Mobil Uygulama

Yalnızca iPhone X’de Olan Animoloji Özelliğini Herkese Sunan Uygulama: Snow

Güney Koreli bir geliştirici şirket tarafından piyasaya sürülmüş olan Snow uygulaması, son aldığı güncelleme ile iPhone X’de olan animoji özelliğini tüm Android ve iOS kullanıcılarının hizmetine sunmuş oldu.

iPhone X’un favori özelliklerinden Animoji, kısa sürede yakaladığı popülerlikle sektöre de ilham kaynağı olmuştu. Takibinde birden fazla markanın kendi artırılmış gerçeklik filtrelerini piyasaya sürmesiyle beraber Android kullanıcılarının da dikkatini çeken bu özel filtreler iOS sistemi içinde dahi sadece iPhone X’a özel olarak bulunuyor. Çünkü Apple’ın çentikli telefonunda yer alan TrueDepth kamera ile kullanılabiliyor. Diğer iPhone kullanıcıları ve belli başlı modelleri kullanmayan Android kullanıcıları bu özelliği kullanamıyor. Kore’nin Snapchat klonu filtre uygulaması Snow, bünyesine eklediği AR filtreleriyle bu sorunu bir parça çözmeyi amaçlıyor.

Snapchat’in bir kopyası olduğunu söyleyebileceğimiz Snow uygulaması, iPhone X’un animoji özelliğini hem Android hem de iOS akıllı telefonlara getiriyor. Bu sayede dileyen herkes kendini bir emojiye dönüştürebilir, video kaydı alabilir ve sosyal medyada paylaşabilir. Animoji özelliğinin yalnızca iPhone X’a özgü olmasını sağlayan şey, iPhone X’da bulunan ve yüzü 3D olarak tarayan TrueDepth kamera sistemiydi. Fakat diğer akıllı telefonlarda bu teknoloji bulunmuyor. Dolayısı ile Snow’un Animoji kadar kararlı ve performanslı çalıştığını söylemek çok da mümkün değil.

Snow aslında Snapchat ve Instagram’ı bir araya getiren bir fotoğraf filtreleme uygulaması. Onlar gibi bir sosyal ağ sunmasa da ikilinin kamera arayüzünden pek çok özelliği bünyesinde bulunduruyor. Çekim sırasında ya da sonrasında filtreler ekleyebileceğiniz uygulamada, video çekimler yapabilir, arka planda müzikle videolar kaydedebilir, hatta Boomerang özelliğini dahi kullanabilirsiniz. Uygulamada portre modu özelliği de bulunuyor. Mevcut fotoğraflarınızda da düzenlemeye imkan tanıyan uygulama yeni güncellemeyle beraber AR filtrelerini (Snomoji) de bünyesine ekledi. Mimiklerde Animoji kadar başarılı olmasa da yeterince başarılı ve eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz. Eklenen AR emojilerinde belirli alternatiflerle arka plan rengini değiştirebilir, ya da emojiyi direkt kendi yüzünüzün olduğu yere konumlandırabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu