Trend Raporu

egegen Trend Raporu – 49 / Kasım 2021

Twitter alışveriş tutkunlarına özel yeni özelliğini açıkladı!

Twitter, daha aktif kullanım için yeni özellikler denemeye devam ediyor.

Şirket, son olarak para kazandıracak olan yeni alışveriş özelliği getiriyor.

Son dönemde sosyal medya, birçok kişi için artık büyük paralar kazanılabilecekleri meslek halini aldı. Kullanıcılar reklamlarından, büyük firma ve şirketler ise ürünlerinin tanıtım ve satışından ciddi gelir elde ediyorlar. Çoğu uygulama e-ticaret sektörüne önem verirken Twitter, diğer mecralara göre bu konuda geri planda duruyordu.

Twitter, uzun yıllar para kazanma amacı gütmeyen içerik üreticilerinin, çoğunlukla eğlence amaçlı yazdığı tweet’lerle popülerliğini üst seviyelerde tutuyordu. Şirket, son dönemde iş politikasında değişikliklere giderek kullanıcıların para kazanabileceği bir alan yaratmaya çalışıyor.

Twitter canlı yayınlarında artık alışveriş yapılabilecek!

Son dönemde yaptığı yeniliklerde adından söz ettiren Twitter, yeni bir uygulamayı hayata sokuyor. Artık kullanıcılar, bir yayını izlerken aynı anda alışveriş yapabilecekler..

Twitter’da canlı yayın, işletmelerin hayranlarıyla etkileşim kurmasına olanak sağlıyor. Bu deneyime alışveriş yapma imkanı eklemek, alıcı kitleleri çekmenin ve onlarla etkileşim kurmanın önünü açıyor.


İşte 2022’nin Trend Shutterstock Renkleri!

Shutterstock, yapay zeka destekli analizlerle belirlediği 2022 renk trendlerini açıkladı.

Shutterstock’taki analistler, her yıl tasarımcıların önümüzdeki yıl hangi renklere yöneleceğini belirlemek için büyük miktarda veriyi gözden geçiriyor. Bununla paralel olarak gelecek yıla ait yaratıcı trendleri de önceden analiz edip duyuruyorlar.

Doğaya yakınlaştıran renkler!

Gelecek yıl hangi tonlar dalgalanacak?

Pasifik Pembesinin Sükuneti!

Veriler, 2022 Renk Trendlerinden biri olan Pacific Pink‘e işaret ediyor.

Milyonlarca görüntü, her bir pikselinin tam renk tonu ile görselin tıklama oranı arasında yapılan karşılaştırmalarla analiz edilmiş. Sonuçta da çevrim içi izleyicilerin ilgisini çekmesi en muhtemel renk tonlarının bir listesi elde edilmiş.

Kadife Menekşenin Görkemi!

Önümüzdeki yıl listelerde tırmanacağını tahmin edilen renklerden biri olan Kadife Menekşe ile projelerinize asil bir görünüm katabilirsiniz.

Sakinleştirici Mercan!

Trend olacağı öngörülen bir diğer renk olan zümrüt yeşili ile, dönüşümleri artırmaya nasıl yardımcı olabileceğini göreceğiz. Reklam öğeleri ile her yerde bu tonu göreceğimizi tahmin ediyoruz.


Instagram, “Akışta Müzik” özelliğini test etmeye başladı!

Instagram aralarında Türkiye’nin de bulunduğu üç ülkede “Akışta Müzik” özelliğini test etmeye başladığını açıkladı.

Müziğin insanların kendilerini ifade etmelerinde büyük rol oynadığını belirten Instagram, Türkiye, Brezilya ve Hindistan’da test edilen yeni özellik sayesinde Instagram topluluğuna Reels ve Stories’de olduğu gibi, akışta paylaştıkları fotoğraf gönderilerine müzik ekleme özelliğini sunuyor.

Akışta Müzik özelliğini kullanmak için fotoğraf gönderinizi paylaşın. “Müzik Ekle” seçeneğine tıklayın. Arama sekmesinden istediğiniz şarkıyı bulun veya “Trending” ve “Senin İçin” sekmelerine göz atarak fotoğrafınıza eklemek istediğiniz şarkıyı seçin. Bu özelliği kullanırken aynı Stories’de olduğu gibi şarkının dilediğiniz bölümünü seçebilecek ve süresini belirleyebileceksiniz.


Bisiklet Sürerek GPS Çizimleri Yapan Avustralyalı Bisikletçi: Pete Stokes

Çizim yapmak için sıra dışı teknikler ve malzemeler seçmek, dikkat çekici işlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Kendi bedenine mimari çizim yapanından tutun da, tozlu kamyonlara çizim yapanına veya lüsid rüya çizimleri üretenine kadar çok sayıda ilginç sanatçıyla karşılaştık bugüne kadar. Avustralyalı bisiklet tutkunu Pete Stokes ise GPS sanatını iyi icra ederek tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başardı.

Egzersiz uygulamasıyla yaratıcılık Aslında Pete Stokes GPS ile çizim yapan ilk kişi değil. Dünyanın her yerinden bisikletçiler ve koşucular, GPS uygulamalarıyla yaratıcı işler yapıyor. Fakat bunlar sanatsal işler değil. Daha ziyade evlilik teklifleri gibi şeyler çizmek için kilometrelerce bisiklet sürüyorlar. Bunun dışında Nike reklamı için koşan GPS sanatçısının da ayakkabı çizdiğine şahit olmuştuk. Strava da sık tercih edilen GPS tabanlı egzersiz uygulamalarından biri. Çizilen rota yalnızca Strava uygulamasında görünür oluyor. Pete Stokes da bir Strava kullanıcısı olarak bu topluluğun bir parçası. Hatta kendisine Strava sanatçısı diyor. 45 yaşındaki bisikletçi, kendisi bir eskiz kalemi, yollarsa birer kağıtmışsana yüzlerce kilometre pedal çevirmiş. Böylece portrelerden, hayvan figürlerinden, çeşitli nesnelerden ve sembollerden oluşan bu dijital çizimler çıkmış.

Örneğin Ludwig van Beethoven’ın 250. doğum günü şerefine onun portresini yorumlamış. Pink Floyd’un 1973 tarihli The Dark Side of the Moon albümünün yıl dönümünde ise bu albümün kapağını da çizmiş. Yine Nirvana’nın Nevermind albümünün ikonik kapağı da Pete Stokes’un haritaya işlediklerinden. Bunların dışında tilki ve ejderha figürleri de en dikkat çeken işlerinden biri. Pete Stokes’un diğer işlerine göz atmak için Instagram’dan pete.the.r4bbit adıyla aratabilirsiniz.


Gucci’den Yepyeni Bir Pop – Up Deneyimi

Gucci, Shoreditch mağazası ile 100. yıl dönümüne girmeye hazırlanıyor. Bu süreçte zamanla evrilecek ve değişecek çok duyusal deneyimleri ve perakende alanını kapsayan bir pop-up deneyimi ile adından söz ettiriyor.

Gucci Circolo Shoreditch”, Mimar Sir David Adjaye tarafından sanatçılar için özel bir ev ve stüdyo olarak tasarlanan bir binada yer alıyor. Zemin katta küratörlüğü Idea Books tarafından yapılan; ender moda, sanat ve fotoğraf kitaplarının bulunduğu özel bir kitapçı bulunuyor. Özelleştirilmiş alan; koyu renkli, ahşap panelli duvarlar ve Gucci’nin glade baskılı duvar kağıdı ile öne çıkıyor.

Pop-up’ta ziyaretçiler, hafta boyunca Londra’nın yaratıcı topluluklarına ev sahipliği yapacak olan Gucci kafede kahvelerini yudumlayabiliyor. 15 Kasım’da ikinci aşama için yeniden açılan dış mekan, perakende ve kütüphane alanları yeniden kaplandı. “The Hacker Project”in evine dönüşen dış kısım, Balenciaga logosunun vurgularıyla tamamlanan tasarımı ile göze çarpıyor. Zemin kattaki merkezi perakende alan, artık zemini kaplayan “GG” monogramlarına ve koleksiyonu sergileyen yansıtıcı gümüş enstalasyonlara sahip. Kütüphane bir Aria podyum deneyimine dönüşüyor ve koleksiyonun filmi, podyumda görülen kameralar, flaş ampulleri ve bitkilerle dolu odayı yansıtıyor.


Twitter’dan Spaces İçin Yeni Düzenleme

Twitter, birçok kullanıcı tarafından ilgi gören ve kullanılmaya başlayan sesli sohbet özelliği Spaces’i daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için yeni bir düzenleme getirdi. Bu yeni düzenlemeye göre Spaces’teki sesli görüşmeleri dinlemek için Twitter kullanıcısı olmak gerekmeyecek.

Günümüzde sosyal medya uygulamaları sadece sosyalleşmek ve vakit geçirmek için değil çok daha geniş boyutlu kullanım oranlarına erişti. Birçok sosyal medya uygulamasının yaptığı ardı ardına yenilikler ile bu kullanım oranlarını genişletmeye devam ediyor. Snapchat’in kısa video ve hikayeler özelliği, başta Instagram olmak üzere diğer birçok uygulamanın da dikkatini çekmiş ve farklı isimlerle bu özelliği bünyelerine katmışlardı.

Son olarak ise bu yılın başlarında hayatımıza giren ve büyük bir ilgi gören sesli sohbet uygulaması Clubhouse, sadece mobil uygulama kullanıcılarının değil; Twitter, Facebook, LinkedIn, Discord gibi uygulamaların da dikkatini çekmiş, bu sayede sesli sohbet özelliği hayatlarımızda hızlı bir şekilde kabul görmüştü. 

 

Spaces özelliği ile sesli sohbet özelliğinden belki de en fazla nasiplenen Twitter oldu. Twitter son getirdiği düzenlemeyle birlikte sadece kullanıcılarına sunduğu Spaces özelliğini artık Twitter kullanıcısı olmayan insanlara da açmaya hazırlanıyor.

Twitter’da çeşitli konularda insanların bir araya gelerek tartışmasına olanak sağlayan Spaces sohbetlerine artık Twitter hesabı olmayanlar da katılabilecek. Hesabı olanlar ise oturum açmadan da sohbetleri dinlemek üzere dahil olabilecek. Daha geniş kitlelere ulaşmak için bu özelliği getirdiği düşünülen Twitter, Spaces özelliğine ayrıca önem veriyor. Twitter, Spaces sohbetlerini paylaşmayı, keşfetmeyi kolaylaştırmak için sohbetleri kaydetme, Spaces’ten yeni tweetler oluşturulması, iPhone’lar için sesli sohbetleri tek bir yerde toplama gibi bazı özellikler sunuyor.


Patili Dostunuzun sizi görüntülü arayabilmesini sağlayan telefon: DogPhone!

Patili dostunuz siz sabahları işe gittiğinizde veya dışarı çıktığınızda evde yalnızken sizi telefon ile aramasına olanak sağlayan cihaz DogPhone!

DogPhone, hayvan-bilgisayar etkileşimi konusunda uzman Dr. Ilyena Hirskyj-Douglas liderliğinde geliştirilmiş yepyeni bir ürün. Glasgow Üniversitesi’nden ve Aalto Üniversitesi’nden takım arkadaşlarıyla birlikte, insan ve hayvan arasında elektronik iletişim için “köpek interneti” niteliğinde bir cihaz yaratmışlar. Köpeklerin favori oyuncağı olmakta iddialı olan DogPhone, dostunuzun onu sallayarak sizi görüntülü arayabilmesine imkân tanıyor.

Dr Hirskyj-Douglas bu cihazı kendi patili dostu 10 yaşındaki labradoru Zack ile birlikte test etmiş. Zack’in oyuncak topunun içine bir hızlandırıcı (accelerator) saklamış. Topun içindeki hızlandırıcı, hareketi algıladığında Zack’in laptop üzerinden bir video görüşmesi başlatması için tetikleyici işlevini üstlenmiş.

Videoya ulaşmak için tıklayınız.


Hoş Geldin Pelsan Aydınlatma!

Aydınlatma sektöründe Türkiye’nin en büyük üreticilerinden biri olan Pelsan Aydınlatma’nın dijital faaliyetleri egegen’e emanet!

egegen olarak yeni markamız olan Pelsan Aydınlatma’ya; dijital strateji geliştirme, konumlandırma, web sitesi tasarım & programlama, içerik üretimi gibi konulardaki tüm iletişim süreçlerini yönetiyor olacağız. Yeni markamıza hoş geldin diyoruz!

Hoş Geldin videosunu izlemek için tıklayın.

Pelsan Aydınlatma Hakkında

37 yıl önce İstanbul’da kurulan Pelsan Aydınlatma A.Ş. üretim, ihracat ve istihdam rakamları ile aydınlatma sektöründe Türkiye’nin en büyük üreticilerinden biridir. 30.000 m² kapalı alana sahip Pelsan tesislerinde, 450 çalışanla yılda 5 milyon aydınlatma armatürü üretilmekte ve 65 ülkeye ihracat yapılmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu