Teknoloji

Nokia 9, ilk “OZO Audio” Telefonu Olabilir

Nokia 9, en üst düzey akıllı telefon olma yolunda ilerleme kaydetmeye devam ediyor. Çok istenen Carl Zeiss objektife ilave olarak, OZO ses teknolojisi de telefona eklenecek diğer bir özellik. Özellikle VR deneyimleri için ses kaydedecek olan OZO ses teknolojisi sayesinde ilk ticari akıllı telefon olma özelliği sunacak.

Peki OZO Audio nedir? OZO Audio; bir kameranın ya da akıllı telefonun 360 derece ya da tam uzaysal sesi kaydetmesini sağlayan, yazılım tabanlı bir teknolojidir. Şu anda oldukça pahalı, 360 derecelik kameradan oluşan Nokia, OZO VR platformunun bir parçası konumunda.

ozo audio nokia

OZO Audio tek başına bir akıllı telefon üretmiyor. Bu yüzden Nokia 9, sağlıklı bir işlemci ve ikiden fazla mikrofon donanımına sahip olacak. Eğer OZO Audio eklenirse Nokia 9, LG V20 gibi taşınabilir bir multimedya stüdyosu şeklinde pazarlanabilir. Nokia 9 için söylenecek diğer özellikler arasında; Qualcomm Snapdragon 835, 6 GB RAM, 5.5 inç QHD OLED ekran, iris tarayıcı ve IP68 toz ve su direnci gibi özellikler yer alıyor. Ancak en tartışılan özellik, 22 megapiksel kamera olup Carl Zeiss optik özelliğini kullanıyor olmasıdır.

Eğer bu özellikler cihaza dönüştürülürse, Nokia konuşmaya değer bir Android cihaza sahip olabilir. Çünkü şimdiye kadar, üç Android telefonu olan Nokia 6, 3 ve 5 kendi özelliklerinden ziyade şirketin adına daha fazla katkıda bulunan orta sınıf işlerdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu