SEO

İçeriklerinize Görsel Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Nokta

İçeriklerin en etkili sonucu vermesi için, en iyi görselle birleşmesi gerektiğini daha önce “İçerik Oluşturmak İçin 11 İpucu” yazısında bahsetmiştim.  Şimdi ise sıra görsel seçerken dikkat etmemiz gereken noktalarda.

İçerikle örtüşen görseli bulun.

Öncelikle içerikle en çok örtüşen görseli bulun. İçeriği okuyup görsele baktığımızda ne anlatmaya çalıştığınızı çok iyi anlayalım. Böylece anlatmak istediğiniz şey net olacaktır ve karşı tarafa da aynı şekilde geçecektir.

Görselinizi Stock sitelerinden ediniyorsanız, bunun en zor tarafı Türk insanını en çok yansıtanını bulmak. Fakat büyük hatalar yapmaktan kaçının. Çinli birini koyup Ofiste muhteşem bir gün demeyin. Kışlık kıyafetler giymiş kişileri yaz paylaşımlarınızda kullanmayın. Mümkün olduğunca içeriğe, zamana, mekana ve markaya uygun görselleri seçin.

Tasarımlar oluşturun.

Tam anlatmak istediğiniz gibi bir görsel bulamadınız mı? Tasarımını yapın. Tasarımcı arkadaşlarınızdan yardım alın ve tam olarak ne istediğinizi ve fikrinizi anlatın. Onların yaratıcı dokunuşlarıyla birlikte ortaya harika işler çıkacağından emin olun.

Elinizdeki gerçek görselleri sonuna kadar kullanın/ yeni fotoğraflar çekin.

Stock fotoğraf siteleri birçok görsel ihtiyacımızı tedarik edebildiğimiz için oldukça yararlı. Fakat takipçilerinizin gerçek fotoğraflar görmeye de ihtiyacı var. Marka ile iş birliği yapın ve gerçek fotoğrafları kullanmaya özen gösterin.

Markanıza yeni çekimler yapmayı teklif edin. Stock fotoğrafların bir süre sonra size bile yapay gelmeye başlaması, takipçilerinize de aynı şekilde geçmesine sebep olacaktır. Elinizde bulunan gerçek fotoğrafları bir takvime yayarak düzenli olarak paylaşabilir ve takipçilerinizin stock fotoğraflara boğulmasına engel olabilirsiniz.

Görsel boyutlarına dikkat edin.

Sosyal medya mecralarının değişken görsel boyutlarına dikkat edin ve görsellerinizi bu boyutlara özel olarak hazırlayın. İnternette kısa bir aramayla sosyal medya görsel boyutlarının infografiklerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu ölçülere bağlı kalarak görsellerinizi hazırlayın.

Stock sitelerinden edinin.

Eğer elinizdeki fotoğrafları kullanmayacak ve tasarım yapmayacaksanız, görsellerinizi stock sitelerinden edinin. Thinkstock, ShutterStock gibi ücretli stock sitelerinin paketlerini inceleyin ve günlük kullandığınız görsel sayısını belirleyerek size en uygun paketi satın alın. Aynı zamanda ücretsiz stock sitelerini araştırın ve görsellerinizi mutlaka stock sitelerinden indirin.

Bonus: Hemen hemen her markanın geçmişinde bir kez kullandığı, stock sitelerinin fenomen çocuğunu emekliye ayırın ve artık daha fazla kullanmayın. :)

178182379

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu