Trend Raporu

egegen Trend Raporu – 09 / Haziran 2018

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018Dijital dünyada yaşananları, sosyal medya platformlarındaki yenilikleri, dijital reklamcılığın etkileyici örneklerini ve bizden haberleri bulabileceğiniz egegen Trend Raporu dokuzuncu sayısıyla karşınızdayız. Keyifli okumalar dileriz!


YouTuber’lar Artık Videolarında Satış Yapabilecekler

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018

Instagram’ın IGTV’yi yayına sunmasının hemen ardından Youtube, içerik üreticisi olan YouTuber’ların videolarından para kazanmasını kolaylaştıracak yeni projesiyle karşı atağa geçti.
Bu yeni gelişmelerle bundan böyle YouTuber’lar içeriklerinde ticari mal satışı yapabilecek ve takipçilerine ücretli üyelik imkanı sunabilecekler.

Şimdiye kadar video üzerinden alışveriş az sayıda beta kullanıcısında test ediliyordu ve yaygın değildi. Artık Amerika’da en az 10.000 aboneye sahip video kanal sahipleri de bu güncellemeden faydalanabilecek. E-ticaret platformu Teespring ile yapılan ortaklığın sonucunda kanal sahipleri, markalı tişörtler, telefon kılıfları, kupalar ve diğer öğeleri satabilecek.


Kartondan Yapay Zekalı Robot: Smartibot

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018

Dünyanın ilk kendin-yap karton yapay zekalı robotu olan Smartibot; her tür malzemeyle kendi robotunuzu yapmanıza imkan veren bir kit.

Smartibot, akıllı telefonlarla birlikte çalışıyor. Telefonunuz uzaktan kumanda olarak çalışabiliyor ya da robotun beyni yerine kullanılabiliyor. Özel uygulaması, YOLO isimli bir yapay zeka içeriyor. Bu sayede robotunuz insan, otomobil, hayvan ve bisiklet gibi objeleri tanıyabiliyor. Hiçbir programlama yapmadan robotunuza sizi takip etmesini, kedinizi veya köpeğinizi kovalamasını ya da oyuncak arabanızın peşinden koşmasını söyleyebiliyorsunuz.

Yapay zekalı robot dışında, Smartibot’un karton parçaları ile 2 ekstra robot yapılabiliyor. Bunlardan biri Teabot. Çayınızı veya istediğiniz başka bir şeyi getiren bir tek boynuzlu at! Ayrıca istediğiniz herhangi bir şeyi ekleyerek de robotunuzu özelleştirebiliyorsunuz. Patates, LEGO, oyuncak veya aklınıza gelen bambaşka bir şey. Devreleri, motoru ve batarya kutusunu yeniden kullanıp hayal gücünüz doğrultusunda tasarımınıza ekleyebiliyorsunuz.


Eczane Markasından Prens William Ziyaretini Fırsata Çeviren İlan

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018

İngiliz kraliyet tahtının ikinci varisi olan Prens William, ailesi adına 70 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek bir ilke imza attı ve dün resmi temaslarda bulunmak üzere İsrail’e gitti. Ülkenin en büyük eczane zinciri Super-Pharm ise bu ziyareti Prens William’ın güzergâhına yerleştirdiği ilan ile fırsata çevirdi.

Kudüs’ün girişine yerleştirilen ilanlarda marka ‘’İsrail güneşi Britanya güneşinin yanında solda sıfır kalır’’ kalır diyerek hem Prens William’ın güneş kremi kullanmasını tavsiye etmiş hem de kraliyet ailesinin arasının açık olduğu The Sun’a ufak bir gönderme yapmıştır.


Yandex Navigasyon’un Seyir Hali Reklam Modelleri

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018 egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018

Trafik durumu ve park yeri bilgisi gibi yola dair hayati bilgileri anlık paylaşan Yandex Navigasyon, markalar için de hiper lokal pazarlama olanakları sunuyor.

Dijital billboardlar en sade haliyle sokaklarda yer alan açık hava panolarının dijital dünyaya uyarlanmış hali. Harita üzerinde istenilen noktalara yerleştirilip kullanıcıları karşılayabiliyor. Bu özelliği Ramazan Bayramı süresinde Axa SigortaRexonaCornetto ve Bridgestone gibi markalar iletişiminde kullandı. Örneğin Rexona, Burunların Selameti kampanyasının bir parçası olarak ürünlerine kolayca erişilebilen noktaların çevresine dijital billboardlarını konumlandırdı. Dolayısıyla marka, fiziksel bir mağazaya veya konuma sahip olmamasına rağmen hiper lokal iletişim kurgulayarak kullanıcıları yolda yakalamayı başardı.


Dijital Dünyanın Dalış Maskesi: D-Mask

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018

ZJ-DDG‘nin konsept tasarım dalış maskesi D-Mask; dijital gösterge, kemik iletimli ses özelliği ve kamera modu ile yepyeni bir dalış deneyimi öneriyor.

D-Mask, yüzün tamamını kaplayan tasarımıyla 180 derecelik görüş alanı sağlıyor. Geniş yüzeyli maske; derinlik, su basıncı ve hava durumu dahil olmak üzere bazı ölçümlerin dijital olarak yansıtılacağı bir yüzey olması açısından da önem taşıyor.

Cihaz ayrıca dalgıçların SOS durumları ve kötü havalarda su altında rahat seyri için aydınlatma fonksiyonuna sahip. Maskede, çift yönlü iletişim ve müzik dinleyebilmek için kemik iletimi (kemik üzerinden ses ileten teknoloji) ile çalışan ses özelliği de bulunuyor. Su altında iyi bir manzarayı gözüne kestiren dalgıç, fotoğraf çekmek için D-Mask’in kamera modunu kullanabiliyor. Çalma listelerini ayarlamak ve verileri dışa aktarmak için cihaza özel bir mobil uygulama da kullanılabiliyor.


Google Reklam Ürünleri Yenileniyor

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018Google, reklam verenlerden son yıllarda alınan geribildirimler doğrultusunda reklam ürünlerinde yeniden markalama yoluna gidiyor ve reklam hizmetlerini Google Ads, Google Marketing Platform ve Google Ad Manager olmak üzere üç başlıkta topluyor. Teknoloji devinin reklam ürünlerinde değişime gitmesinin başlıca nedeni ise reklamverenler açısından karmaşık olan reklam ürünlerini daha anlaşılır ve basit bir hale getirmek.

İlk olarak yeni sistemde AdWordsGoogle Ads olarak yeniden markalanıyor. Buna göre, hayatımıza 18 yıl önce giren AdWords 24 Temmuz tarihinden itibaren yoluna Google Ads adı ile devam edecek.

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018

Google’ın yeni markalarından Google Marketing Platform ise DoubleClick ve Google Analytics 360’ı kapsayacak. Ayrıca, Google Marketing Platform çatısı altında DoubleClick Bid Manager, Campaign Manager, Studio ve Audio Center’ın özelliklerinin bir araya getirildiği Display & Video 360 adlı yeni bir ürün de sunulacak.


Ya Destansı Aşk Ferhat ile Mecnun’unkiyse?

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018

Durex, Onur Haftası kutlama ilanlarında bilinen aşk hikayelerinin kahramanlarını eşcinsel bir aşk hikayesine koyarak bilinmeyen aşkları selamlıyor.

Ülkemizde 26. İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında düzenlenecek Onur Yürüyüşü çeşitli olumsuzluklar yaşanabileceği gerekçesiyle engellenirken bilinen bir markanın Onur Haftası’na verdiği destek önemli. Üstelik, sansür ve yasaklardan dolayı reklam alanı kısıtlanan bir marka için gündemi yakalayan işler paylaşım değeri sağlıyor.


Apple Maps Baştan Aşağı Yenileniyor

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018

Apple‘ın diğer ürünleri ile karşılaştırıldığında en az önem verdiği ürünlerinden biri olan Maps artık daha ciddi bir şekilde ele alınacak. Techcrunch’ın haberine göre önümüzdeki yıl ABD’de Apple’ın tamamen kendi topladığı verilerle yepyeni bir harita uygulaması kullanıma sunulacak.

Yeni verilerin kullanıma sunulacağı haritalar önümüzdeki hafta oldukça küçük bir grup iOS 12 beta kullanıcısının kullanımına açılacak. Bu grubun sadece San Francisco ve Bay Area ile sınırlı olacak ve habere göre sonbaharda Kuzey Kaliforniya’yı kapsayacak şekilde yayılacak ve nihayetinde 2019 yılında Amerika’daki tüm iOS kullanıcılarına yayılacak.


Yolsuzluk Bir İnsan Olsaydı Neye Benzerdi?


Ogilvy ve Forbes Brazil’in ses getirecek yeni projesi yolsuzlukları sembolize etmek adına hayali bir karakter yarattı ve Cannes Lions’da Digital Craft kategorisinde ödül aldı. Karşınızda Mr. Ric Brazil!


Otomobil Camından Manzarayı Hissettiren Teknoloji


Ford İtalya, görme engelli bireyler için, dışarıdaki manzarayı titretişime dönüştürerek otomobil camında hissettiren teknoloji geliştirdi.

“Feel the View” adı verilen akıllı cam prototipi, görme engellilerin manzarayı hissetmesine imkan sunuyor. Prototip yolcu camının üstü kısmına entegre ediliyor. Görme engelli yolcu, cihazdaki düğmeye dokununca, dışarıdaki görüntünün fotoğrafı çekiliyor, bu fotoğraf yüksek kontrastlı monokrom bir görüntüye dönüştürülüyor ve LED yardımıyla cama yansıtılıyor.

225 farklı yoğunluk seviyesiyle grinin her tonu bir titreşim haline dönüşerek, görme engelli bireyler için dışarıdaki manzarayı dokunulabilir hale getiriyor. Sistemde ayrıca, görüntüleri tasvir eden bir ses asistanı da bulunuyor. Böylece cama yansıtılan manzaranın canlandırılması daha da kolaylaştırılıyor.


Monde Nissin’in Gold Ödüllü Reklam Filmi!


Monde Nissin’in çikolata markası için hazırlanan film Cannes Lions’da film kategorisinde Gold ödül aldı. The Secret adını taşıyan reklam filminde sevgilisiyle çikolatasını paylaşmak istemeyen genç bir adam ve kız arkadaşının absürt hikayesini anlatıyor.


Google Assistant’a Telefon Numarasıyla Ulaşmak


Google Assistant bugün geniş kitlelerin erişebildiği ve sürekli farklı platformlarla uyumlu hale gelmeye devam eden bir teknoloji. Bugün baktığımızda akıllı telefonlar, akıllı hoparlörler, akıllı saatler, tabletler, otomobiller, akıllı televizyonlar ve ev aletleri ile neredeyse her yerde Google Assistant’ı görmek mümkün. Ancak dünyanın bazı noktalarında hala bu teknolojiye erişemeyen, akıllı telefonu bile olmayan milyarlarca insan yaşıyor.

Google ve Cainkade, My Line ile artık bu insanların da Google Assistant’a erişebilmesini hedefliyor. Kolombiya’nın yoksul bölgelerinde uygulamaya başlanan My Line, bir telefon numarası. Bu telefon numarasıyla insanlar Google Assistant’a erişebiliyor ve ona sorular sorabiliyor. Başka bir deyişle; akıllı telefonlara, bilgisayara hatta internete bile sahip olmalarına gerek kalmadan Google Assistant’a erişebiliyorlar.


Instagram’ın Yeni Video Servisi IGTV Yayında!

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018

Sosyal medya devi Facebook’un 2012 yılında bünyesine kattığı Instagram yeni video servisi IGTV’yi duyurdu. IGTV uygulamasıyla kullanıcılar, süresi 1 saate kadar çıkabilen dikey videolar yayınlayabilecekler. IGTV ile Instagram’ın Youtube’un en güçlü rakibi olması bekleniyor.

Dün aynı anda 1 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklayan Instagram IGTV ile diğer platformlardan farklı olarak yeni bir mobil video deneyimi sunmayı amaçlıyor. IGTV’nin mobil öncelikli olduğunu belirten şirket, kullanım kolaylığına ve kaliteli içeriklere de önem veriyor.

Tam ekran ve dikey videolar için tasarlanan IGTV’de kullanıcılar uygulamaya girdiğinde, videolar otomatik olarak oynatmaya başladığı için herhangi bir  arama yapmayı da gerektirmiyor.


Ege Fren ve Ege Fren Yedek Parça’nın Yeni İnternet Sitesi Yayında!

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018

Üstün kalitesiyle, rekabetçi fiyatlarıyla, tam zamanında sevkiyatıyla ve mükemmel hizmet sunan Ege Fren için hazırladığımız projede; dijital dünyanın dinamiklerine uygun, kullanıcı kolaylığının ön planda olduğu sade ve modern çalışma gerçekleştirdik. Uzman yazılım ekibimiz tarafında hazırlanan yeni alt yapısıyla köklü değişikliğe imza attık.
Web sitelerini incelemek için linklere tıklayınız.

Ege Fren
Ege Fren Yedek Parça


Sealight Hotels’in Web Sitesi Yenilendi!

egegen Trend Raporu 09 / Haziran 2018

egegen olarak tüm dijital çalışmalarını yürüttüğümüz Sealight Hotels’in , ‘’Bizim ışığımız, sizin vizyonunuz’’ mottosuyla yola çıkarak hazırladığımız dijital strateji ile web sitesi, programlama ve sosyal medya hesaplarında köklü bir değişime imza atarak, yepyeni bir hizmet anlayışı sunmasına katkıda bulunduk.

Kullanıcı dostu, arama motoru optimizasyonlarına uygun yeni arayüzü sayesinde kullanıcılar; Sealight Hotels’in farklı konseptlerde ki otellerini tek çatı altında görebilir, konaklama seçeneklerini incelebilir, kampanyaları takip edebilir ve rezervasyon işlemlerini hızlı ve kolay şekilde yapabilirler.

Yenilenen web sitesini sealighthotels.com adresinden ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu