Sosyal Medya

Facebook, “Anlık Videolar” Özelliğini Test Ediyor

Facebook, videoları izlemeye devam etmek için kendi mobil verinizi kullanarak yanmanızı istemiyor. İşte bu yüzden Anlık Videolar adlı yeni bir özelliği deniyor. Bu özellik ile, Wi-Fi kullanırken Facebook videolarını telefonunuza indirip önbelleğe almanızı sağlıyor, böylece daha sonra videoları ücretsiz olarak izleyebileceksiniz. Kullanıcılar, önceden yüklenmiş videolarda şimşek işareti görecekler.

Anlık Videolar özelliği, kullanıcıların bir yayıncının makalelerinin görünmesini beklemekten vazgeçmesini önlemek için, mobil web sitelerinden daha hızlı yüklenen Facebook’un barındırdığı içerik biçimini andıran Anlık Makaleleri anımsatır. Videolar web sayfalarından bile daha yavaş yüklendiğinden yayıncılar, videoları için maksimum görüntülenebilirlik sağlamak için istekli olabilirler.

Bu özellik, Facebook’un orijinal video içeriğinin yeni izle sekmesine de fayda sağlıyor. Kullanıcılar internete güçlü bir şekilde bağlanamayacakları yerlerde ve uzun biçimli videoları izlemek için mobil veriyi kullanmak istemediklerinde bölüm önizleme imkanına sahip oluyorlar.

Facebook, Anlık Video testinin küçük bir oranda Android kullanıcısı tarafından yapıldığını onayladı. Şirketin amacı, video izlemenin engeli olan veri maliyetlerini ortadan kaldırmaktır. Daha önce Facebook, yavaş bir bağlantı kurduğunuzda videoları küçültürken ya da daha önce gördüğünüz hikayeleri yeniden oynatırken, dosya boyutu düşük içeriğin önceliğini almak için Haber Akışını yeniden sıralayarak farklı bant genişliği ve veri fiyatları için yeni bir hizmet uyarlamaya çalışmıştır.

facebook anlık videolar

Anlık Makaleler, çoğunlukla Facebook’ta haber okumanın hızı ve kolaylığı üzerine odaklanmış olsa da, Anlık Videolar maliyet ve erişilebilirlik üzerine odaklanmaktadır. Bu özellik, Facebook’un gelişmekte olan dünyadaki çabaları için büyük bir nimet olabilir. Mobil veri fiyatları, ortalama gelirlere kıyasla oldukça yüksek olabilir ve kesintili ağ bağlantıları, videoyu sinir bozucu bir hale getirebilir.

Yurt dışında yapılan bir araştırmaya göre yıllık % 53’lük bir artışla mobil video ile etkileşim hızla artıyor. Ayrıca videolar, markaların alışık olduğu televizyon reklamlarına daha yakın olan karlı reklamları da taşıyor. İnsanları organik videoları izlemeye alışık kılmak, onları video reklamları izlemeye daha açık hale getirebilir. Bununla birlikte, Facebook, video yaratıcılarının ve yayıncıların videolarının ortasına video reklam kırpmaları yerleştirmelerine izin vermeye başlıyor ve gelirinin % 55’ini yaratıcıya ayırıyor. Anlık Videolar potansiyel olarak bu reklam özelliklerini içerebilir.

Android’de Anlık Videolar’ı test ederek, Facebook, hem gelişmekte olan dünyaya iPhone’ların nadir olduğu, hem de gelişmiş dünyada bütçeden daha çok bilinçli gençlere hizmet etmenin temellerini atıyor. İleriye dönük düşünülmüş erişilebilirlik girişimleri ile mühendislik becerisi ve her yerde bulunması birleştirildiğinde, YouTube‘un, Snapchat‘in, Twitter‘ın ve videoyu gelecekte de gören diğer rakiplerin ötesinde Facebook’un üstünlüğü sağlanabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu