Trend Raporu

egegen Trend Raporu – 23 / Ağustos 2019

Whatsapp’a Yeni özellik: Boomerang

Instagram’ın en sevilen uygulamalarından biri olan ve kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen Boomerang uygulaması Whatsapp’a geliyor. Henüz test aşamasında olsa da, hayata geçeceği andan itibaren whatsapp kullanıcıları tarafından sıklıkla kullanılacağı tahmin ediliyor.

Boomerang ortalama 7 saniyelik videolar şeklinde kullanılabilecek ve whatsapp kullanıcıları durum güncellemesi olarak kullanabiliyorken aynı zamanda kişilere de gönderim yapabilecekler. Boomerang uygulamasının İOS ve Android platformlarında kullanılabilir hale getirilmesi sağlandıktan sonra hayata geçirilmesi planlanıyor.

Whatsapp paylaştığı bir video ile Boomerang uygulamasının whatsapp kullanıcıları tarafından nasıl kullanılacağını anlatan bir video yayınladı. Videoyu izlemek isterseniz, buraya  tıklayabilirsiniz.

Treads, Instagram’ın Yeni Mesajlaşma Uygulaması

Dijital mecralarda gündem o kadar hızlı değişiyor ve özellikler o kolay bir şekilde tüketiliyor ki, sosyal medya platformları da bu değişen gündemi yeni özellikleri ile desteklemek zorunda kalıyorlar. Daha önce Instagram, Instagram Direct adını verdiği bir mesajlaşma uygulamasını denemiş ancak başarılı olamamıştı.

Henüz test sürecinde olan Treads, metin, şarj bilgisi, fotoğraf ve konum bilgisi gibi birçok özelliği yakın arkadaşlarla paylaşmaya olanak sağlıyor. Treads içinde hikaye özelliklerinin de görüleceği şekilde planlandığı için özellikle gençler tarafından beğenileceği ve böylece popüler bir uygulama haline geleceği beklentiler arasında.

Fotoğraf Yüklemeden Önce Ne Kadar Zaman Harcıyorsunuz?

Sosyal medya mecralarına fotoğraflarınızı yüklerken, ne kadar vakit harcadığınızı hiç düşündünüz mü? Türkiye’de kadınların sosyal medya davranışları üzerine Allergan Medical Estetik IPSOS işbirliği ile yapılan araştırmada kişilerin gerçek hayatta olduğu gibi sosyal medyada da dış görünüşlerine aynı oranda özen gösterdikleri ortaya çıkıyor.

Araştırmaya katılan katılımcıların, %50’sinin sosyal medya mecralarında fotoğraf paylaşmadan önce filtre kullandığı saptanırken, aranılan filtrenin 5 dakika gibi kısa bir sürede bulunduğu ortaya çıkıyor. En sık kullanılan filtreler arasında ise cilt güzelleştirme var.

Selfie Çubuğundan Sonra Yeni Trend Cat Selfie

Kedinizin mükemmel bir pozunu yakalıyorsunuz ancak siz telefonunuzdan selfie çekene kadar onun çoktan dikkati dağılmış oluyor. Kedi sahipleri bu tarz bir durumu milyon kere yaşamıştır. Ancak şimdi, kedinizle efsane selfie fotoğrafları yakalayabileceğiniz yeni bir icat var: Cat Selfie. Bubblegum Stuff, kedilerle kolaylıkla fotoğraf çekilebilmeniz için akıllı telefon aparatı çıkartmış. Telefonunuza taktığınız bu aparat, kedi şeklindeki klipsli bir görselden oluşuyor. Ortasında yer alan zil ise kedinizin odağını kendisine çekiyor. Fikir oldukça basit ve uygulanabilir. En güzeli de işe yarıyor olması. 

Cat Selfie’nin mucidi ise, Loughborough Üniversitesi’nde tasarım bölümünde okuyan George Hill isimli bir öğrenci. BPMA’nın öğrenciler arasında düzenlediği tasarım yarışmasına Cat Selfie projesi ile katılıyor ve yarışmanın kazananı oluyor. Şimdilerde ise, Bubblegum Stuff’ta bu ürünü satın alabilirsiniz.

Facebook, Gizlilik Ayarları Hakkında Kullanıcılarını Bilgilendirmek İçin Kafeler Açıyor.

DeleteFacebook hareketini hepiniz hatırlarsınız. Facebook, 2016 yılında 50 milyon kullanıcısının verilerini izinsiz kullanarak seçimlerin seyrini değiştirmeye çalışmıştı. Bunun üzerine birçok kullanıcı Facebook accountlarını kapatarak ve uygulamasını silerek, Facebook’un değer kaybetmesini sağlamıştı. Üstelik kaybettiği sadece değer değil aynı zamanda itibarıydı.

Sonrasında gizlilik ayarlarını yeniden düzenleyerek güven kazanmaya çalışan Facebook, şimdilerde ise Birleşik Krallık’ta kuracağı 5  adet kafe ile, kahve eşliğinde gizlilik ayarlarını insanlara anlatmayı planlıyor. Facebook Cafes isimli kafeler, 28 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında Londra, Manchester, Edinburgh, Brighton ve Cardiff’te açılacak. 

Instagram Filtreleri Tasarımcıların Gündeminde

Instagram için gün içinde en fazla zamanımızı harcadığımız sosyal medya platformu diyebiliriz. Yenilikler ve güncellemeler ile sürekli kendini tazeleyen ve imkanlar sunduğu fırsatlar ile hem markaların hem de tasarımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Spark AR Instagram hikayelerinde kullanabildiğiniz ve kullanıcıları teşvik eden yeni uygulamalardan bir tanesi.

Spark Ar ile içerik üreticiler ve tasarımcılar artırılmış gerçeklik stüdyosunu kullanarak kendi hikaye filtrelerini oluşturabiliyorlar. Spark AR Studio’yu indirerek kendi filtrelerini oluşturan tasarımcılar yaratıcılıklarını da kullanabiliyorlar. Peki siz, ülkemizden de birçok tasarımcının kullandığı Spark AR, filtrelerini rastladınız mı? 

Çocukların Güvenliği İçin Youtube Kids App Geliyor. 

Youtube hepimizin sıklıkla kullandığı bir video paylaşım platformu. Hemen hemen her şeye dahil videolar bulabildiğimiz bir alan. Ancak ne yazık ki, bu videolara her yaştan insan ulaşabiliyor ve bu durum özellikle küçük yaşlardaki çocuklar için olumsuz durumlar oluşturuyor. Bir çok insan ve ebeveyn ise bu durumdan şikayetçi.

Youtube, Kids App adı ile çocuklara özel bir telefon uygulaması yapacağını ve web sitesini yaşlara göre kategorileyerek daha uygun hale getireceğini duyurdu. Böyle ebeveynler çocuklarının yaşını belirterek, uygunsuz videoların ona ulaşmasını engelleyebilecek.

Tumblr 3 Milyon Dolara Satıldı

Tumblr, mikroblog odaklı bir sosyal ağ. Tumblr’a kayıt olarak istediğiniz herhangi bir konu hakkında yazılar yazabiliyor ve paylaşımda bulunabiliyorsunuz. 2012’de Yahoo tarafından satın alınan Tumblr’ın, Automattic’e satıldığı çokça konuşuyor. Ancak asıl konuşulma sebebi fiyatı! Çünkü Yahoo bundan 7 sene önce 1.1 milyar dolar gibi yüksek bir fiyata satın almıştı. Automattic ise, 3 milyon dolara satın alarak, Tumblr’ın değerinin ne kadar düştüğünü bizlere göstermiş durumda.

Popülerliğinin düşmesi ve içinde yer alan içeriklerin genellikle +18 içeriklere doğru yön değiştirmesi zaman içerisinde Tumblr’ın tahtını yerinden sallamıştı. Automattic geçmişte sıklıkla kullanılan bir platform Tumblr’ı yeniden canlandırabilir mi veya böyle bir niyeti var mı? Önümüzdeki günlerde hep birlikte öğreneceğiz. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu