facebook nasıl dondurulur

Günümüzde kullanıcılar belli nedenlerden ötürü Facebook hesaplarını kapatmak isteyebilirler. Bu durumda iki seçenek vardır. Bunlar; Facebook hesabını geçici bir süre dondurmak ya da Facebook hesabını tamamen silmektir. Bunlardan ilki olan Facebook hesap dondurma işlemini nasıl yapacağınızı detaylarıyla açıklayacağız.

Facebook Nasıl Dondurulur?

Facebook dondurma işlemini iki farklı biçimde yapabilirsiniz. İster mobil uygulaması üzerinden isterseniz de web sitesi üzerinden Facebook hesap dondurma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Web Sitesinden Facebook Hesap Dondurma

  1. Öncelikle Facebook hesabınıza girişinizi gerçekleştiriniz.
  2. Ardından sağ üst kısımda bulunan “˅” işaretine tıklayınız ve “Ayarlar” sekmesine geliniz.
  3. Yönlendirileceğiniz sayfada “Güvenlik” butonuna tıklayınız.
  4. Tıkladığınızda karşınıza gelecek ekranda “Hesabını Dondur” seçeneğini göreceksiniz. Burada “Düzenle” butonuna tıklayınız.
  5. Tıkladıktan sonra yapmanız gereken “Hesabı Dondur” sekmesine tıklamaktır. Böylece farklı bir sayfaya yönlendirileceksiniz.
  6. Bu sayfada ayrılma nedeninizi belirterek, E-Posta ve Messenger mesaj alımını isteyip istemediğinizi seçiniz.
  7. Son işlem olarak “Dondur” butonuna tıklayınız.

Mobil Uygulamadan Facebook Hesap Dondurma

  1. Mobil uygulamaya giriş yaptıktan sonra “Diğerleri” seçeneğine tıklayınız.
  2. Ardından sayfanın alt kısmında yer alan “Ayarlar” butonuna tıklayınız ve “Hesap Ayarları”nı seçiniz.
  3. Bu sayfada “Güvenlik” butonuna tıklamalısınız.
  4. Tıkladığınızda gelecek olan ekrandan “Hesap” sekmesinden “Dondur” seçeneğini seçiniz.
  5. Ardından güvenlik nedeniyle devam edebilmeniz açısından şifrenizi yeniden girmeniz istenecektir.
  6. Şifrenizi girdikten sonra yönlendirildiğiniz ekrandan neden dondurduğunuzu bildirmeniz istenecektir.
  7. Nedenini seçtikten sonra “Dondur” sekmesine tıklayarak Facebook hesabınızı dondurabilirsiniz.

Facebook hesap dondurma işleminden sonra Facebook’taki hiç kimse hesabınızı görüntüleyemeyecek. Ancak arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar görülmeye devam edebilir.

Ayrıca Facebook’a geri dönmek isterseniz tek yapmanız gereken aynı kullanıcı adı ve şifreyle oturum açmaktır. Ayrıca Facebook haricinde farklı bir platforma Facebook hesabınızla giriş yapmak isterseniz de hesabınızın aktif hale geleceğini unutmayın. Hesabınızı tekrar aktifleştirdiğinizde kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Fotoğraflarınız, videolarınız ve gönderileriniz dahil olmak üzere tüm Facebook profiliniz aynı şekilde geri yüklenecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin