İnternet Dünyası

AdWords Nedir?

Adwords Nedir; Kısaca tabir etmek gerekirse AdWords, Google’ın sunduğu bir reklam hizmetidir. AdWords ile reklam verdiğinizde firmanızın güçlenmesini sağlamış olursunuz. AdWords ‘ün işleyiş biçimine sizin bu reklamlar için ayırdığınız bütçeye göre işinizin büyümesine katkı sağlayabilirsiniz. Google Adwords üzerinden reklam veren internet kullanıcılarının reklamları, aranan anahtar kelimelerle eşleştirilerek Google arama sayfalarının en üstünde, en altında ve sayfanın sağında yer alabilir. Google gelirlerinin % 90’ını AdWords reklamları ile sağlar.

AdWords’ün Amaçları Nelerdir?

Dijital reklamcılık sayesinde, hedef kitlenizde bulunan müşterileri filtreleyerek, reklamlarınızı bu müşterilerin görmesini sağlayabilirsiniz. Bununla da kalmaz, müşterileriniz ürün ya da hizmetlerinizi ararken farklı hedefleme şekilleri de kullanabilirsiniz. AdWords ile işinizi büyütmeyi amaçlıyorsanız uygulamanız gereken adımları şöyle sıralayabiliriz;

  1. Pazarlama Hedeflerine Ulaşma: AdWords reklamlarınızı firma hedeflerinize yönelik özelleştirmek için Google’ın sunduğu reklam şekillerinden ve özelliklerinden faydalanın. Bazı pazarlama hedeflerine; web sitesinde işlem yapma, uygulama yükleme, işletme telefonunu ekleme ve mağazayı ziyaret etme gibi örnekler verilebilir.
  2. Anahtar Kelimelerle Reklam Hedeflerinizi Belirleyin: Verdiğiniz reklamla ilgili terimleri webde arayan kişilere kişileri hedefleyebilmeniz için anahtar kelimeler seçmelisiniz. Bunun yanında reklamlarınızı günün belli saatlerinde, belli bölgelerle ve istediğiniz dilde verebilirsiniz.
  3. Hedef Kitlenizle İlgili Özgün Olun: Mobil uygulamalar ve web siteleri aracılığıyla YouTube’da bir reklam yayınlamak istiyorsanız, bu reklamları hangi yaştaki kullanıcılara ulaştırmak istediğinizi belirleyebilirsiniz.
  4. Sonuçlar İçin Ödeme Yapın: Vereceğiniz reklam için firmanızın bütçesi doğrultusunda ne kadar harcama yapmak istediğinize karar verin ve ona göre ödeme yapın. Ya da internet kullanıcısının reklamınızla etkileşimde bulunduğu durumlarda ödemenizi gerçekleştirin.
  5. Reklam Performansını Ölçün: AdWords reklamlarının firmanız için olan etkisini hızlı bir biçimde kontrol edin. Eğer olumlu bir etki alıyorsanız geliştirerek devam edin. Ancak olumsuz bir etki yapıyorsa reklam stratejinizi bir an önce değiştirin.
  6. Farklı Platformlarda Reklam Yayınlayın: Tüm akıllı cihazlarınızda reklam yayınlamanın yanı sıra uygulamalardan da reklam yaparak, müşterinize her yerden ulaşma imkanı sağlayın.

AdWords Nasıl Çalışır?

AdWords’ten en iyi şekilde yararlanabilmek ve bütçenizi en doğru biçimde kullanabilmek adına; anahtar kelimeler, yerleşimler, reklam sıralaması ve teklifler hakkında daha fazla bilgi edinmelisiniz. Seçilen kelime ve kelime öbekleriyle birlikte anahtar kelimeler özdeşleştiği durumda reklamlarınızın tıklanma oranı artacaktır.

Profesyonel bir ekipten Adwords Hizmeti almak için bizi tercih edip satışlarınızda yükseliş sağlıyabilirsiniz.İlgili link’den kurumsal web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu