SEO

Evergreen İçerik Nedir?

Arama motoruna girerek bazı merak ettiğimiz soruları sorarız. Bu nedir ya da değildir gibi birçok soru çeşidini düşünebiliriz. Bu soruların yanıtını alabileceğimiz popülerliğini hiç yitirmeyen içeriklere Evergreen içerikler diyebiliriz. Bu tip yazı çeşitleri bilgi verme amaçlı yazılır ve bir kişi bu yazıyı okuduğunda konuyla ilgili ortalama bir fikre sahip olur. Bu sebeple bu yazı çeşitleri orta uzmanlık gerektiren yazılardır.

Evergreen içerikler sık güncellenen bilgilerden oluşmaz. Temel konuların temel sorularının karşılığı olarak tasarlanır. Süt nedir, sütün özellikleri nelerdir gibi sorularla evergreen içerik oluşturabiliriz. Bu soruların cevapları değişmez ya da kısa sürede herhangi bir değişime uğramaz. Temel bilgi ihtiyacını karşıladığı için arama hacimleri genellikle yüksek olur.

Dönemsel popülerliği olan ve geçici bilgiler veren yazılar evergreen yazı çeşidinin içinde yer almaz. Covid-19 dönemine ilişkin; günlük, haftalık ya da aylık değişebilen analizlerin verilmesi ve yazıların bu konuyu kapsaması, geçici gündemi oluşturan; enflasyon verileri, sevgililer günü ya da 2022 yaz renklerini anlatan yazıların hiçbiri bu kategori altında kabul görmez. 

Evergreen İçerik Nasıl Olmalıdır?

Evergreen, kelime anlamı sürekli yeşil demektir. Sürekliliği olan ve genel konulardan seçilen tüm içerikleri bu kategorinin altında yer verebiliriz. Yazının kapsayıcı ve açıklayıcı yazılması beklenir. Konuyla ilgilenen birisi bu yazıyı okuduğunda giriş seviyesinde en azından bilgi edinmiş olmalıdır. Yani, “UX Writing Nedir?” belli bir trend sonucu ortaya çıkmış ve kalıcı bir konum elde etmiş bir konudur. Sürekli aranma hacmine sahiptir ve konuyu araştıran kişinin temel bilgi ihtiyacını verir. 

Evergreen İçerik Oluşturma Süreci

Bu kategori altında yer alacak bir içerik oluşturmak istiyorsanız öncelikli olarak bu yazıların hedef kitlesinin başlangıç düzey bilgi almak isteyen kişilerden oluştuğunu göz önünde bulundurmanız gerekir. 

Öncelikle evergreen stratejisini belirlemek için hedef kitleyi iyi analiz etmek gerekiyor. Hangi konularda arayış içinde oldukları ve bilgi düzeyleri dikkate alınmalı. Seçtiğiniz konular üzerinde geniş bir anahtar kelime analizi yapabilirsiniz. Tüm hazırlıklar bittikten sonra içeriğinizi kapsamlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Yazı yazmaya başlamadan önce bu kategori altında bulunan yazı örneklerini inceleyebilirsiniz.

Yazılarda kullanılan dilin sade ve net olması beklenir. İmla ve yazım kurallarına uyulmalı ve anahtar kelimeler doğru oranda kullanılmalıdır. Konunun içinde bahsedilen bazı bilinmeyen konulara da kısa kısa yer verilebilir. Yani, yuvarlak yüzler için uygulanması gereken makyaj teknikleri anlatılırken bahsedilen ve çok bilinmeyen bir ürünün özelliklerinden de bahsedilebilir. Böylelikle yazı oldukça faydalı ve kapsamlı olacaktır. Sitenizde yorum yapma ya da mesaj atma kısmı varsa yazınızla ilgili merak edilen soruları ya da yorumları okuyucudan isteyebilirsiniz. 

Evergreen İçerik Yazmanın Faydaları

Bu kategori altında yazılan yazıların en önemli avantajı siteye yüksek oranda ziyaretçi çekme potansiyeli olmasıdır. Belirli bir alanda uzman yani Google tarafından kaynak gösterilmek sitenizi üst sıralara çıkarabilir. Doğru uygulanan bir içerik yazısıyla SEO çalışmalarına destek verebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu