Dijital Pazarlama

Facebook’a Reklam Nasıl Verilir?

Sosyal medya platformlarının kullanımının artmasıyla markalar yeni bir sektöre adım atmış oldular. Artık geleneksel reklam modellerini kullanmak yerine sosyal medya reklamlarını kullanan markalar, bu sayede istedikleri hedef kitleye hızlı bir erişim sağlıyorlar. Sosyal medya platformları arasında en çok kullanıcı sayısına sahip olan Facebook üzerinden de reklam verme şansına sahip olan markalar, ürün veya hizmetlerini tanıtarak satış güçlerini arttırabilecekleri gibi, marka kimliklerini de oluşturabilirler. Peki Facebook reklam nasıl verilir? Bu sorunun cevabına alt başlıktan erişebilirsiniz.

Facebook Reklam Verme İncelikleri Nelerdir?

  1. Facebook reklam verme işlemi için öncelikle Facebook’a giriş yapmanız gerekmektedir. Girişinizi yaptıktan sonra “Reklam Oluştur” sekmesine tıklamalısınız.
  2. Pazarlama amacınızın ne olduğunu daha önceden belirleyerek, karşınıza gelen ekrandan seçiminizi gerçekleştiriniz. Yapabileceğiniz seçimler;
    1. Marka Bilinirliği
    2. Erişim
    3. Trafik
    4. Etkileşim
    5. Uygulama Yüklemeleri
    6. Video Görüntülemeleri
    7. Potansiyel Müşteriler Bulma
    8. Dönüşümler
    9. Ürün Kataloğu Satışları
    10. Mağaza Ziyaretçileri
  3. Reklam türünü seçtikten sonra “Reklam Hesabı Oluştur” butonuna tıklayınız.
  4. Karşınıza gelecek sayfada; hesap ülkesi, para birimi ve saat dilimini size uygun bir biçimde seçerek “Devam” butonuna tıklayınız.
  5. Daha sonra hedef kitlenizi belirlemek adına; özel hedef kitleler, konumlar, yaş, cinsiyet, diller, detaylı hedefleme, bağlantılar sekmelerini doldurunuz. Bu sekmeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra “Bu Hedef Kitleyi Kaydet” butonuna tıklayınız.
  6. Reklam alanları bölümünde size uygun olanı seçiniz.
  7. Bütçe ve Plan bölümünden günlük bütçenizin ne kadar olacağını belirleyip, planınızı oluşturunuz ve “Devam” butonuna tıklayınız.
  8. Reklamınızın nasıl görünmesini istiyorsanız o formatı seçmeniz gerekmektedir. Facebook reklam verme sırasında seçebileceğiniz formatlar;
    1. Döngü: 2 ya da daha fazla kaydırılabilir görsel ya da video içeren bir reklam oluşturmak için kullanılır.
    2. Tek Görsel: Hiçbir ek ücret ödemesi gerektirmeden, tek bir görselle 6 adete kadar reklam oluşturmak için kullanılır.
    3. Tek Video: Tek bir videodan oluşan reklamlar için kullanılır.
    4. Slayt Gösterisi: En fazla 10 görselden oluşan ve her seferinden başa dönen bir video reklam çeşididir.
    5. Kanvas: Görselleri ve videoları bir araya getirmenizi sağlayarak daha sürükleyici bir reklam hikayesi oluşturmanızı sağlar.
  9. Seçiminizi yaptıktan sonra “Sayfa ve Metin” bölümüne geçiniz. Facebook reklam vermek için kullanacağınız Facebook sayfasını ekleyiniz. Daha sonra insanlara neyin tanıtımını yapmak istiyorsanız onunla ilgili bir metin yazınız.
  10. Ardından reklam görselinizi teknik özelliklere uygun bir biçimde seçiniz. Dikkat çekecek bir başlık ekleyiniz ve isterseniz bir açıklama ekleyiniz.
  11. Tanıtımını yapmak istediğiniz web sitesinin URL’ini ilgili yere giriniz.
  12. Daha sonra “Reklam Önizlemesi” butonuna tıklayarak yayınlanmadan önce reklamınızın nasıl olacağını görebilirsiniz.
  13. Reklam önizlemesine baktıktan sonra “Sipariş Ver” butonuna tıklayınız ve Facebook reklam verme işleminizi tamamlayınız.

Eğer etkili bir reklam süreci geçirmek istiyorsanız, profesyonel ekibimiz ile birlikte Facebook reklamları planlamasını gerçekleştirebilirsiniz. Ekibimize ulaşmak için ilgili linke tıklayınız.!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu