Trend Raporu

egegen Trend Raporu – 19 / Nisan 2019

Dijital pazarlama dünyasının yeniliklerini, sosyal medyaya damga vuran yeni haberleri, dijital reklamcılığın etkileyici örneklerini ve bizden haberleri bulabileceğiniz egegen Trend Raporu’nun on dokuzuncu, 2019’un dördüncü sayısıyla karşınızdayız. Keyifli okumalar dileriz!

Instagram Beğeni Sayısını Arayüzden Kaldırmaya Hazırlanıyor.

Instagram, beğeni sayılarını kaldırıp platformu beğeni kaygısından arındırmayı, içerik odaklı bir yapıya dönüştürmeyi ve içerik çeşitliliğinde artış yaratmayı hedefliyor.

Kullanıcıların kendilerini diğer kullanıcılarla karşılaştırmasını engelleyebilecek bu tasarımda gönderiyi arkadaşlarınızdan kimlerin beğendiğini görebiliyorsunuz. Kullanıcılar, beğeni sayılarının sadece kendileri tarafından görüldüğüne dair Instagram tarafından bilgilendiriliyor.


Game of Thrones’un İkonik Aksesuarları 18 sanatçı Tarafından Yeniden Yaratıldı.

360i, Game of Thrones final sezonu için 18 sanatçı ile yürüttüğü kampanya 18 Game of Thrones aksesuarını yeniden yarattı.

HBO ve 360i birlikteliğiyle hayran sanatçıların hayal gücünü ateşleyecek yeni bir kampanya doğuyor.

Create For The Throne (Taht için Yarat), dizinin hafızalarda yer edinmiş sahnelerini multimedya koleksiyonuna dönüştürerek görsel sanat sergisi oluşturuyor. Proje için dünyanın her yerinden seçilen 18 hayran sanatçı katılırken 18 orijinal Game of Thrones aksesuarı kullanıldı. ABD, Kanada, Japonya, Belçika ve Galler’in aralarında yer aldığı ülkelerden; buz oymacılığı, illüstrasyon, heykel, doğrama, metal işi gibi çeşitli alanlarda çalışan sanatçılar yer aldı. Sanatçılardan aksesuarları yeniden yaratmaları istendi.

Katılanlar arasında dikkat çeken sanatçılar da bulunuyor. Marvel’dan Julie Bell, resim ve illüstrasyon sanatçısı Jeff Soto dışında Game of Thrones’un devam eden serisinin (Beautiful Death) illüstratörü Robert Ball da bulunuyor. Ajans, her sanatçının yeteneği ile en iyi şekilde eşleşen aksesuarlar verirken, sanatçılar ortaya çıkaracağı eserler konusunda tamamen serbest bırakıldı. Örneğin Jaime Lannister’ın altın eli bir metal sanatçısına verilirken, odun oymacı Simon O’Rourke ejderha yumurtalarını yeniden yarattı.

Ejderha Yumurtaları | Simon O’Rourke | Ahşap Oymacı | Wrexham, Galler

Daenerys Targaryen’ın Ejderha Kolyesi | Nicholas Brown | Heykeltıraş | Belfast, Birleşik Krallık

Jon Snow Lord Kumandanı Pelerini | Sarah Symes | Tekstil | Highlands, Britanya Kolumbiyası, Kanada

Stark Kalkanı | Eva Eskalinen | Ressam | Vancouver, Britanya Kolumbiyası, Kanada

Diğer tüm çalışmalara göz atmak isterseniz; http://www.makinggameofthrones.com/


Fotoğraftaki Yazıları Metinlere Dönüştüren Yeni Uygulama: Prizmo Go.

Fotoğraflar üzerinde bulunan metinleri yazıya dönüştüren bir uygulama olan Prizmo Go zamandan tasarruf sağlıyor ve hayatımızı kolaylaştırıyor.

Uygulama Apple Store’dan indirilerek hiçbir üyeliğe ihtiyaç duymadan kullanılabilir. Uygulamanın kamera ve fotoğraflara erişimine izin verildikten sonra, yazıya çevirmek istediğiniz ekranı veya fotoğrafı uygulamaya okuttuğunuzda metni yazıya dönüştürülmüş haliyle altta bulabiliyorsunuz. Metni ister kopyalayabilir isterseniz de sesli olarak dinleyebiliyorsunuz. Uygulamanın diğer güzel özelliği ise, 20’den fazla dil seçeneğinin bulunması. Ancak çeviri yapmak isterseniz 4,49 TL karşılığında Premium üye olmanız gerekiyor.

Şu an sadece Apple Store bulunarak, IOS işlemci cihazlar üzerinden kullanılabiliyor. Google Play Store’a ise ne zaman geleceği hakkında herhangi bilgi bulunmuyor.

https://youtu.be/G-tQyrw_pys

WhatsApp’a Yeni Gelen Davetiye Özelliği İle Gruplara Dahil Olup Olmamak Kullanıcıya Bırakılacak.

Whatsapp’ta gruplara kişinin izni alınmadan eklenilmesini önleyebilmek için davetiye özelliği getiriliyor. Böylelikle gruba katılım kullanıcının Herkes, Kişilerim ve Hiç kimse seçeneklerinden birini seçmesiyle sağlanacak. Bu sayede kullanıcılar, kimlerin onları gruplara ekleyip ekleyemeyeceğine karar verebilecek.

Şu anda bu uygulamanın tüm kullanıcılara aktif olmadığını, ancak güncellemelerle herkes için kullanılabilir olacağını da belirtelim.


LinkedIn’e Facebook Benzeri İfadeler Geliyor.

İş ağı olarak konumlanan LinkedIn, haber kaynağındaki çeşitli içeriklere karşı kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini ve etkileşimi arttırmayı sağlamak için Facebook benzeri ifadeler özelliğini yayına alacak.

Uygulama, Like ifadesine Celebrate, Love, Insightful ve Curious ifadelerini ekleyecek.  Olumsuz ifadelere ise yer verilmiyor. Facebook’ta alıştığımız Üzgün ya da Kızgın ifadeleri LinkedIn’in olumlu sosyal ağ profilinde yer almıyor.


Sohbet Özelliği Facebook Uygulamasına Yeniden Geri Dönebilir.

Facebook, sohbet özelliğini mobil uygulamasından kaldırmış ve Messenger‘ı ayrı bir uygulama olarak konumlandırmıştı. Messenger’daki fotoğraf paylaşımı ve ifadeler gibi geniş özelliklere sahip olmasa da Facebook, uygulamaya yeniden sohbet özelliğini ekliyor.

Şimdilik test aşamasındaki bu özelliğin kullanıcılara açılıp açılmayacağı ise bilinmiyor. 1.3 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip olan Messenger, kendi başına bir uygulama olarak varlığını sürdürürken, Facebook kullanıcılarının erişimini kolaylaştırmak üzere yeniden Facebook uygulaması içinde konumlanıyor olabilir.


Twitter Konuşmalar İçin Yeni Etiketler Özelliğini Test Ediyor.

Twitter konuşma dizileri için test ettiği yeni etiketler özelliğiyle platformun kullanımını kolaylaştırırken, spam içerikleri de önlemeyebilmeyi planlıyor.

 Author, mention ve follow gibi etiketler, platformu etkileşim odaklı yapmaya yönlendiriyor. Çünkü etiketler sayesinde konuşmaları takip etmek kolaylaşıyor.

Twitter test ettiği bu yeni özellik sayesinde platformda Spam’ın önüne geçmek için adımlar atsa da kullanıcılardan bazıları, etiketlerin dikkat dağıtıcı ve gereksiz olduğunu düşünüyor.

 Gözlüksüz Bu Reklamı Göremezsiniz!

Telekomünikasyon şirketi O2, 4G internet kullanımının farkını müşterilerine interaktif bir aktivasyonla gösteriyor.

2007 yılından beri Slovakya’da hizmet veren O2 Slovakia, müşterilerin bu durumdan dolayı kafalarının karıştığını, LTE 4G ayarı yaptırmak için mağazalarını ziyaret ettiklerini fark etti. O2, Elite Solutions ile The Unseen Ad adlı bir reklam kampanyasına imza attı. 4G teknolojisinin kullanımını arttırmak ve farkındalığını sağlamak için interaktif bir düzenek kullanarak aktivasyon hazırlayan marka, bir animasyon hazırlayarak bunu mağazalarındaki özel televizyonlarda yayınladı fakat bu video sadece yine özel hazırlanan bir deniz gözlüğüyle görülebildi.

https://www.youtube.com/watch?v=MtZUMuXFnGI

Video, ilk başta çok renkli ve eğlenceli görünen bir su altı dünyasını yansıtıyor. Fakat zamanla videodaki görüntü renklerini kaybediyor. Yani 4G teknolojisi kullanılmadığında, zaman içerisinde izlediğiniz videolar, görüntüler değer kaybediyor ve bir şeyler eksiliyor. Mağazaya gelen müşterilerin bu deneyimi canlı olarak yaşaması teknolojiye daha kolay adapte olmalarını sağlamış olmalı. Ayrıca bu teknoloji Avrupa Bilim ve İnovasyon Festivali’nde de tanıtıldı.


Freddie Mercury Çizgi Roman Kahramanı Olsaydı?

Butcher Billy, Freddie Mercury’yi farklı süper kahramanlar olarak tasvir ettiği Planet Mercury Comics adlı bir illüstrasyon serisini yarattı.

Brezilyalı illüstratör Butcher Billy, popüler kültür ikonlarını çizgi roman estetiğiyle birleştirerek şahane işler çıkarmaya devam ediyor…

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi solistlerinden biri olan Freddie Mercury; sahnedeki duruşu, kostümleri, şovu ve saymakla bitmeyecek eşsiz özellikleriyle ölümsüz bir sanatçı. Butcher Billy’nin Planet Mercury Comics serisi de bunun en etkileyici örneklerinden biri. Bu seride Freddie Mercury; Superman, Flash, Dr. Manhattan, Hulk, Joker, Star Wars ve Game of Thrones temalı kapaklarla bir süper kahraman olarak tasvir edilmiş.


Google Chrome’un Çevrimdışı Oyunu, Diorama Oyuncağa Dönüştü

Andrew Bell, Dead Zebra Inc. için tasarladığı Chrome Dino Set ile, Google Chrome’un gizli dinozor oyununu oyuncak setine dönüştürdü.

İnternet kesintisi hepimizin için sinir bozucu bir durum. Bu durumda, Google Chrome kullanıcılarının ekranında, “internet bağlantısı yok” mesajıyla birlikte “internetin olmadığı ilkel bir döneme gittiniz” dercesine minik bir T. Rex beliriyor. Bazılarımız bunun tarayıcıda gizlenmiş çevrimdışı bir oyun olduğunun farkında olsa da çoğu kullanıcı internet kesintisini çözme telaşıyla bu dinozorun gizemini keşfedememiş olabilir.

Andrew Bell’in tasarladığı Chrome Dino Set, dinozoru ve 4 farklı kaktüsü içeriyor. Kısacası uçan pterodaktiller hariç oyundaki temel unsurları içeriyor. Kutu ise oyunun arka planı olarak seti tamamlıyor. Kutunun ön yüzünde oyunun başlangıcına işaret eden “internet bağlantısı yok” mesajı, arka yüzünde ise “oyun bitti” mesajı yer alıyor. Dinozor da çift taraflı. Bir yüzünde koştururken gördüğümüz hali var, diğer yüzünde ise kaktüse takıldığında gözlerini kocaman açtığı hali.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu