Mobil Uygulama

Siri, Aramalara Akıllı Yanıtlar Verecek

Siri, kullanıma sunulduğu günden beri tüm dünyada büyük ilgi görmüş ve kendini sürekli olarak yenileyen bir sesli asistan. Bu günlerdeyse adını iki yeni özelliğiyle sıkça duyuyoruz. Bu yeniliklerden ilki Siri’nin yeni bir sese kavuşacağı haberiydi. Bir diğeri ise aramalara akıllı yanıt verme özelliği oldu. Apple’ın yeni aldığı bir patente göre Siri artık meşgul olduğumuz sırada yanıtlayamadığımız aramaları bizim için yanıtlayacak ve bunu oldukça kişisel ve detaylı şekilde yapacak.

Apple’ın Siri için yaptığı patent başvurusunda ortaya çıkan bilgilere göre Siri, gelen bir aramayı reddettiğinizde konumunuza ve arayan kişiye göre akıllı ve kişisel yanıtlar üretecek. Tabii ki bu cevapların sadece lokasyon bilgisinin açık olduğu durumlarda karşınıza çıkacağını da ekleyelim.

Özellikle araba kullanırken Siri kullananlara oldukça yardımcı olması planlanan özellik, lokasyonunuza göre ulaşmak istediğiniz noktaya yaklaşık kaç dakika içinde ulaşacağınızı tespit edebiliyor ve bu bilgiyi akıllı cevaplarında kullanabiliyor. CarPlay ile entegre bir şekilde çalışacak olan Siri, sadece lokasyon ve arayanlara göre değil aynı zamanda o an kullandığınız uygulamalara göre yanıtlar da üretecek.

Çağrı yanıtlama sistemlerinin hala oldukça basit bir arayüzle sınırlı olduğunu ve bu yenilik sayesinde pek çok kolaylık sağlanacağını da belirten patent başvuru formuna göre, Siri artık neden meşgul olduğumuzu da belirterek aramaları bizim yerimize cevaplayabilecek. “Gelen Çağrıyı Reddetmek için Akıllı Dijital Asistan” ismi ile alınan patentte belirtilen özelliklerin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz kesinleşmiş değil.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu