Teknoloji

YouTube’dan Yeni Denetim Özelliği

YouTube duyurduğu yeni özellik ile ebeveyn denetimlerini genişletiyor. Yeni özellik, YouTube Kids‘in sınırlarını aşmış kullanıcıları hedeflerken,  önümüzdeki aylardan itibaren denetlenen hesaplar özelliği için YouTube tarafından herkese açık bir beta yayınlayacak. Denetlenen hesapların, içerik ayarlarını etkinleştirecek ve bazı özelliklerini sınırlandırabilecek.

Ebeveynler platformda küçük çocuklara göre daha geniş bir video kategorisi görmek istediğinde “Keşfedin” ayarını etkinleştirebilecek. Bu ayar ile YouTube’un genellikle dokuz yaş ve üstü çocuklar için uygun olduğunu belirttiği videoların kilidi açılacak. Bununla birlikte kullanıcı vlog’lar, oyun klipleri, müzik videoları, haberler ve eğitim içeriği gibi videolara da bu ayar sayesinde ulaşabilecek.

“Daha Fazlasını Keşfedin” ayarı ise gençlere yönelik videoları kullanıcıların karşılarına çıkaracak ve platformdaki hemen hemen her içeriğin gözükmesine izin verecek.

İçerik belirleme ayarlarının yanı sıra, ebeveynler çocuklarının izleme ve arama geçmişini de görüntüleyebilecek. Ayrıca ebeveynler Google’ın Family Link aracılığıyla zaman sınırları dahil diğer kısıtlamaları etkinleştirmeye devam edebilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu