Teknoloji

Çocuklara Özel Instagram Uygulaması Geliştiriliyor

Dünyanın en popüler paylaşım platformlarından Instagram, 13 yaşın altındaki çocuklar için özel bir uygulama geliştiriyor. “Instagram Çocuk” projesinin başında daha önce YouTube Kids uygulamasını geliştiren ekibin lideri Pavni Diwanji bulunuyor. 13 yaş altındaki çocukların güvenle kullanabileceği, yeni bir Instagram sürümü geliştirmek için çalışmalara başlandı.

Mevcut uygulamada Instagram politikaları çerçevesinde 13 yaşın altındaki çocukların uygulamayı kullanması ancak bir ebeveyn veya yönetici bir hesabı onun adına yönetmesiyle gerçekleştirilebiliyor.

“Instagram Çocuk” uygulaması ile 13 yaşın altındaki çocuklara güvenli bir ortam oluşturulacak, gizlilik politikaları uygulanacak ve sürekli denetlenerek olası problemlerin önüne geçilecek.

Instagram’ın yakın zamanda yaptığı bir diğer açıklama ile platform üzerindeki gençleri ve çocukları korumaya yönelik mesajlaşma özelliğine gelen yenilikle birlikte Instagram’daki kullanıcıların, kendilerini takip etmeyen 18 yaş altındaki diğer kullanıcılara doğrudan mesaj (DM) gönderemeyeceği belirtilmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu