Sosyal Medya

Amazon, WhatsApp’a Rakip Bir Uygulamayla Geliyor!

AFTV News tarafından hazırlanan bir rapora göre Amazon‘un Anytime adlı kendi mesajlaşma uygulamasını başlatmaya çalıştığını bildirdi. Perakende devi potansiyel özellikleri hakkında müşterilere anketler yapmaya başladı ancak nihai ürünün hangi formda olacağının netliği belli değil.

AFTV News, Anytime’ın “mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama, fotoğraf paylaşımı, videolar, diğer kullanıcılar hakkında bilgi alma, etiket, GIF kullanma ve oyun oynama üzerine odaklanarak, sosyal ağlara rakip olabilecek hepsi bir arada zengin özelliklere sahip bir hizmet” olarak göründüğünü açıklıyor. Kullanıcılar diğer kişileri veya grupları sesli ve görüntülü arayabilir, işletmelerle temasa geçerek ürün sipariş edebilir ya da rezervasyon yapabilir. Anketten alınan görüntülere göre uygulama şifrelenmeli ve güvenilir olmalı. Ayrıca çeşitli masaüstü ve mobil cihazlarda da çalışabilmelidir.

Amazon son aylarda mesajlaşma ve iletişim pazarına giriş yaptı. Bu yılın başlarında işletme, kullanıcıları için Skype for Business veya WebEx gibi mevcut hizmetlerle rekabet edebilecek şekilde tasarlanan bir video konferans uygulaması olan Chime’ı duyurmuştu. Amazon, kısa süre önce Alexa ile donatılmış cihazlara sesli arama ve mesajlaşma özellikleri ekledi. Anytime daha hırslı bir ürün, Facebook Messenger veya WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarına karşı rekabet etmek üzere tasarlanmış gibi görünüyor. Henüz konuyla ilgili Amazon’dan net bir açıklama gelmedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu