Teknoloji

Apple Music 40 Milyon Kullanıcısıyla Spotify’a Rakip Oldu!

Apple tarafından 2015 yılında hizmete sunulan Apple Music, 2017 yılının Eylül ayında 30 milyon kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Geçtiğimiz ay 38 milyon üyesi olduğunu öğrendiğimiz müzik uygulaması, kullanıcı sayısında yüzde 5.3 artış yakalayarak 40 milyon ücretli kullanıcı sayısına ulaştığını açıkladı. Açıklanan rakamlar müzik hizmeti sunan rakipleri, özellikle 70 milyondan fazla Premium kullanıcıya sahip olan Spotify’ı etkileyecek gibi gözüküyor.

Apple Music’in en büyük rakibi Spotify’la aralarında 30 milyonluk büyük bir kullanıcı sayısı farkı var. Apple Music, her ne kadar Spotify’ın ardında kalmış gibi görünse de aslında yeni aboneler kazanarak büyümeye devam ediyor.

Durumu mevcut kullanıcı rakamlarıyla ele aldığımızda fark çok büyük görünse de markaların büyüme oranları göz önünde bulundurulduğunda Apple Music’in Spotify’a ciddi bir rakip olabileceğini görüyoruz. Paylaşılan rakamlara göre Spotify’ın aylık kullanıcı kazanma oranı her ay yüzde 2 oranında artarken, Apple Music tarafında ise her ay yüzde 5 oranında daha fazla kullanıcı kazanılıyor. Eğer büyüme hızları bu şekilde devam ederse, birkaç ay sonra Apple Music’in Spotify’dan daha fazla kullanıcısı olacağını söylemek de mümkün. 40 milyon aboneye sahip olan şirket başarısını kutlarken Oliver Schusser’ın, Apple Music ve uluslararası içerik biriminin başkan yardımcılığı görevine getirildiğini de duyurdu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu