Trend Raporu

egegen Trend Raporu – 36 / Ekim 2020

Geride bıraktığımız Ekim ayında yaşanan önemli gelişmeleri, dijital dünyanın yeniliklerini ve önde gelen uygulamaların yeni güncellemelerini derlediğimiz egegen Trend Raporu’nun 36. sayısı ile yeniden sizlerle birlikteyiz…

INSTAGRAM’DA İÇERİK ÜRETİCİLERİ CANLI YAYINLARDAN GELİR ELDE EDEBİLECEK

Instagram, “Rozetler Butonu” özelliğini, aralarında ülkemizin de bulunduğu birçok ülkede binlerce içerik üreticisinin kullanımına sunduğunu açıkladı.

 

Rozetler’i kullanıma açan sosyal medya devi Instagram, içerik üreticilerinin canlı yayınında, yorumlarının altında bir Rozet Satın Alma Butonu’nun yer alacağını açıkladı. Kullanıcılar bu Rozet Butonu’na tıkladığında Google Play veya Apple Store’a yönlendirilecek ve içerik üreticilerine bağışta bulunabilecekler. Rozet Butonu sayesinde içerik üreticileri bağış yapan takipçilerini yorumlarda isimlerinin yanında çıkan Rozet ile rahatça görebilecek ve Rozet Butonu özelliği ile kullanıcılar özel bir kalp ikonu erişimine sahip olacak.


YOUTUBE ÜZERİNDEN ONLİNE ALIŞVERİŞ

Google, YouTube’daki video içeriklerine, ürünlere yönelik kendi alışveriş bağlantılarını eklemeyi planlıyor. Bloomberg’e konuşan bir yetkili Google’ın Youtube için yeni elektronik ticaret özelliklerini test ettiğini doğruladı.

YouTube, içerik üreticilerinden, ürünleri video içerisine etiketlemelerini istemeye başladı. Ayrıca YouTube, platform üzerinden toplanan verileri sonrasında Google Analytics ve pazar araçlarına aktaracak. YouTube’un asıl amacı, bünyesindeki milyarlarca videoyu kullanıcıların ürünlere tıklayabildikleri ve ürünleri anında satın alabildikleri büyük bir kataloğa dönüştürmek. Böylece Amazon ve Alibaba gibi e-ticaret siteleri ile rekabet edebilecek ve pazarda büyük bir yer edinecek. Henüz geliştirilme aşamasında olan bu özellikle ilgili detaylar yakında açıklanacak.


GOOGLE HARİTALAR’DAN BİSİKLET KULLANICILARI İÇİN YENİ ÖZELLİKLER

Google Haritalar uygulamasına her geçen gün yeni özellikler ekleniyor. Gelecek olan yeni özellikle birlikte Google Haritalar, bisiklet istasyonlarını ve bu istasyonlarda kaç bisiklet kaldığını kullanıcılarına gösterebilecek.

Google Haritalar, son dönemlerde özellikle pandeminin de etkisiyle insanların özel araç veya toplu taşıma kullanmak yerine bisiklet kullanımını tercih ettiği yönündeki verilerini paylaştı. Google Haritalar üzerinden bisiklet kullanımı ile yön tarifi talep edenlerin kullanımı yaklaşık olarak %69 artmış olduğu belirlendi. Elde edilen bu veriler doğrultusunda uygulama, güncel ve en hızlı rotaları bisiklet kullanıcılarına sunabilecek.

Dünyanın büyük şehirlerinde kullanıma yeni sunulan özelliklerin yakın zamanda ülkemize geleceği söyleniyor.


SEN MIRILDAN GOOGLE BULSUN!

Google’ın yeni özelliği Hum to Search ile kullanıcılar, artık akıllarına takılan şarkıyı mırıldanarak bulabilecek! Şimdilik iOS‘ta sadece İngilizce olarak kullanılabilen yeni özellik, Android üzerinde ise 20’den fazla dili destekleyebiliyor. Google Asistan üzerinden kullanılabilen özellik sayesinde kullanıcılar şarkıyı mırıldanarak veya ıslık çalarak aratabiliyor. Kullanıcılar, Google’a “What’s the song” (Bu şarkı ne?) diye sorduktan ve arama butonuna bastıktan sonra şarkıyı 10-15 saniye mırıldanıyor ve mırıltıyla eşleşen şarkıların sonuçlarına ulaşılıyor. Bu özellikle kullanıcılar akıllarına takılan, bir türlü hatırlayamadıkları şarkıyı tüm gün düşünmek yerine kolayca bulabilecekler.


KORONAVİRÜSÜ ETKİSİZ HALE GETİREN MASKE

Hava yoluyla ve temasla bulaşan Koronavirüsten korunmak için tüm dünya maske takmaya başladı ve maske takmak artık zorunlu hale getirildi. MIT araştırmacıları, elektrikle çalışan ve virüsü ısı yolu ile öldürdüğü iddia edilen bir maske geliştirdiğini açıkladı. Mühendisler, Koronavirüsü etkisiz hale getirmek için ısıtılmış ve yeniden kullanılabilir şekilde bir yüz maskesi tasarladılar. Bu maske, pil ile çalışabiliyor ve yalıtkan neopren ile çevrelenen ısıtılmış bir bakır ağa sahip. Maskeyi takan kişi solunum yaparken, havanın içinde yer alan virüsler yüksek sıcaklık ile yavaşlatılarak etkisiz hale getiriliyor. MIT Kimya Mühendisliği Profesörü Michael Strano maske için: “Bu tamamen yeni bir maske konsepti, çünkü öncelikle virüsü engellemiyor. Aslında virüsün maskeden geçmesine izin veriyor, ancak yavaşlatıyor ve etkisiz hale getiriyor” açıklamasında bulundu.


GOOGLE CHAT 2021’DEN İTİBAREN KULLANICILARIYLA BULUŞACAK

Google yetkilileri, Hangouts uygulamasının yakın zamanda kullanımdan kaldırılacağını ve onun yerine Google Chat’in geleceğini açıkladı. Ayrıca Google, Hangouts’tan Chat’e geçiş hakkında da bazı detayları paylaştı. Grup Ürün Müdürü Matthew Leske konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“2021’in ilk yarısından itibaren, herkes Hangouts’tan Google Chat uygulamasına geçiş yapmaya başlayabilir. Sorunsuz bir geçiş sağlamak için, Hangouts görüşmelerinizin yanı sıra kişiler ve kayıtlı geçmişinizin de otomatik olarak taşınmasına yardımcı olacağız. Geçiş sürecine başladığımızda hangi adımları atabileceğinize dair daha spesifik rehberleri paylaşacağız.”

Şu an yalnızca Google Workspace müşterilerine yönelik olan Google Chat, 2021 yılının başında hem Gmail’e entegre olacak hem de bağımsız olarak bütün kullanıcıların hizmetine ücretsiz bir şekilde sunulacak. Google Chat’te emoji ile tepki verme, önerilen yanıtlar ve gerçek zamanlı kimlik avı koruması gibi gelecek olan yeni özelliklerin yanında, bilinen ve hali hazırda kullanılan Hangouts’un eski özelliklerinin de yer alacağını söyleniyor.


ZOOM UÇTAN UCA ŞİFRELEME ÖZELLİĞİ GETİRİYOR

Son dönemlerde büyük bir kullanıcı artışı yakalayan Zoom, uçtan uca şifreleme özelliğini hem ücretli hem de ücretsiz kullanıcılarının kullanımına sundu. Bu özellik ile birlikte video sohbetler ve toplantılar çok daha güvenli hâle geliyor. Bu özellik, Zoom’un masaüstü ve Android uygulamaları ile Rooms üzerinden aktif duruma getirilebilecek. Apple yeni güncellemeyi onayladıktan sonra iOS ile de bu imkan kullanıcılara sunulabilecek.

Kullanıcıların uçtan uca şifrelemeyi aktif hale getirebilmesi için ayarlar menüsü üzerinden manuel olarak özelliği açık hâle getirmesi gerekiyor. Görüşmelerde uçtan uca şifrelemenin çalışması için de tüm katılımcıların yeni özelliği aktive etmesi gerekiyor. Uçtan uca şifreleme çalıştırıldığında ekranın sol üst köşesinde yeşil bir kalkan beliriyor.


YOUTUBE’DAN KULLANICILARINA KOLAYLIK SAĞLAYAN YENİ ÖZELLİKLER

Popüler video platformu YouTube mobil uygulaması, kullanıcılarına kolaylık sağlayacak bazı yeni özelliklerini tanıttı. Bunlar:

Videolarda gelişmiş oynatma sayfası: Videolarda bulunan, altyazının açılmasını sağlayan sekme, daha kolay erişilebilecek bir noktaya taşındı. Bunun yanında otomatik oynatma sekmesinde de yer değişikliğe gidildi.

Kolayca tam ekrana geçiş: Bu özellikle kullanıcıların videoları tam ekran yapmak için yukarı doğru kaydırması, tam ekrandan çıkmak için ise aşağı doğru kaydırması yeterli olacak.

Uyku hatırlatıcısı: YouTube’un yakın zamanda tanıttığı “Uyku Hatırlatıcısı” (Bedtime Reminder) ile birlikte sizin önceden belirlediğiniz zamanda video izlemeyi bırakıp uyumanız gerektiğine dair bir hatırlatıcı kurulabilecek.


ATARİ MİNİ PONG JR. OYUN SEVERLERLE BULUŞUYOR

Atari’nin en sevilen oyunları arasında olan Pong oyunu Atari Mini Pong Jr. oyunseverlerle buluşuyor. Taşınabilir Atari Mini PONG Jr. bir çift retro tarzı PONG kürekle birlikte 11,81 inçlik çerçevesi içinde 7,9 inç LCD ekrana sahip. Cihaz bir adaptörle USB üzerinden çalışabiliyor ancak kullanıcılar isteğe bağlı olarak üç lityum şarj edilebilir pil takarak hareket halindeyken de kullanabiliyorlar. Kullanıcılar oyunu iki kişi oynayabileceği gibi isterse yapay zekanın yönettiği sanal bir oyuncu ile de oynayabiliyor. Oyunseverler yapay zeka ile oynarken Atari Mini PONG Jr.’ın 10 farklı oyun seviyesi ile zorluk derecesini de kendilerine göre ayarlayabiliyorlar.

Atari Mini Pong Jr. oyununun tanıtım videosu için tıklayınız.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=E_wzDZ91Eqg

APPLE’IN YENİ HİZMETİ: APPLE ONE

Apple’ın, tüm abonelik hizmetlerini bir araya getirdiği Apple One, birçok ülkede kullanıma açıldı. Üç farklı paketten oluşan bu hizmet, kullanılacak servislere daha avantajlı bir fiyattan ulaşılmasını sağlıyor. Apple’ın açıklamasına göre bu üyelik paketi üç farklı seçenek ile kullanıcılara sunulacak. Bu paketler ise Bireysel, Aile ve Premier şeklinde.

Apple One abonelik fiyatlarından bahsedecek olursak:

Bireysel Abonelik: Aylık 14.95 ABD doları karşılığında Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade ve 50 GB iCloud depolama alanı sunuyor.

Aile Aboneliği: 19.95 ABD doları karşılığında, altı aile üyesi arasında paylaşabildiği, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade ve 200 GB iCloud depolama alanı sunuyor.

Premier Aboneliği: 29.95 ABD doları karşılığında, altı aile üyesinin paylaşabildiği, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ ve 2TB iCloud depolama alanı sunuyor.


GİYİLEBİLİR FARE SNOWL İLE TÜM CİHAZLARINIZI KONTROL EDİN!

Yapay zeka desteği olan Snowl, dokunmatik yüzeyi ve el hareketlerini algılayan teknolojisi sayesinde cihazlarınızı uzaktan kontrol etmenize imkan sağlıyor.

Snowl, bir parmak faresi olarak parmaklarınızın üzerine oturuyor ve elinizi bir kontrol cihazı gibi kullanmanızı sağlıyor. Fare, belirli el hareketlerinizi algılayarak adeta mini bir touchpad oluyor. İçinde tüm hareketleri izlemeye yardımcı olan bir dizi sensör olan Snowl, cihazınıza Bluetooth aracılığıyla bağlanıyor. Windows, Mac, Android, iOS ve Smart TV, Akıllı Projektör, VR gibi birçok işletim sistemine uyumlu olan Snowl birden fazla cihazı destekliyor.


BİZDEN HABERLER!

Betonstar markası egegen’e emanet!

Türkiye ve dünya pazarına kamyon üstü beton pompası, mikserli pompa, sabit pompa ve kule dağıtıcı sistemleri üretimi yapan, %100 Türk sermayesine sahip Betonstar tüm çalışmalarını bize emanet etti.

Marka konumlandırma & stratejisi, kurumsal kimlik, web sitesi tasarım & programlama, sosyal yönetimi, dijital pazarlama stratejisi çalışmaları ile hızlı bir başlangıç yaptığımız yeni markamız Betonstar ile başarılı işlere imza atacağız…

Takip etmek için;

Facebook

Instagram

Linkedin

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu