Sosyal Medya

Facebook, WhatsApp Butonunu Test Ediyor

Facebook, ana uygulamasına dikkat çeken özellikleri eklemeye devam ediyor. Bunların en yenisi: WhatsApp butonu.

Android kullanıcıları Facebook mobil uygulamasında özel bir WhatsApp butonu görüntülemeye başladı. Bu düğmeye tıklandığında Facebook uygulamasından çıkmadan WhatsApp’ı açan bir kısayol olacak.

WhatsApp butonu menü alanında bulunabilir. Test grubundaki üyelerden biriyseniz adınızın altında en üstte görüntüleyebilirsiniz. Ancak şu anda herkes tarafından görüntülenmediğini unutmayın. Kısayol şimdilik Android sürümünde test ediliyor, ancak iOS kullanıcıları için de oldukça kullanışlı olacak bir özellik.

Arvind Iyer tarafından tespit edilen bu özellik, uygulama Danimarka diline çevrildiğinde ortaya çıktı. Şirketin daha önceki özellikleri de Danimarka’da test etmeye başladığı göz önüne alındığında şaşırtıcı bir durum değil.

WhatsApp butonu, Facebook’un yan kuruluşlarını, ana uygulamasına entegre ettiği ilk buton değil. Aslında şirket, bu ayın başlarında Instagram için de benzer bir kısayol test etti. 2015’te de Facebook, WhatsApp gönderme butonu denemişti, bu buton ile kullanıcılar fotoğraflarını ve postlarını kişilerle paylaşabilecekti. Ancak kullanımından vazgeçildi.

Her test özelliğinde olduğu gibi WhatsApp butonunun Facebook kullanıcıları tarafından kullanılabilir hale gelip gelmeyeceği ve kullanılacaksa da ne zaman kullanılacağı henüz netleşmedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu