İnternet Dünyası

Windows 10 Creators Güncellemesini Manuel Olarak Kurmayın!

Microsoft, Creators güncellemesini piyasaya sürdüğünden bu yana bir ay geçti. Geçmişte Microsoft, kullanıcıların Windows 10’un en son sürümüne güncelleme yapmaları konusunda çok girişken davranmıştı. Ancak şirket bu kez oldukça yavaş ilerliyor. Hatta bazı kullanıcılar bu yavaşlıktan sıkılarak güncellemeyi elle indirerek yüklüyorlar. Bu da birkaç arızalı Windows 10 PC’sine yol açtı. Microsoft Program Yöneticisi, Windows Hizmet ve Teslimat konusunda kullanıcıların sabırlı davranmasını ve sıralarını beklemesini anlatan bir blog yazısı yayınladı.

Windows 10 Creators güncellemesi, dalgalar halinde ve sınırlı sayıda geliyor. Bunun nedeni, pazarlar ve bölgeler hakkında daha az bilgiye sahip olunması. Microsoft, güncelleştirmenin bozduğu cihazlara yönelik güncelleştirmeleri engelliyor ve bu cihazları güncelleştirmeden mahrum bırakıyor.

Microsoft’un resmi tavsiyesi; Windows 10 bilgisayarınıza veya tabletinize güncelle bildirisinin gelmesini beklemektir. Lansman tarihinden itibaren şirket, Creators güncelleştirmelerinin nasıl edinileceğini açıklayan bir blog yazısı yayınladı. İlk ve doğal seçenek olarak beklemeyi önerdi. Ancak gelişmiş kullanıcılar için güncellemeyi manuel olarak indirmek için bir web sayfası da sundu. Ne sayfa, ne de güncelleme aracı güncellemeyi manuel olarak kurmanın sonuçları konusunda herhangi bir uyarı vermedi. İleri düzey kullanıcılar dahi güncelleme bildirimini neden almadıklarını bilmiyorlar. Bu yüzden şimdilik herkesin yapabileceği tek şey beklemek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu