Trend Raporu

egegen Trend Raporu – 12 / Eylül 2018

Apple, iPhone XS, iPhone Xs Plus, iPhone Xr ve Apple Watch Series 4‘ün teknik özelliklerini ve fiyatını duyurdu

Apple, iPhone XS, iPhone Xs Plus, iPhone Xr ve Apple Watch Series 4‘ün teknik özelliklerini ve fiyatını duyurdu

Apple merakla beklenen yeni ürünleri iPhone XsiPhone Xs PlusiPhone Xr ve Apple Watch Series 4‘ü Getting Round etkinliğinde tanıttı.

Apple, iPhone XS, iPhone Xs Plus, iPhone Xr ve Apple Watch Series 4‘ün teknik özelliklerini ve fiyatını duyurdu

Apple’ın tanıttığı yeni iPhone modellerinin en üst versiyonu iPhone Xs Max oldu. 6.5 inçlik OLED ekranı ile Apple’ın en büyük akıllı telefonu olan iPhone Xs Max, A12 Bionic işlemci barındırıyor. iPhone XS Max’te de 64 GB, 256 GB ve 512 GB depolama kapasitesine sahip seçenekler sunuluyor.

iPhone X gibi çift kamerayla gelen iPhone Xs, portre modu ve özel filtreleri de destekliyor. 12 megapiksel geniş açılı kamera ve 12 megapiksel telefoto kameraya sahip iPhone Xs, geniş açı için ƒ/1.8 diyafram ve telefoto için ƒ/2.4 diyafram açıklığı sunuyor. Her iki kamera da OIS desteğine sahip.

Yeni Apple ürünleri 21 Eylül’de ABD’de satışa çıkacak. Türkiye için tarih henüz açıklanmadı. iPhone Xs’in bayi karı hariç fiyatı yaklaşık 10 bin 800 TL olacak. iPhone Xs’in başlangıç modelinin yaklaşık 4.140 TL’si vergi olacak. iPhone Xr ise 749 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Amazon Türkiye resmen açıldı

Amazon Türkiye bugün resmen açıldı

Amazon Türkiye resmen operasyona başladı ve Türkiye e-ticaret pazarına giriş yaptı.

Hatırlarsanız önceki dönemlerde, ne zaman açılacağı konusunda belirsizliğini koruyan Amazon Türkiye’nin bu ay içinde fiilen operasyonu başlatıldı. Amazon.com.tr adresinden hizmet verecek olan şirket, geçtiğimiz günlerde ana sayfasına aşağıda paylaştığımız mektubu ekleyip operasyonunu başlattı.

Amazon Türkiye bugün resmen açıldı

Unox Good Noodles insanları reklam panoları için poz vermeye çağırdı

Unox Good Noodles insanları reklam panoları için poz vermeye çağırdı

Unox yaratıcı bir Açıkhava aktivasyonuna imza attı. Reklam panolarında fotoğraf yerine gerçek insanları kullanan marka eğlenceli bir kampanyayla dikkatleri üzerine çekti.

Halka açık bir alanda canlı video kaydı alan kamera önünde, elinde en uzun süre Unox ürününü tutabilenler arasında mini bir yarışma gerçekleştirildi. Puan sıralaması ve kimin kaç dakika Noodle’ı tutabildiği bilgisi de canlı olarak yayınlanırken en uzun süre pozu koruyan kişiyse hayat boyu ücretsiz Good Noodles ile ödüllendirildi.

Kampanyanın etkisini ve erişimini artırmak için De Gierige Gasten, Sophie Milzink, JayJay Boske ve Gio gibi influencer’lardan da yararlanıldı. Bunun yanısıra aktivasyon; ürün odaklı internet videoları ve kısa filmler ve ürünü tanıtan açık hava panolarıyla da desteklendi.

Google arama sonuçlarında yakın zamanda değişecek 5 şey

Google arama sonuçlarında yakın zamanda değişecek 5 şey

Geçtiğimiz gün San Francisco’da Google tarafından düzenlenen bir basın toplantısında Google aramanın geleceğini konuştu ve yaptıkları bazı yenilikleri duyurdu.

“Future of Search – Aramanın Geleceği” etkinliği başlıkları şöyle;

Google Discover – Keşfet

Google arama sonuçlarında yakın zamanda değişecek 5 şey

Google, her 8 aramadan en az 1’inin düzenli olarak tekrarlanan bir arama olduğunu söylüyor. Kullanıcılar genel olarak çok ilgili oldukları alanlarda daha düzenli ve sık aramalar yapıyorlar. Google bu aramayı artık siz daha yapmadan öne çıkarılmış bir şekilde ana sayfasında size sunmaya hazırlanıyor.

Recalling past queries – Eski aramaları hatırlatma

Google arama sonuçlarında yakın zamanda değişecek 5 şey

Google yine ilerleyen haftalarda yayına alacağı yeni özelliğiyle daha önce yaptığınız aramaları ve tıkladığınız sayfaları tekrar karşınıza çıkarıyor. Örneğin görselde olduğu gibi “kamp yapmak” üzerine bir arama yaptıysanız hemen aşağıda daha önce bu aramayı yaptığınız zaman tıkladığınız siteler ve aynı konuda yani arama yapabileceğiniz başlıklar sunuyor. Dilerseniz bu özelliği ayarlardan kapatabileceksiniz.

Koleksiyonlar

Google arama sonuçlarında yakın zamanda değişecek 5 şey

Bir yeni özellik olarak; Google arama sonuçlarınızı daha sonra tekrar kontrol edebilmek için kategoriler halinde kayıt etmenize olana sağlıyor. Bu kategorileri analiz ederek size yeni öneriler sunarak aramanızı derinleştirmek ve size daha fazla şey sunmak buradaki ana amaç.

Stories – Hikayeler

Hikayeler” şimdi de Google’da. Snapchat sonrası Instagram, Facebook, Whatsapp ve hatta Skype bile hikayeler ile bir şeyler denedi. Google “bizde niye yok?” demiş olmalı ki yapay zeka tarafından popüler aramalardan yola çıkarak önemli isimlere yönelik hikayeler oluşturmaya karar vermiş görünüyor.

Dinamik Organizasyon

Google’a her şeyi sorabildiğimiz ve sorduğumuz için Google bundan biraz daha fazlasına sahip diyebiliriz. Yapılan aramalardan yola çıkarak Google sizin bir sonraki arayacağınız başlığı artık tahmin edebiliyor. Buradan yola çıkarak yeni arama sonuç sayfasında Google bir sonraki olası aramanıza yönelik cevabı da önceden vererek size bir paket şeklinde sonuç göstermeye başlayacak.

 

Dünyanın İlk Torrent Dosyası 15 Yaşına Girdi

TorrentFreak, 2003 yılında ilk yüklenen Torrent dosyası ile ilgili bilgiler paylaştı. The Fanimatrix isimli torrent dosyası halen indirilebilir durumda.

Torrent Freak, 2003 yılında yüklenmiş olan The Matrix parodisi filmin 15 yaşına girdiğini açıkladı.

Yeni Zelandalı Sebastian Kai Frost ve arkadaşları tarafından sadece 800 dolara mal edilen filmin boyutu 150 MB.

Frost, o dönemler sunucu ücretlerinin çok pahalı olduğunu belirtiyor. Toplamda 550 dolarlık bir masraf çıktığını görünce başka bir yöntem aramaya başlamış. BitTorrent’ten haberdar olan Frost, daha sonra Linux üzerinden dosyayı yükledi ve 550 dolardan tasarruf etmiş oldu.

Film halen resmi web sitesi üzerinden indirilebilir durumda ve böylece bu nostaljiyi yaşatmaya devam ediyor.


3B Baskı Biyonik Göz

Minnesota Üniversitesi’nden biyonik organlar üzerine çalışmalar yapan Michael McAlpine, geliştirildiği takdirde görme engelli bireyin yeniden görebilmesini sağlayacak biyonik gözün basit bir ilk versiyonunu 3B baskı ile üretti.

Princeton Üniversitesi’nde yardımcı doçent olduğu dönemde, 3B baskı biyonik kulak geliştiren araştırmacı, çalışmalarına Minnesota Üniversitesi’nde doçent olarak devam ediyor.

İnsan gözünün arkasına yerleştirilecek ve boyut ve şekil olarak göze benzeyen yarım küre şeklinde bir cam kubbe yaparak çalışmalarına başlayan McAlpine, Özel bir 3B yazıcı kullanarak basılan göze, daha sonra gümüş parçacıkları içeren bir mürekkepten çizgiler eklenmiş. Son olarak, bu mürekkep tabanının üzerinde, yarı iletken bir basılı polimer tabakası eklenmiş. Sonuç, ışığı yüzde 25’lik bir verimle elektrik akımına dönüştürebilen bir 3B baskılı fotodiyotlar dizisi olmuş.


Facebook, Hikayeler reklam formatını yayına aldı

Geçtiğimiz yıl Instagram Hikayeler’de reklam yayınlamaya başlayan Facebook, kendi platformundaki Hikaye formatına da reklam almaya başlıyor. Şirket, küresel olarak reklam verenler için Facebook Hikayeler’de de reklam uygulamasını hayata geçirdiğini duyurdu.

Artık markalar ve reklam verenler, haber kaynağı ya da Instagram Hikayeler üzerinden yürüttükleri reklam kampanyalarına Facebook Hikayeler’i de ekleyebilecek. Bu yeni reklam formatı sayesinde tüm reklam verenler Facebook’un hikaye reklamları için sunduğu hedefleme ve ölçümleme olanaklarından faydalanabilecek.

Şimdiye kadar Facebook Hikayeler’de reklamları test eden markalar ise olumlu sonuçlar aldıklarını belirtiyor. ABD’de iHeartRadio, Kettle Chips ve KFC markaları tarafından test edilen Facebook Hikayeler reklam kampanyaları, marka yükselişlerine olumlu etki sağlamış durumda.

Facebook Jobs, İş Fırsatları adıyla Türkiye’ye açıldı

Uzun zamandır yurtdışında faaliyet gösteren Facebook Jobs Türkiye’de de açıldı. İş Fırsatları başlığı altında kullanıcılara iş ilanları gösteren Facebook, kullanıcıların iş ilanı yayınlamasını da sağlıyor.

İş Fırsatları aracında konum, sektör ve iş türü belirterek ilanları görüntüleyebiliyorsunuz. Eğer üst kısımda çıkan abone ol seçeceğine basarsanız, şehrinizde yayınlanan yeni iş ilanlarından bildirim alabiliyorsunuz. İş Fırsatlar’ında tam zamanlı işlerin yanı sıra sözleşmeli, yarı zamanlı, staj ya da gönüllü işlere rastlayabiliyorsunuz.

İş Fırsatları’nda iş ilanı yayınlamak isteyen kurumlar da kolayca ilan oluşturabiliyor. Bunun için “Bir İş İlanı Paylaş” butonuna basarak karşınıza çıkan ekranda yer alan İş Unvanı, İş Tanımı, Konum ve Maaş kısımlarını doldurmanız yeterli oluyor.

İlanı yayınlamadan önce işin tam zamanlı olup olmadığını da belirtmeniz gerekiyor. Dilerseniz başvuruların size e -posta üzerinden ulaştırılmasını da tercih edebiliyorsunuz.

Google Maps uygulama içinde müziğinizi kontrol etme imkanı sunuyor

Google Maps için hazırlanan son güncellemenin merkezinde her gün düzenli olarak toplu taşımadan yararlanan kullanıcılar bulunuyor. Buna ek olarak, güncellemeyle kullanıcılara dinledikleri müziği uygulama içinde kontrol etme imkanı sağlanıyor.

Yeni eklenen toplu ulaşım sekmesiyle kullanıcılar yola çıkmadan önce rotaları üzerinde herhangi bir yoğunluk veya çalışma olup olmadığını görebiliyor. Buna ek olarak, kullanıcılara yolculuklarının her ayağıyla ilgili özel bilgiler veriliyor.

SpotifyApple Music ve Google Play Müzik kullanıcıları, dinledikleri müziği navigasyon uygulamasının içinden kontrol edebilecek. Kullanıcıları uygulamalar arasında geçiş yapma zahmetinden kurtarması açısından önemli bir güncelleme olduğu açık.

Google Haritalar uygulamaları için hazırlanan yeni özellikler, Google Play Store ve iTunes App Store aracılığıyla kullanıcılara ulaştırılacak.

 

Whiskas’dan Kedileri Rahatlatan Radyo Kanalı

Whiskas’ın yarattığı Cat Calming Radio, kedileri rahatlatacak müzikler çalan bir radyo. Veteriner yolunda strese giren kedicikleri sakinleştirmek için yola çıkan proje; 22 Ağustos Take Your Cat to the Vet Day #Cat2VetDay (Kedinizi Veterinere Götürün Günü) için hazırlanmış.

İnsanlar aşı veya genel bir rahatsızlık olmadığında hayvanlarını veterinere düzenli kontrole götürmeyi unutuyorlar, Take Your Cat to the Vet Day günü de bunu hatırlatmayı amaçlayan bir gün. Whiskas da bugüne dikkat çekebilmek için düşünceli bir projeye imza atmış bulunuyor.

İnternet üzerinden dinlenebilen radyo, Whiskas’ın reklam ajansı BBDO Toronto tarafından yaratılmış. Radyo, gün boyunca kesintisiz olarak kedilere özel besteleriyle tanınan sanatçı David Teie‘nin müziklerini çalıyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu