Dijital Pazarlama

Yandex Navigasyon’un Yolculuk Halinde Sunduğu Reklam Modelleri

Trafik durumu ve park yeri bilgisi gibi yola dair hayati bilgileri anlık paylaşan Yandex Navigasyon, markalar için de Hiper Lokal Pazarlama olanakları sunuyor.

Yandex Navigasyon, yıllar içinde organik olarak yaygınlaşarak akla ilk gelen navigasyon uygulamaları arasında yer almayı başardı. Yıllar içerisinde şehre ve trafiğe uyum sağlayan Yandex Navigasyon kısa sürede sevildi.

Yandex ve kullanıcılar arasındaki karşılıklı oluşan sevgi ve sadakat bağı göz ardı edilecek gibi de değil.

Yandex Navigasyon, uzun zamandır kullanıcılarıyla iletişim halinde. Bu sayede de kullanıcıların beklentilerine yönelik geliştirmeler yapabiliyor. En nihayetinde de kullanıcıların uygulamaya karşı bağlılığı gelişiyor ve mobil uygulama dünyasındaki en önemli değerlerden biri kuruluyor; sadakat. Yandex, kullancılarına sorduğunda Navigasyon’un tercih edilmesinin temel sebepleri arasında trafik verisine güven, kullanışlı arayüz ve pratik kullanım gibi yanıtlar alıyor. Ayrıca yorum bırakma özelliği de trafikteki anlık kaza durumu, yol çalışması gibi bilgiler kullanıcılar tarafından eklenebiliyor.

Yorum özelliği sadece yol hakkında bilgi paylaşmak için değil aynı zamanda yolcuların birbiriyle sosyalleşmesi için de kullanılıyor.

Yandex Navigasyon’un Yolculuk Halinde Sunduğu Reklam Modelleri

Sürücüleri yolda yakalayan reklam olanakları

Tamamen konum odaklı olan Yandex’in reklam modelleri kullanıcıların sürüş deneyimleriyle bütünleşiyor. Kullanıcının o an ihtiyacı olan bir satın almaya yönlendirebiliyor veya ileriye dönük satın alma kararı için fikir oluşturabiliyor. En yakın benzin istasyonuna rota oluşturmak, Yandex ile rota oluşturulduğunda marka mesajını iletmek veya acıkanlar için restoranlara doğru yönlendirme yapmak gibi çalışmalarla Yandex Navigasyon reklam mecrası olarak kullanıldı.

Özel Kategori

Özel kategorilerle kullanıcıların tema bazlı listeleme yaptığı ekranda markaların yer almasını sağlıyor. Bu sayede markalar kendi mesajını iletebiliyor ve mağazalarının konumlarını listeleyebiliyor.

Yandex Navigasyon’un Yolculuk Halinde Sunduğu Reklam Modelleri

Dijital Billboardlar

Dijital billboardlar ise en sade haliyle sokaklarda yer alan açık hava panolarının dijital dünyaya uyarlanmış hali. Harita üzerinde istenilen noktalara yerleştirilip kullanıcıları karşılayabiliyor. Dolayısıyla marka, fiziksel bir mağazaya veya konuma sahip olmamasına rağmen Hiper Lokal İletişim kurgulayarak kullanıcıları yolda yakalamayı başardı.

Yandex Navigasyon’un Yolculuk Halinde Sunduğu Reklam Modelleri

Markalı Pop-up Pinler

Markalı Pop-up Pinler (Branded Pop Up Pins) özelliği ile kullanıcılar rotalarına devam ederken reklam verenin konumu otomatik olarak haritada markalı pin olarak çıkıyor.

Yandex Navigasyon’un Yolculuk Halinde Sunduğu Reklam Modelleri

Ölçümlenebilir modeller

Yandex, sunduğu modellerin ölçülebilir olmasına özen gösteriyor. Net metriklerle doğru ölçümlemeye ek olarak dijital mecralarda yapılan reklamların mağazaya dönüşünü de ölçmeyi kolaylaştırıyor. Çünkü kullanıcıyı sürüş esnasında yakalayarak doğrudan harekete geçmesini sağlıyor. Rota oluşturma, reklamla etkileşime girmek veya doğrudan mağazaya gitmek bu eylemlerin de başında geliyor.

Siz de markanız ile alakalı olarak Yandax Navigasyon reklamları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu