ve binlerce web sitesinin arama motorlarında zirveye tırmanmasını sağlayan en iyi WordPress eklentisi olarak karşımıza çıkıyor.

 Yoast SEO sayesinde SEO optimizasyonunu rahatlıkla yapabilir ve arama motorlarınınn size ait olan siteyi taramasını kolaylaştırmak için otomatik olarak XML site haritasını oluşturur.

Anahtar Kelime Optimizasyonu: Belirlediğiniz anahtar kelimeleri sayfalarınız ve içeriğinize göre analiz etmek için Yoast SEO eklentisini kullanabilirsiniz.

Snippet: Seçtiğiniz meta açıklamasını Google arama sonuçlarında nasıl göründüğünü ve Google sıralamasında nasıl görüneceğini Yoast SEO ile öğrenebilirsiniz. 

Okunabilirlik Kontrolü: Okunabilirlik açısından içeriğinizi analiz etmek ve birçok teknik özelliğe Yoast SEO ile ulaşabilirsiniz. Hazırladığınız içeriklerin kullanıcılar tarafından daha rahat ve kolay okunabilmesi için birçok öneriyi sizlere sunmaktadır. 

Güncelleme: Yoast SEO iki haftada bir güncellenerek en yeni Google algoritmalarıyla sitenizin optimize edilmesini sağlar. 

Premium: Hazırladığınız içeriğe göre iç link önerilerine ve birden fazla odak anahtar kelimeyle optimize etmek için premium versiyonu kullanmak isteyebilirsiniz. 

SEO ile uğraşan birçok insan için ücretsiz sürümü yeterli görmektedir. Yoast SEO eklentisini içerik analizi konusunda SEMRush gibi bir SEO aracı ile yanyana koyulduğunda yetersiz olduğunu düşünen kişilerde bulunmaktadır. 

Tavsiye Edilen İçerik: SEO Uzmanlarının Kullandığı SEO Araçları

Rank Math

rankmath wordpress eklentisi
rankmath

Rank Math birçok SEO eklentisini bir araya getiren ve SEO kontrolünün sizde olduğunu hissettirecek her şeye sahip Rank Math, ihtiyacınız olan her özelliği bünyesinde bulundurmaktadır. 

Kullanıcı dostu ve ücretsiz bir SEO eklentisi olan Rank Math, diğer SEO eklentilerinden de veri almanıza olanak sağlamaktadır. 

Teknik SEO Detaylar: XML haritası oluşturabilir, Open Graph meta verilerini basit bir şekilde ekleyebilir ve blog gönderilerinize meta başlığı ekleyebilirsiniz. 

Meta Kutusu: Renk Math eklentisi ile başlıkları ve meta açıklamalarını ayarlayabilir ve analiz için odak anahtar kelimenizi ekleyebileceğiniz bir meta kutusu bulunmaktadır. 

40 Faktörlü İçerik Analizi: 40 faktörü temel alan bu özellik ile içeriklerinizi analiz eder ve önerilerde bulunur. 

Otomatik Alt Yazı ve Başlık Ekleme: İçeriğinize eklediğiniz görsellere alt yazı ve başlıkları otomatik ekler ve SEO için optimize etmeniz konusunda yardımcı olmaktadır. 

Google Search Console Entegrasyonu: Site performansı ve tıklanma sayıları gibi birçok Search Console verilerini yönetici panonuz üzerinden öğrenebilirsiniz. 

404 Monitörü: Yaptığınız hataları görmenizi sağlayacak 404 monitörü ile hatalarınızı görebilirsiniz. 

All in One SEO Pack

all in one seo pack
all in one seo pack

Yüz binlerce site tarafından kullanılan All in One SEO Pack, Yoast SEO’ya rakip olduğunu söyleyebiliriz. 

Şirketler ve birden çok fazla web sitesi olanlar için kullanışlı bir eklentidir. Online satış siteleri için SEO optimizasyonu için de tercih edilen eklentiler arasında bulunmaktadır. 

Not: All in One SEO Pack ile teknik bölümleri ayarlayabilirsiniz. Yoast SEO ve Rank Math gibi içeriğinizi analiz etmek için tasarlanmamıştır. 

İçeriğinizi SEO konusunda geliştirmek için öneri bekliyorsanız bu eklenti size göre değildir. Tabii SEO prensiplerini biliyorsanız ve başlık, tanım ve sosyal medya grafik etiketlerini belirleme gibi teknik konularda yardım için bu eklenti işinizi görecektir. 

XML, görsel site haritaları SEO başlığı, açık grafik meta etiketleri ve meta etiketlerine ek olarak ücretsiz sürümle birlikte aşağıdaki özelliklerden yararlanabilirsiniz. 

  • robots.txt ve .htaccess dosyası için pano içi dosya düzenleme,
  • şema işaretlemesi,
  • sitenizi yavaşlatabilecek botları engelleme,
  • web yöneticisi araçları doğrulaması,
  • canonical URL fonksiyonu,
  • Google Analytics entegrasyonu,
  • Google Sitelinks arama kutusu desteği dahildir.

Ücretsiz sürüm birçok kullanıcı için yeterliyken premium ile birlikte video site haritaları, gelişmiş WooCommerce desteği ve taksonomiler gibi SEO özelliklerine ulaşmanızı sağlamaktadır. 

SEMRush

semrush seo aracı
Semrush SEO aracı

Piyasadaki en detaylı SEO aracı SEMRush’dır.

Rakip Analizi ve Anahtar Kelime Araştırması: Rakip analizi deyince SEMRush ismi çok güçlü bir eklentidir. Yaptığı anahtar kelime araştırması hem sizin web sitenizi hem de rakip siteleri kapsamaktadır. Rakiplerinizin hangi organik anahtar kelimeleri aradığını ve arama terimlerini görmek için bu eklentiyi tercih edebilirsiniz. 

SEO Writing Assistant: Odak anahtar kelime belirleme de en iyi 10 sonucu elde etmenizi sağlar. 

WordPress Entegresi: SEO dostu içerik hazırlamanıza yardım eder ve süreci kolaylaştırır. 

Ek olarak SEMrush;

  • organik trafik ile ücretli trafik karşılaştırması
  • reklam stratejisi analizi gibi güzellikleri de bünyesinde bulundurur.

Küçük veya orta ölçekli bir işletmenin tüm SEO ihtiyacını bu eklenti ile karşılayabilirsiniz. 

Birçok müşteriye rapor ve analiz yayınlamak isteyenler için de gayet iyi bir eklenti olarak karşımıza çıkıyor. 

Broken Link Checker;

Broken Link Checker
Broken Link Checker
  • Arka planda sürekli çalışır ve  web sitenizdeki iç ve dış bağlantıları tarama görevini üstlenir. 
  • HTTP durum kodunu (404, 410 gibi), bağlantı metnini ve bağlantı kaynağını belirtir,
  • Bozuk bağlantıları bulup onarmanıza olanak sağlayarak işinizi kolaylaştırır. 

Bu eklentinin en iyi yanı kopuk bağlantılar sadece birkaç tık ile toplu olarak düzeltmeniz için yeni bağlantıları sizlere sunmasıdır. 

Bu eklenti sitenizi yavaşlatabilir ve oldukça fazla bant genişliği kullandığına dair uyarılar verebilir. O yüzden zaman zaman Broken Link Checker eklentisini devre dışı bırakmak akıllıca bir hareket olabilir. 

Google Keyword Planner

google keyword planner
Google keyword planner

Google reklamlarınıza uygun anahtar kelimeleri bu eklenti ile öğrenebilirsiniz. Bu eklentiyi yüksek arama hacmi vaad eden anahtar kelimeleri bulmak için aracı olarak kullanabilirsiniz. 

Küçük ve yerel işletmeler için demografik özelliklere göre hedef kitlesi belirlediği için oldukça uygun bir eklentidir. 

Elde ettiği verileri belirgin eğilimlere değil de ortalamaları baz alarak size sunması bir problemmiş gibi karşınıza çıksa da doğru anahtar kelimeleri seçmek için Google Trendleri ile kendiniz eşleştirerek öğrenebilirsiniz. Verilerinizi diğer araçlarla karşılaştırmak daha kolaydır. 

Squirrly SEO

Araştırma ve analizlere ön planda tutan bir WordPress eklentisi arıyorsanız Squirrly SEO tam size göre bir eklentidir. 

XML site haritaları, sosyal medya, başlık ve standart SEO özellikleri dışında aşağıdaki özelliklere de sahiptir. 

  • WordPress gösterge panelinden ayrılmadan: arama hacmi ve anahtar kelime araştırması gibi analizlere göz atmanızı sağlayan bu eklenti oldukça kullanışlıdır. 
  • Briefcase (Evrak Çantası) özelliği ile önemli anahtar kelimelerinizin site içi kullanımını yönetebilirsiniz.
  • Ayrıca Squirrly SEO sayesinde Google aramalarındaki sıralamalarınızı kolaylıkla takip edebilirsiniz. 
  • Ayrıca Squirrly SEO, içeriğinize uygun dış makalelerden ve Tweet’lerden resimler bulmanıza olanak sağlar. 

Premium versiyonu pahalı olması ile birlikte birçok gelişmiş özellikleri bünyesinde bulundurmaktadır. Bütçe sorunu olmayan büyük ve ciddi projeler için premium versiyonu doğru bir tercih olacaktır. 

SEOPress

seopress seo eklentisi
seopress seo eklentisi

Reklamsız olarak her şey dahil bir WordPress eklentisi arıyorsanız o eklenti SEOPress eklentisidir. 

SEOPress eklentisinin sunduğu özellikler arasında aşağıda yazdıklarımız bulunmaktadır. 

  • Başlıklar, yazılar, sayfalar ve terimler için meta açıklamalarınızı kolaylıkla yönetebilirsiniz. 
  • Basit bir şekilde içerik analizi yapabilir ve SEO uyumlu gönderiler paylaşabilirsiniz. 
  • XML ve HTML site haritaları oluşturabilirsiniz. ,
  • Google Analytics ile ziyaretçilerinizi izleyebilirsiniz.
  • Ayrıca SEOPress; kullanıcı rollerini izleme, özel boyut ayarlama, demografik raporlama, PDF, DOCX, XLSX indirme, IP anonimleştirme, alan adlarını izleme gibi özelliklerle dolu basit, hızlı ve güçlü bir eklentidir.

SEOPress premium versiyonunda WooCommerce optimizasyonu, majtestik entegresi, backlink takibi ve video Google News XML site haritaları gibi özellikleri kullanabilirsiniz. 

SEO Framework

WPMUDEV topluluğu tarafından sunulan ancak daha sonra ücretsiz bir şekilde kullanıcıların kullanımına açılan SEO Framework Yoast ve All in One SEO Pack’de bulunan özelliklerin çoğunu barındıran ve ekstra özellikler için para talep etmeyen reklam çıkarmayan, basit, hızlı ve hafif bir eklenti olarak karşımıza çıkıyor. 

SEO Framework uzantıları sayesinde; 

  • AMP entegrasyonu
  • yerel SEO,
  • makale geliştirme,
  • gizli mod,
  • spam gönderenler için yorumları önbelleğe alma gibi daha da gelişmiş fonksiyonlara sahip bir eklentidir.

Birçok eklenti odak anahtar sözcüğünü tercih ederken SEO Framework, doğal yazmayı teşvik için içeriğin konusuna odaklanarak ona önem verir. 

SEO ayarlarının çoğu önceden yapılandıran bu eklenti, kolay kontrol sekmesi ile tercih 

MonsterInsights

Geliştirmek ve büyütmek için vakit harcadığınız web sitenizin SEO stratejisini geliştirmek için gerekli olan bilgileri MonsterInsights sunmaktadır. 

  • Monsterlnsights ile Google Analytics’i WordPress’e basit bir şekilde yükleyebilirsiniz.
  • Sitenize gelen kullanıcıların nereden geldiği, en çok gösterilen içeriğinizin hangisi olduğunu ve gelenlerin sitenizde neler yaptığı ile ilgili verileri incelemenize olanak sağlamaktadır. 
  • WooCommerce SEO izlemenizi sağlamak için nerede müşteri kaybına uğradığınızı ve hangi ürünün popüler olduğunu öğrenmenizi sağlar. 

Bonus: WP Rocket

En iyi WordPress önbellek eklentisini kullanmak istiyorsanız WP Rocket’ı tercih etmelisiniz. Baktığımız zaman aslında bir SEO eklentisi olmadığını söyleyebiliriz. Site hızı arama motorları için fazlasıyla önemli olduğu için web siteniz için kritik bir öneme sahip olabilir 

Web sitenizin hızlanmasını istiyorsanız bunun en basit yolu sitenizin önbelleğe alınmasıdır. Bunun için de WP Rocket’i tercih edebilirsiniz. 

Hangi SEO Eklentisini Kullanmalısınız?

Teknik SEO analizleri ile ilgileniyorsanız yani detaylı analizlerle uğraşmak istemiyorsanız SEO dediğimiz şeyin teknik özelliklerini ayarlamak için SEO Framework veya All in One SEO Pack kullanabilirsiniz. 

Daha detaylı analizler için Yoast SEO, SEOPress ve Rank Math eklentilerinin ücretsiz versiyonları işinizi görecektir. 

Ek olarak, her ne kadar bir SEO eklentisi olmasa da Ahrefs’i göz ardı etmemeniz gerekir. Yeterli bütçeniz varsa Squirrly SEO, anahtar kelime analiz etmek ve para harcamamak için Google Keyword Planner eklentisini tercih edebilirsiniz. 

Sitenizin trafiği arttırmak için SEO çalışmalarını düzenli olarak yapmanız gerektiğini ve bunun uzun bir süreç olduğunu unutmayın. Biz listemizde bulunan en iyi wordpress seo eklentilerini sizler ile paylaştık. Bu eklentiler ile çalışmalarınızı sağlam veriler, detaylı analiz ve raporlarla destekleyebilirsiniz. Sitenizi güçlendirmek için vakit kaybetmeden çalışmaya başlayın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu