SEO

Rank Brain Nedir?

Arama motoru optimizasyonu ile ilgilenen birçok kişinin dikkatini çeken bir haber Bloomberg imzası geçtiğimiz yıllarda paylaşıldı. Yapılan aramaları düzelten yapay zeka sistemi RankBrain hakkında olan bu haber, SEO ile ilgilenenler için çok önemli şeyler anlatıyordu.

RankBrain en önemli 3.sıralama faktörü olarak karşımıza çıkıyor. RankBrain haberini önemli kılan şeylerden biri de tam olarak bu konuydu. Arama motoru optimizasyonu ile ilgilenen birçok kişi daha RankBrain ne anlama gelmektedir veya ne işe yarar bilmeden konuşmaya başladı. 

Biz de bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için RankBrain nedir ve ne işe yarar araştırdık ve bu konu hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Gelin hep birlikte RankBrain nedir öğrenelim. 

Google tarafından geliştirilen ve kullanıcılar ile buluşturulan yapay zeka sistemi RankBrain, arama motoru optimizasyonu açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. RankBrain, arama sonuçları konusunda Google’a yardımcı olan bir sistemdir. Bu yapay zeka kullanıcılar ona bir şey öğretmeden kendi kendine öğrenebilmektedir. Kendi kendine işlem yapabilen bir sistem olan RankBrain, SEO için oldukça önemlidir. 

Rankbrain Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Milyonlarca kelimenin matematiksel olarak yazılması ve bilgisayar sisteminde anlaşılır hale getirilmesi için oluşturulmuş sisteme RankBrain denmektedir. RankBrain sistemi, arama yapan kişiler bilmediği bir kelime veya kelimeler gördüğü zaman bu kelimeleri tanıdık olan kelimeler ile değiştirerek kullanıcılar için çok daha uygun sonuçları onların karşısına çıkarmaktadır. 

Rank Brain’in Kullanılma Amacı Nedir?

RankBrain, kısaca anlatmak gerekirse Google’da sorgulanan beklenmedik sorguları yönetmek ve uygun sonuçlarla eşleştirme görevini yerine getirmek amacıyla kullanılan bir sistemdir. Google verilerine göre günde dile kolay tam 3 milyar sorgu yapılırken bunların tam 450 milyonu ilk defa girilen sorulardan oluşuyor. 

Rank Brain kullanılma amacı

Karşımıza çıkan sonuçların doğru bir şekilde olmasını sağlayan bir sisteme ihtiyaç olduğu yadsınamaz bir gerçek iken RankBrain hem bu açığı kapatıyor hem de Google’ın arama motoru konusunda çok daha iyi bir noktada yer almasını sağlamaktadır. Bu sistem tahminler üzerine çalışıyor olabilir ancak bu durum sizi endişelendirmemeli. RankBrain, incelediği bütün sayfaların verilerini analiz ediyor ve insanlara göre nokta atışı sonuçlar ortaya çıkararak ne kadar yararlı bir sistem olduğunu kanıtlamış oluyor. 

Bu sistemden korkmalı mıyım sorusuna bir cevap arıyorsanız hemen cevaplayalım. Çok korkmamak ile birlikte biraz korkmanın kimseye zararı dokunmaz diye düşünüyoruz. Tabii ki ortada aşırı derecede korkulması gereken bir durum bulunmamaktadır. Her şey yolunda olacak ve iyi gidecek düşüncesi ile hareket etmeniz sizin de işinizi kolaylaştıracak ve doğru bir tercih olacaktır. 

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza RankBrain nedir ve nasıl çalışır gibi soruların cevabını vermeye çalıştık. Umarız sizler için yararlı bir içerik olmuştur. Başka bir yazıda görüşmek üzere!

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Seo konusunda kendimi geliştirmemde çok fayda sağlayan bir blog tekrar teşekkürler yazarlarınıza

Başa dön tuşu