Mobil Uygulama

Apple, Uygulama İsimlerinde Fiyattan Söz Edilmesini Yasaklıyor

iOS ve Mac geliştiricileri uzun süren bir çalışmadan sonra, App Store‘da yazılım başlıklarında fiyatla ilgili referans veren uygulamaları yayınladı. Uygulama isminde, uygulamanın ücretsiz olduğunu belirten ifadelerin geçmesi kullanıcılar açısından olumlu karşılansa da Apple bunun kaba bir görüntü oluşturduğunu vurguluyor. Uzun zamandır yapılmasını önermeyen Apple, hala var olan uygulamalar için bu sistemi çökertme kararı aldı.

app store

Apple sunduğu raporda App Store ve Mac App Store‘da ücretsiz ibaresinin geçtiği uygulamalar için şunları söyledi:

“App Store’da görüntülenmesi için uygulamanızın adı, simgeleri, ekran görüntüleri veya önizlemeleri, bu meta veri öğelerinin bir parçası sayılmayan uygulamanızın fiyatına yapılan referansları içerir.

Lütfen, uygulamanızın fiyatına yapılan referansları uygulamanızın adından kaldırın. Uygulamanıza yapılan referanslar ister ücretsiz ister indirimli olsun, uygulamanızın fiyatında yapılan değişikliklerin reklamını yapmak istiyorsanız bu bilgiyi açıklama bölümüne eklemelisiniz. Uygulamanızın fiyatındaki değişiklikler iTunes Connect’in Fiyatlandırma ve Uygunluk bölümünde yapılabilir.”

Apple, uygulayacağı bu yeni politikayı VentureBeat ve AppleInsider‘da onayladı. Ancak bu yenilik, fiyattan söz eden mevcut uygulamalarda zorunluluk değildir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu