İnternet Dünyası

En Popüler Google Chrome Eklentileri

Google Chrome, internet kullanıcıları tarafından en fazla kullanılan internet tarayıcısıdır. Diğer tarayıcılara göre daha hızlı olmasından dolayı çok fazla tercih ediliyor. Google Chrome sunduğu eklentilerle de kullanımını arttırıyor. Bu eklentiler sayesinde bu tarayıcıyı daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Google Chrome eklenti mağazasında farklı özellikte yüzlerce eklentiye ulaşabilirsiniz. En popüler Google Chrome eklentilerini bilmiyorsanız aşağıdaki maddeleri takip edebilirsiniz.

En Popüler Google Chrome Eklentileri Nelerdir?

Google Dictionary

Google Sözlük eklentisi ile webde gezinirken anlamadığınız bir kelimeyi seçtikten sonra çift tıklayarak, karşınıza gelecek baloncuk üzerinden kelimenin anlamını görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca seçenekler yoluyla anlamını bilmediğiniz kelimeleri saklayabilir, kelimelerin listesini Excel dosyası şeklinde bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Google Similar Pages

Google Benzer Sayfalar eklentisi ile kullanıcılara, webde gezindikleri sayfalara benzer farklı sayfaların önerileri sunuluyor. Böylelikle aranan konuyla alakalı diğer kaynaklara ulaşabilme ve daha detaylı araştırma yapabilme şansı sunuluyor. Eklentinin en güzel tarafı oldukça hızlı çalışması ve tekrar tekrar Google anasayfasına yönlendirmiyor olmasıdır.

Google Mail Checker

En popüler Google Chrome eklentilerinden biri olan Google Mail Yöneticisi eklentisi ile, E-Mail’inizi sürekli kontrol etmek zorunda kalmıyorsunuz. Çünkü bu eklenti sayesinde tarayıcınızın sağ üst kısmından mail kontrolünü sağlayabiliyorsunuz. Yeni bir mail geldiğinde mail logosunun üzerinde mail sayınızı göreceksiniz ve bu şekilde maillerinizi atlamamış olacaksınız. Mail sayısı fazla olsa dahi hiçbir takılma yaşanmaması eklentinin en güzel tarafıdır.

Google Drive

Bu eklenti sayesinde herhangi bir web içeriğini ya da beğendiğiniz bir görseli doğrudan, Drive hesabına tekrar giriş gerektirmeden kaydedebilirsiniz. Böylelikle istediğiniz her şeyi Drive dosyalarınızda yedekleyebilirsiniz.

Veri Tasarrufu

En popüler Google Chrome eklentilerinden biri de veri tasarrufudur. Bu eklenti sayesinde sınırlı internet paketine sahip olanlar büyük kolaylık yaşıyorlar. Çünkü bu eklenti, Chrome tarayıcısında gezinirken daha az veri harcamanızı sağlıyor. Eklentide bulunan uyarı sistemleriyle paket aşımına engel olabiliyor ve kotanızın kontrolünü sağlayabiliyorsunuz.

Google Akademik Düğmesi

En popüler Google Chrome eklentileri nden biri de Google Akademik’tir. Google Chrome üzerinden dersleriniz ile ilgili araştırma yapıyorsanız ve gereksiz sayfaların görüntülenmemesini istiyorsanız bu eklentiyi kullanmalısınız. Bu eklenti sayesinde sadece profesyonel makalelere ulaşacaksınız.

Google Earth

Google Chrome sekmelerini sıkıcı buluyorsanız bu eklentiyi mutlaka kullanmalısınız. Bu eklenti sayesinde her bir sekme çok daha eğlenceli bir hale gelecek. Her yeni sekme açıldığında Google Earth üzerinden seçilen güzel bir manzara sayfanızda yer almış olacak. Eğer bu görselleri çok beğendiyseniz bilgisayarınıza indirerek duvar kağıdı olarak ayarlama yapabiliyorsunuz.

Personal Blocklist

En popüler Google Chrome eklentilerinden biri olan Personel Blocklist ile seçtiğiniz web sitelerinin arama sonuçlarında çıkmamasını sağlayabilirsiniz. İstediğiniz web sitesini tamamen engelleme şansına sahipsiniz. Ayrıca engellediğiniz web sitelerinden istediğinizi listeden çıkartarak, arama sonuçlarında çıkmasına izin verebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu