Trend Raporu

egegen Trend Raporu – 29 / Şubat 2020

egegen Trend Raporu’nun 29. sayısında sosyal medya mecralarının yeni güncellemelerinden, yeni uygulamalara; hikaye özelliklerinden, yaratıcı tasarım çalışmalara kadar Şubat ayına hızlıca göz gezdiriyoruz.

Instagram Hikayelere Video Kırpma Özelliği Geldi

instagram video kırpma

Instagram kullanıcıları tarafından uzun süredir beklenen bir özellik olan Video Kırpma özelliği uygulama aşamasında! Ne zaman geleceğine dair bir açıklama yapılmasa da, artık instagram hikaye özelliklerine video eklerken, uygulama için kırpma özelliğini kullanabileceğiz. Facebook tarafından satın alınan Instagram, geliştirdiği özellikler ile takipçilerini hesaplarını aktif bir şekilde kullanmaları için teşvik edici yeniliklerle karşımıza çıkıyor. Video kırpma özelliğinin de bu etkileşimi güçlendireceğine eminiz.   


Eski Fotoğraflara Nakış ve Kanaviçe Dokunuşları

Kanavice

Yaratıcılık sen neredeysen orada! Yeter ki ruhunu özgür bırak, bakış açını değiştir ve çevrendeki materyallere yeniden bak… Han Cao öyle yapmış olacak ki, eski fotoğrafları kanaviçe ve nakışlarla yeniden canlandırmış. Forgotton Photos ismini verdiği serisinde yer alan bu yeni tekniği oldukça ilgi çekmiş.

Kanavice

Han Cao, dünyanın dört bir yanındaki antikacıları gezerek eski fotoğrafları topluyor ve bu fotoğrafların üzerinde yaratıcılığını tekniği ile birleştirerek yepyeni tasarımlar ile karşımıza çıkıyor. Gerçekleştirdiği çalışmaları incelemek isterseniz instagram adresini ziyaret edebilirsiniz. Eğer bu tasarımları satın almak isterseniz link üzerindeki sitesini ziyaret etmeniz yeterli. 


Instagram Üzerinden Çevrimiçi Dersler Almaya Ne Dersiniz?

Sosyal medya kullanımı gün gittikçe genişliyor. Sadece fotoğraf ve içerik paylaşmanın çok çok ötesinde bir alana doğru evriliyor. Sosyal medyanın günümüzde yarattığı tahribattan yakınanları bu özel içeriği incelemeye davet ediyoruz çünkü olumsuz yönleri kadar geliştirici, inovatif ve eğitici yönlerini de keşfetmek gerektiğini düşünüyoruz. 

Bahsi geçen projenin adı School, amacı ise öğrenme ve deneyimleme süreçlerini devam edilebilir bir noktaya getirmek. School University isimli ekip, içerikleri müfredata dönüştürüyor ve haftanın bir günü bir saat sürecek olan eğitimler veriyor. Katılımcılarında yorumları ile beraber gerçekleşen bu etkinlikte alınan cevaplar ekip tarafından değerlendiriliyor ve her gün en iyi öğrenci seçilerek ödüllendiriliyor.

Bu tarz projelerin çoğalması ve katılımın artması ümidiyle instagram hesaplarının linkini buraya bırakıyoruz. Katılım göstermek isteyenler için ise web sitesi linki burada


Linkedin’e Hikayeler Özelliği Geliyor

Instagram ve Facebook aracılığı ile kullandığımız hikaye özelliği Linkedin’e de geliyor. İş hayatına dair gelişmeleri takip etmek, şirketler hakkında haber alabilmek, iş başvuruları yapabilmek vb. amaçlarla kullandığımız bir sosyal medya platformu olan Linkedin üzerinde de hikaye özelliğinin kullanılabilecek olması zaten platformun kullanım amacının giderek bozulduğunu düşünen bir kitleyi pek mutlu etmedi. Ancak hikayeler özelliğinin şirket içi etkinlikleri daha görünür kılacağı ve yapılacak olan etkinliklerin hikayeler özelliği ile çok daha fazla insana duyurulabileceği düşünülüyor. Hikaye özelliği yine Instagram ve Facebook’ta olduğu gibi 24 saat boyunca izlenebilecek ve daha sonrasında silinecek. 


Facebook Ses Kaydınız İçin Para Ödeyebilir

facebook

Teknolojinin ne kadar hızlı ilerlediğine ve bu ilerlemenin sosyal medya platformlarına ne kadar hızlı entegre edildiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Ses tanıma teknolojisi ise bunlardan sadece biri. Facebook ses tanıma teknolojisini geliştirmek ve etkileşimli bir hale getirmek istiyor. Deneme aşamasında ise kullanıcılarına sesleri karşılığında ücret ödemeye hazır. Ancak bu meblağnın kimseyi mutlu edebileceğini düşünmüyoruz. Eğer denemek isterseniz Facebook tarafından açılan ViewPoint uygulamasına girebilir ve uygulama içinde 1000 puan toplayarak 5 doların sahibi olabilirsiniz. Daha fazla bilgi için Facebook tarafından yapılmış videoyu izleyebilirsiniz. 


Instagram’a 3 Yeni Özellik Daha

Kullanıcıyı deneyimini ön planda tutan ve en büyük hedefi daha fazla insana ulaşmak olan Instagram çok yakında 3 yeni özelliği ile karşınızda olmaya hazırlanıyor. Bu özelliklerden ilki ise, “Takma Ad”. Takma Ad ile, kişilerin isimlerini değiştirebilecek ve özel bir takma ad belirleyebileceksiniz. 

instagram

İkinci özellik, “Yakında” özelliği. Bu özellik size fotoğraflarınızı 7 gün boyunca kaydedebileceğiniz bir alan belirliyor. Son çektiğiniz fotoğraflar 7 gün boyunca Yakında özelliğinde bekleyecek ve 7 gün sonra silinecek. Son özellik ise, “Sevgi Animasyonu”. Sevgi animasyonu gönderilen ve alınan mesajlarda farklı bir animasyon ile beğen yapabileceğiniz bir özellik. Özelliklere kısaca bir göz gezdirdiğimize göre şimdi gözler, instagramın yeni güncellemelerinde…      


Twitter’da Turuncu Yalan Haber Rozeti 

Twitter popülerleşmeye başladığı andan bu yana yalan haberleri önlemek ile uğraşıyor. Herhangi bir sosyal olay, yalan haberlerle çok hızlı bir şekilde Twitter’da yayılabiliyor ve bunun önüne geçebilecek bir önlem henüz tam anlamıyla bulunamadı. Twitter bu seferde yalan haber iddiası taşıyan paylaşımlara turuncu yalan haber rozeti eklemeyi deneyecek. 

Şu an test aşamasında olan turuncu rozet eklemesi ile doğru bilgiye çok daha uygun bir şekilde ulaşabilmeyi amaçlayan Twitter, bir tweet paylaşıldıktan sonra kullanıcılara içeriğin zararlı olup olmadığı sormayı planlıyor. Katılım gösteren takipçileri için ise bir topluluk rozeti hazırlansı.


Facebook’tan Yeni Uygulama: Hobbi

hobbi

Hobbi, Facebook’un yeni bir uygulaması ve muhtemelen bu uygulamadan haberiniz yok çünkü Facebook tarafından sessiz sedasız yayına alındı. Kişilerin kendi hobilerinden tasarladıkları ürünleri paylaşabildiği ve Facebook’un geliştirici topluluğu NPE TEam tarafından kullanıcılara sunulan  Hobbi, Pinterest’e benzerliği ile dikkat çekiyor. Beğeni özelliğinin ön planda olmasına alışık olduğumuz sosyal mecralarda farklı olarak, beğeni özelliği yok. Ürün ve kreatif çalışmaların sergilendiği Hobbi uygulamasının ne zaman popülerleşeceği ise merak konusu… 

hobbi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu