İnternet Dünyası

Yandex Mail Nedir? Ne İşe Yarar?

Yandex, 20 sene önce Rusya’da Arady Volozh ve Ilya Segalovich tarafından kurulmuştur. Yandex’i kuran bu iki kişi aynı zamanda programcıdır. Bununla birlikte Yandex şu anda birçok ülkede yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. O ülkeler; Kazakistan, Beyaz Rusya, Türkiye ve Ukrayna’dır. Tıpkı Google gibi faaliyet sürdürmekte olan Yandex mail, bilgi sahibi olmak isteyenler için kurulmuş bir platform görevi görmektedir. Sanal ortamda bilgi akışı sağlayan bu platform, özellikle Türkiye’de Google’dan sonra en çok kullanılan arama motorudur. Yandex, sadece arama motoru platformu değil, aynı zamanda harita, e-posta ve oyunlar gibi birçok özelliği de bünyesinde barındırmaktadır. Yandex’in en çok kullanıldığı ülke, piyasaya çıkmış olduğu Rusya’dır.

Yandex’in Özellikleri Nelerdir?

Yandex, müşterilerinin aradığı her şeyi bulmayı hedeflemekte olan bir arama motorudur. Kullanıcılarına sürekli güncel içerik sağlamayı hedefleyen Yandex, şu ana kadar bunu başarmış olarak gözükmektedir. Son dakika haberlerine kadar tüm güncel içerikleri ve güncel olmayan içerikleri, bünyesinde barındırmaktadır. Bunun yanı sıra günlük olarak takip edilebilecek olan hava durumu raporları gibi daha nice özelliği bulunmaktadır. Yandex, kurulmadan önce insanlara yararlı olabilmeyi hedefledi. Son derece başarılı olan bu platformla, hedefledikleri başarıyı elde etmiş olarak gözükmekteler. Bunun dışında Yandex, Türkiye’deki faaliyetlerini daha da artırmayı ve Türklere özgü bir arama motoru sunmayı amaçlamaktadır. Yandex arama motoru, her yeni güne farklı bir hava katma ve yenilikçi tavırlar sergilemeyi kendisine ilke edinmiş durumdadır. Kullanıcılarının web ortamında güven içerisinde arama faaliyetlerini sürdürmesi için virüs içermekte olan siteleri uyarıyor ve bizlere daha güvenli bir ortam yaratmaya çalışmaktadır.

Yandex’te Neler Var?

Web Aramaları: Yandex’in asıl kuruluş amacı, bir arama motoru olmaktır.

E-Mail (YandexMail): Kullanıcılarına güvenli bir ortam sunan ve kullanışlı bir arayüze sahip olan YandexMail, sınırsız bir biçimde e-posta gönderme ve alma hizmeti sunmaktadır. Tek bir posta içerisinde 3 Gigabyte’a kadar gönderilmesine olanak sağlamaktadır. Şu an Yandex gibi tek bir seferde 3 Gigabyte’lık dosya gönderme imkanı sunan hiçbir firma bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra dosya uzantısı fark etmeksizin e-posta gönderimi sağlanabilmektedir (örn: .doc, .pdf). Bunun yanı sıra e-postaları filtreleme özelliği de bulunmaktadır.

Yandex Haber: Son dakika haberleri paylaşan bir servis olan Yandex, bu verileri sürekli yenilemektedir. Bu işlemi yapmasındaki amaç, insanların gündemden sürekli haberdar olmalarını sağlamaktır. Bunun yanı sıra alıntı haberleri de bünyesinde barındıran Yandex, sayfa içerisinden kaynak bölümü belirterek, haberin daha fazla içeriğini kullanıcılarına sunmaktadır.

Yandex Harita: Yandex, sürekli yenilenmekte olan harita sistemi ile kullanıcılarının gitmek istediği bir yeri anında çıkartmaktadır. Harita sistemi için milyon dolarlar harcayan Yandex, harita konusunda Türkiye 1.si diyebilmek mümkündür. Telefonlar için özel uygulamaları da bulunan harita servisi, Türkiye’nin her ilin, her ilçesini ve her mahallesini bilmektedir. Sizlerde telefonunuza bu uygulamayı indirerek, gitmek istediğiniz ve bilmediğiniz bir yeri anında öğrenebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu