Sosyal Medya

YouTube, “Haber” Bölümü İle Bilgi Kirliliğini Ortadan Kaldıracak!

Dünyada en çok kullanılan ikinci arama motoru olarak bilinen YouTube, yeni bir özellik ile geliyor. Google’ın geliştirdiği “Haber” bölümü ile YouTube üzerinden son dakika gelişmelerine erişebileceksiniz.

YouTube, genellikle son dakika haberlerinin arandığı ilk yerlerden biridir ve şimdi Google, mobil uygulamaya ve masaüstüne bir “Son Dakika” döngüsü ekleyerek bunu daha da kolay hale getiriyor. Yeni bölüm, web ana sayfasında önerilen bir kanala benzeyecek ve mobil uygulamada önerilen videolardaki kaydırılabilir bir karusel gibi görünecek.

Son dakika haberleri ile bilgi kirliliğinin önüne geçilmeye çalışılıyor. Bu bölümde gösterilen son dakika haberleri ülkeden ülkeye farklılık gösterecek. Ancak geçtiğimiz hafta yaşanan Barselona terör saldırısı gibi dünyayı ilgilendiren olaylar ile ilgili haberlerle herkes karşılaşabilir.

Şu anda, Google’ın bu bölümü algoritmik olarak sunup sunmayacağı, manuel olarak düzenleyip düzenlemeyeceği ya da son dakika haber döngüsünün her zaman görünüp görünmeyeceği netlik kazanmadı. Yine de, insanların YouTube‘un hızlı, yeni döngüler sayesinde bilgilendirilmesine yardımcı olacak yararlı bir ektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu