Sosyal Medya

Twitter’ın yeni tasarımı test sürecinde bazı kullanıcılara açıldı

Twitter, web kullanıcıları için yeni bir deneyimi test ettiğini duyurdu. Az sayıda Twitter kullanıcısına açılacak olan Twitter’ın güncellenmiş web versiyonu birçok farklı özelliği de kapsıyor. Kullanıcılar bu güncel versiyon üzerinden Twitter’ın Yer imi özelliğine erişebilecek ve Twitter’ın Keşfet sekmesinde kaydırma özelliğini kullanabilecek.

Yeni sürüme dair paylaşılan ekran alıntıları, yenilenen sitenin test sürümüne dahil edilen kullanıcıların bir pop-up üzerinden bilgilendirildiğini gösteriyor. Üstelik kullanıcılar gece modu ve veri tasarrufu gibi özelliklere de erişebiliyor.

Gece Modu özelliği bir açma kapama tuşuna kavuşurken, Veri Tasarrufu da ayarlar menüsünde önünüze çıkan bir seçenek olmaktan çıkarak açma kapama tuşuyla işleri kolaylaştırıyor.

Twitter’ın yeni tasarımı test sürecinde bazı kullanıcılara açıldı

“Yeni Tweet Oluştur” pop -up’ı da tasarım değişikliğine gidilen alanlar arsında yer alıyor. Geçmişte bir kutu görünümüne sahip olan bu alan şu anda tasarım bakımından daha açık bir yazı alanı sunuyor. Tweetlerin yazıldığı alanda Konum kısmının artık yer almadığı ve Tweetle düğmesinin de üst kısıma alındığı görülüyor.

Yer imi özelliğinin webe taşınması bu yeni tasarımın en dikkat çeken tarafı. Mobil platformlarda Şubat ayında yayınlanan özellik bir türlü webe taşınamamıştı. Bu anlamda yenilenme sürecindeki diğer değişikliklerin yer imi kadar ilgi görmeyeceğini söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu