Sosyal Medya

Facebook, Yorumlara GIF Özelliğini Getirdi!

GIF’ın 30. yıldönümü vesilesiyle Facebook; yorumlarda, 2 milyar kullanıcı kitlesine açık olan GIF’lerin kullanılmasına izin vermeye başladı. Facebook, kişinin kendisinin ya da arkadaşının duvarında GIF’lerin paylaşılmasına izin vermeye başlamıştı ancak kullanıcılar durum güncellemelerine GIF‘lerle de yanıt vermek istiyorlardı. Öyle görünüyor ki, sosyal paylaşım devi nihayet taleplere cevap verdi ve bugünden itibaren GIF’leri yorumlarda yayınlamanıza izin veriyor.

Yorumlar, metin kutusuna eklenen GIF düğmesine ve Giphy ve Tenor gibi farklı hizmetlerin sunacağı alakalı dosyaları aramanıza ve yayınlamanıza olanak tanır. Bu seçenek hem masaüstünde hem de mobil platformlarda sunulacak ve GIF düğmesine tıkladığınızda trend alternatifler gösterilecek. Bu özellik, coğrafi olarak sınırlandırılmayan, küresel çapta yaygın olan bir sürümdür.

Yeni GIF paylaşım özelliğine ek olarak, Facebook bir GIF partisi düzenledi. Ayrıca, sosyal platformda son derece popüler olan bu biçimin büyümesi ile ilgili istatistikleri paylaştı. Facebook resmi blog yazısında, bir önceki yıl Facebook Messenger‘a eklenen GIF desteğinden sonra 13 milyar paylaşımın yapıldığını açıkladı. Yeni yıl, dünyadaki GIF paylaşımının en fazla olduğu gün olarak adlandırıldı ve o gün Messenger üzerinden 400 milyon dosya gönderilip alındı.

Ayrıca Facebook, GIF‘in telaffuz edilmesinin gerekliliği üzerinde bir tartışma başlattı. Ve kullanıcıları bu tartışmaya dahil etmek adına ABD merkezli kullanıcılar için bir anket düzenliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu