Sosyal Medya

WhatsApp Neden Çöktü?

Popüler mobil mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ta dünya genelinde bir sorun yaşandı. 3 Mayıs gecesi saat 23.00 sularında başlayan problem yaklaşık 2 saat sürdü. Kullanıcılar WhatsApp’i kullanarak herhangi bir ileti gönderemedi ve alamadı. Yetkililer, WhatsApp neden çöktü sorusuna dair herhangi bir yanıt vermediler.

Problemin yaşanmaya başlamasıyla sosyal medya platformları “WhatsApp çöktü” gönderileriyle doldu taştı. Özellikle Twitter’da dünyanın gündemine oturan WhatsApp hakkında binlerce gönderi paylaşıldı. Kullanıcılar, mesaj gönderip alamamaların yanında uygulamanın web arayüzüne de erişim sağlayamadılar. WhatsApp web kullanıcıları bağlantı kurmaya başlamadıkları halde “Telefona erişmeye çalışılıyor” uyarısı aldıklarını farkettiler.

Reuters haber ajansına konuşan WhatsApp sözcüsü; WhatsApp ile ilgili bir problemin olduğunu onayladı ve bir düzeltme üzerinde çalıştıklarını söyledi. Sorun başladıktan yaklaşık iki buçuk saat sonra WhatsApp düzeldi. Ancak bazı kullanıcılar hala erişim sorunu yaşadığını belirtiyor.

Dünya genelinde bu problem, WhatsApp’ın sahip olduğu ekonomik ve siyasi güçle ilgili olduğu yönünde konuşmalara neden oldu. Çünkü WhatsApp, dünya çapında internete erişimi olan insanlar için birincil iletişim uygulaması.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu