Teknoloji

National Geographic, One Strange Rock Programının Tanıtımı için Uzay Deneyimi Yaşatıyor

National Geographic, Will Smith’in sunduğu ve 8 astronotun yer aldığı 10 bölümlük ‘One Strange Rock’ programını tanıtmak için daha önce yapılmamış oldukça çarpıcı bir etkinlik düzenledi. Tasarladığı ’Space Projection Helmets’ yani sanal gerçeklik başlıkları ile VR’dan da öte bir projeye imza attı. Projenin amacı izleyicilere dünyayı bir astronotun gözünden göstererek, onlara sürükleyici bir deneyim yaşatmak.

Uzaydan ilk canlı yayını yaparak bir ilke imza atan National Geographic’e göre kullanıcılar; bu başlıklar sayesinde bir astronot olma deneyimini lazer projeksiyon, özel balık gözü lensler ve yerleşik ses sistemiyle sanal gerçeklikten çok daha iyi yaşayabiliyorlar. Ön yüzündeki vizörün tamamından 720p görüntü aktaran başlık, hiçbir sanal gerçeklik gözlüğünün sağlayamadığı deneyimi sunuyor. Başlık pazardaki VR setlerinden farklı olarak, kullanıcının etrafına bakmak için başını serbestçe hareket ettirebileceği şekilde tasarlandığından 360 derece görüş alanı sağlıyor. Tasarlanan 25 adet başlık, ‘One Strange Rock’ programının tanıtımında kullanıldıktan sonra Amerika’daki bilim merkezlerine, okullara ve müzelere hediye edilecek. Böylece insanlar da bu uzay deneyimine erişme şansı yakalayabilecekler.

National Geographic Live: Uzaydan Dünyamız 14 Mayıs’ta Zorlu PSM’de

Uzay meraklıları için küçük bir dipnot olarak bu bilgiyi vermeden geçmeyelim dedik.

One Strange Rock” belgeselinden yola çıkarak hazırlanan ve ünlü astronot Chris Hadfield’in katılacağı “National Geographic Live: Uzaydan Dünyamız” etkinliği, 14 Mayıs Pazartesi günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Neil Armstrong’dan sonra dünyanın yaşayan en ünlü astronotu olan Chris Hadfield, uzayda geçirdiği 166 günün hikayesini ve uzaydaki deneyimlerini izleyicilerle paylaşacak. Etkinliğin biletleri Biletix’te satışa sunulmuş durumda.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu