İnternet Dünyası

Google, Bir Haber Akışı Olan Feed’i Tanıttı

İnsanlar; yanıtlar almak, dünyayı öğrenmek ve tutkulu oldukları konularda derinlemesine bilgi edinmek için Google’a başvururlar. Google bugün, yeni bir yayın deneyimi duyurdu. “Smart Feed” adı verilen bu özellik ile, aklınızda bir sorunuz yoksa dahi sizin için önemli olanı keşfetmek, araştırmak ve bağlantınızı devam ettirmek hiç olmadığı kadar kolay olacaktır.

Feed yani özet akışı; Aralık ayından tanıtıldığından bu yana şirket, ilginç ve önemli olanı daha iyi tahmin edebilmek adına makine öğrenme algoritmalarını geliştirdi. Sporun önemli anları, en iyi haber, ilgi çekici videolar, yeni müzik, okunacak hikayeler ve daha fazlasını içeren kartlar göreceksiniz. Ve artık, özet akışınız yalnızca Google ile olan etkileşimlerinizi değil, bölgenizdeki ve dünyadaki trendleri de etkiliyor. Google’ı ne kadar çok kullanırsanız özet akışınız o kadar iyi olur.

Dünya ve ilgi alanlarınız değiştikçe, Feed’iniz büyümeye ve sizinle birlikte gelişmeye devam edecektir. Feed‘inizin çeşitli konulardaki ilgi alanınızı da yansıttığını farkedeceksiniz. Örneğin; bir fotoğraf meraklısıysanız ancak sadece fitness ile ilgileniyorsanız Feed’iniz bunu gösterecektir. Ayrıca eğer sizinle ilgili olmayan bir konuya rastlarsanız konuları takip etmeyebilirsiniz. Bunun için Feed’inizdeki belirli bir karta hafifçe vurun ya da Google uygulama ayarlarını ziyaret edin.

Google, ilgi alanlarınızı anlamaya daha yeni başlamışken Feed’iniz için yeni konular seçmek her zaman kolay olmayacaktır. Tam olarak neyi sevdiğinizi anlayabilmesine yardımcı olmak için arama sonuçlarındaki konuları takip edebileceksiniz. Film, spor takımı, favori gruplarınız veya müzik sanatçılarınız, ünlü kişiler ve daha pek çok şey de dahil olmak üzere belirli arama sonuçlarının yanında yeni bir “Takip” butonu göreceksiniz. Takip butonuna tıkladıktan sonra Feed’inizde bu konuyla ilgili güncellemeler ve hikayeler almaya başlayacaksınız.

Çeşitli perspektiflerden bilgi sağlamak için; haber öyküleri, çeşitli kaynaklardan ve diğer ilgili bilgi ve makalelerden çoklu bakış açılarına sahip olabilir. Ve kullanırken, Feed‘inizdeki konular hakkında daha bütünsel bir anlayış getirmeye yardımcı olmak için diğer ilgili bilgileri kontrol edebilir ve görebilirsiniz.

Ayrıca Google, Feed’inizde gördüğünüz konuların herhangi birini daha da derin inceleyebilmenizi sağlıyor. Her kartın üst kısmında, ilgi alanlarınızı öne ve ortaya çıkaran bir başlık görürsünüz. Tek bir dokunuşla Google’da bu konuyu arayabilirsiniz.

Yeni Feed deneyimi, Android ve iOS‘un Google uygulamasında sunuluyor ve bugün ABD’de kullanıma açılıyor. Önümüzdeki birkaç haftada herkes tarafından kullanılabilecek. Tek yapmanız gereken mobil cihazınızdan Google’ı açmak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu