Trend Raporu

egegen Trend Raporu – 21 / Haziran 2019

Dijital pazarlama dünyasındaki son yenilikler, sosyal medyadan haberler, dijital reklamcılığın en iyi örnekleri ve bizden haberler…

egegen Trend Raporu’nun 21’nci sayısı çıktı!

Youtube AR Reklamlara Yöneliyor…

Facebook ve Snapchat’ten sonra Youtube’da AR reklam modellerini test etmeye hazırlanıyor. AR reklam modelini ilk olarak deneyen marka ise, kozmetik ağında güçlü bir isim olan MAC Cosmetics. “Virtual Try On” özelliği ile Youtube’da makyaj bloggerlarının tanıttığı ürünleri kendi yüzünüzde de deneyebiliyorsunuz.

AR reklam modelinin test sürecinde kullanıların %30’nun AR deneyimini kullandığı ve uygulama içerisinde sanal rujun ortama 80 saniye boyunca denendiğini tespit eden şirket, gelen verilerden oldukça memnun. Sahip olduğu Vlogger topluluğu sayesinde ciddi bir kullanıcı tabanına hitap eden Google, YouTube’un influencer marketing platformu olan FameBit’te AR özelliğini vurgulayacağını duyurdu.

Cannes Lions Yine Kasıp Kavurdu!


Dünya’nın en önemli yaratıcılık festivali olan Cannes Lions, 2019 yılında da reklamcılık alemini kasıp kavurdu. 1954 yılından itibaren her sene düzenli olarak yapılan ve hem ajansların hem de bireylerin yaratıcılıklarını konuşturdukları Cannes Lions, her ne kadar ödül odaklı gözükse bile aslında sektörü canlı tutan ve sektör içindeki trendlerin aktif kullanılmasını sağlayan öncü bir festival. Bir çok kategoride yarışma imkanı sunan festival, bu sene de Haziran ayında ödüllerini sahipleriyle buluşturdu.

Bu sene dikkat çeken reklam kampanyalarından birisi de, Cannes Lions’a ait. Festivale gelecek katılımcılarını cinsel istismarın önüne geçmek adına afiş tasarımları ve reklam filmiyle uyaran Cannes Lions bu sorunla baş başa kalan kadınlardan ise büyük alkış topladı. İzlemek isterseniz, reklam filmine buradan ulaşabilirsiniz.

Walkman 40 Yaşında!


Bundan tam 40 yıl önce, 1979 yılında Sony, tüm dünyaya ilk Walkman’i tanıttı. Bir döneme tanıklık eden, müzik dinleme alışkanlıklarımızı değiştiren ve bu teknolojiyle dev sektörler yaratan Walkman’i bugün kullanmasakta, bize bıraktığı hatıraları ve o dönemleri özlemle hatırlıyoruz. 

Karışık kaset dolduran herkesin duygularımıza tercüman olacağına eminiz. Günümüz teknolojileriyle dünyadaki müziği cebimizde taşıyabildiğimiz bugünlerde Walkman’in heyecanınını ilk günki gibi yaşayanlar için Sony’nin 40. Yılına özel çıkardığı videoyu buraya bırakıyoruz. 

Bye Bye Camera ile Sevmediğiniz İnsanları Fotoğraftan Çıkarın


Haberi esprili bir şekilde başlatsak ta, aslında Bye Bye Camera fotoğraftan yapay zeka sayesinde insan silebildiğiniz ve Do Something Good tarafından geliştirilen ücretli bir İOS uygulaması.  Diyelim ki, şahane bir manzara fotoğrafı çektiniz ancak kadraja giren ve tanımadığınız bir kişi de fotoğrafta yer alıyor. Sık sık karşılaşılan bu sevimsiz durumda çözüm olarak karşımıza Bye Bye Camera çıkıyor.

Uygulamayı indirerek fotoğrafta olmasını istemediğiniz insanları, profesyonelce fotoğraftan çıkartabilirsiniz.  Bu uygulamanın birbirinden komik fotoğraflara ve eğlenceli paylaşımlara imza atacağına eminiz.

Netflix’e Titreşim Özelliği


Dijital yayıncılık platformu Netflix, telefonların titremesine neden olacak bir özelliği mobil uygulamasında kullanmayı düşünüyor. Şöyle ki, artık Netflix’te bir film veya dizi izlerken hareketli sahnelerde telefonunuz titreşime girecek. Henüz tamamen kesinleştirilmiş olmasa da kısa bir süre sonra Netflix üzerinden dizi izlerken çarpma sahnesinden birden telefonunuzun titrediğine şahit olabilirsiniz.   

Aslında bu özellikle gamerların aşina olduğu bir durum. Uzun bir süredir oyun konsollarının da oyun içindeki sahneye göre titreşimde bulunabildiğini gördük. Şimdi ise aynı deneyimi Netflix aracılığıyla yaşayacak olabiliriz. Kendisini özellikle interaktif alanlarda geliştirmeye çalışan Netflix’in önümüzdeki günlerde bizlere neler sunabileceğini merakla bekliyoruz.

IKEA Ürünleri Popüler Dizilerin Dekorasyonlarında!


İzlediğiniz ve takip ettiğiniz dizilerde yer alan karakterler ve mekanlar özellikle sezon sayıları çoğaldıkça sanki yakınınızdaymış gibi hissettiriyor mu? Bu bir dizinin karakterini anlamak ve dizinin çekildiği mekanı tanımak gibi bir his yaratıyor olabilir. Hatta dizinin çekildiği evler size kendi evinizden yakın hissettirebilir.

IKEA Birleşik Arap Emirlikleri bu hissi yakalamış olacak ki, Friends, Stranger Things ve Simpson dizilerinin odalarına IKEA ürünlerini yerleştirmiş. Bu yerleşim üzerinden sevdiğiniz veya aşina olduğunuz dizilerin mekanlarında IKEA ürünlerini fiyatlarıyla beraber görebiliyorsunuz.

Instagram Direct Etkileşimini Artırabilecek mi?


Takipçi etkileşimini oldukça önemseyen ve Instagram kullanıcılarının birbiri arasındaki iletişimi uygulama üzerinden artırmak isteyen Instagram, grup Sohbet çıkarmalarıyla takipçilerini davet ederek Direct uygulamasındaki etkileşimi artırmayı planlıyor. Instagram Sohbet çıkarmasını hikayenize ekleyerek, paylaştığınız fotoğraf veya video üzerinden yalnızca iletişimi geçmek istediğiniz kişilerle ortak bir sohbet başlatabileceksiniz.

Sohbet çıkartması şu şekilde uygulanacak; çıkartmayı hikayenize ekledikten sonra bu konu hakkında iletişime girmek isteyen takipçileriniz çıkartmaya tıklayarak sizden erişim isteyecek, eğer onaylarsanız sohbete dahil olabilecek. Özellikle bloggerların bu özelliği hakkını vererek kullanacağını düşünüyoruz.

Alfemo Franchise Web Sitesi Yayında!


Alfemo
için hazırladığımız yepyeni bir siteyi daha yayına aldık. Alfemo Franchise sisteminin daha ön plana çıkaracak olan Alfemo Frachise web sitesi de eş zamanlı olarak yeniledik. Şimdi Alfemo bayisi olmak ve dünyaya açılmak çok kolay…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu