Sosyal Medya

WhatsApp’a Yeni Özellik: Emoji Arama!

WhatsApp her geçen gün daha fazla özellik sunmaya devam ediyor. WhatsApp geçtiğimiz haftalarda herhangi bir dosya türünün paylaşılmasına izin veren dosya paylaşım özelliğini beta kullanıcılarına getirmişti. Bugün de, emoji severlerin favorilerini kullanmalarını kolaylaştıran “emoji arama” özelliği ile yeni bir güncelleme yayınladı.

Bu arama seçeneği ilk olarak beta 2.17.238 sürümünde tanıtıldı ve bildirildiği anda sürümde çökme yaşandı. En son güncelleme ile bu sorun düzeltildi. Kullanıcılar emoji simgesine dokunduklarında emoji listesi açılacak ve altta arama yapabilmeniz için bir büyüteç simgesi olacak. Bu simgeye tıkladığınızda WhatsApp emoji aramanıza izin verecek ve yazdığınız kelimeye dayalı öneriler sunacak. Örneğin; “telefon” yazmanız tüm telefon emoji önerilerini üstte yer alan yeni bir çubukta gösterecek ve böylelikle sohbetinizde ne seçmek istediğinize karar verebileceksiniz.

Bu özellik erişim kolaylığının yanı sıra emojilerin gerçek anlamını bulmak için de kullanılabilir. Çünkü pek çok kullanıcı emojilerin ne anlama geldiğini bilmiyor. Bu güncelleme şu anda beta kullanıcılarına sunulmaktadır. Yakın bir zamanda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu