Sosyal Medya

Facebook Messenger’a oyun dolacak

Zuckerberg, Facebook’un mesajlaşma uygulaması Messenger’ı oyunlarla doldurmak için önemli bir hamle yaptı. Yakında sayısız geliştirici Messenger oyunları geliştirecek.

Oyun oynayamadığımız yer bir Messenger kalmıştı ama Facebook bu büyük eksiği hızla kapatmak için hamlesini yaptı.

Zuckerberg’ün ekibi, Messenger’da oyun geliştirmeyi sağlayacak özel bir geliştirme kitini Kasım ayının sonunda yayına alacak.

Bu kiti kullanacak olan geliştiriciler çok gelişmiş Messenger oyunları üretebilecekler. Instant Games isimli geliştirme kiti sayesinde sayısız oyun Messenger’a dolarken, Messenger’ı hayatının merkezine koyacak insan sayısı da hızla artacak.

Bu sırada, bir yandan arkadaşları ile sohbet ederken, bir yandan da Messenger’da oyun oynayanların yaratacağı krizlerin çok sayıda ilişkiyi vurması da kaçınılmaz görünüyor.

Ancak Facebook’un tüm bunları hesaplamış olduğunu tahmin etmek zor değil.

Bir diğer deyişle Facebook, insanları Messenger’a çekmek ve mevcut kullanıcıların Messenger’da daha fazla zaman geçirmelerini sağlamak için video oyunlarını kullanacak.

Bu arada Facebook’un ana uygulaması içinde video oyunları daha kolay oynamayı mümkün kılacak Game Room uygulaması da henüz duyurulmuştu. Tüm bu yatırımların sonunda Facebook’un önümüzdeki yıllar içinde en büyük oyun platformu haline gelmesi sürpriz olmayacak.

Kaynak: ShiftDelete

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu