Sosyal Medya

Twitter, Yeni Tasarımıyla Kullanıcıların Karşısında!

Twitter, kullanıcılarına daha iyi hitap edebilmek adına mobil, masaüstü ve web uygulamalarını yeniden tasarlıyor. Yenileme, önceki görünüm deneyiminden ya da kullanıcı deneyiminden radikal bir ayrılma değildir. Güncelleme, ayarlarınızın bulunduğu yer, kullanılan tipografi, simgelerin şekli ve benzeri şeylere yönelik daha küçük değişiklikler içeriyor.

Kullanımı kolay hale getirebilmek için daha sade bir görünüme sahip olan Twitter, kullanıcılardan gelen geri bildirimleri göz önünde bulundurarak tasarımı tamamladı. twitter.com, Twitter iOS, Twitter Android, TweetDeck ve Twitter Lite’da değişikler yapılacak.

twitter yeni tasarım

Bu değişiklikler şu şekildedir;

  • Profil, ek hesaplar, gizlilik ve ayarlar seçeneklerinin tümüne tek bir yerden ulaşılacak. Yan tarafta bulunacak yeni gezinti menüsü ve uygulamanın altında yer alan az sayıda sekme sayesinde karışıklık giderilecek ve kullanım kolaylaşacak.
  • Web site linkleri Safari’nin Twitter uygulama görüntüleyicisinde de açılabilecek ve böylelikle hali hazırda girişini gerçekleştirdiğiniz web sitelerine ulaşabileceksiniz.
  • Tipografi daha sade ve birbirine uyumlu hale getirilerek başlıklar kalınlaştırıldı. Böylece neler olup bittiğinde daha kolay odaklanılabilecek. Yeni profil fotoğrafları şekli sayesinde hangi tweetin kim tarafından atıldığı daha anlaşılır biçime getirilecek.
  • Özellikle Twitter‘da yeni olanlar için daha sezgisel ikonlarla beraber tweetlerle daha kolay etkileşime geçebileceksiniz. Örnek vermemiz gerekirse kullanıcılar ok simgesini cevap vermek ya da bir önceki sayfaya geri dönmek anlamına geldiğini sanıyorlardı. Bu simge yorum baloncuğuna çevrildi. Bunun yanı sıra daha iyi etkileşim sağlamak için ikonlar sadeleştirildi.
  •  Tweetlerin cevap, RT ve like sayısı anında güncellenecek ve böylelikle sohbet gerçekleştiği esnada canlı olarak takibini gerçekleştirebileceksiniz.
  • Bunların yanında renk kontrastı ve Safari Okuyucu görünümünde destekli linkleri her zaman açabilme imkanı gibi ekstra erişim olanaklarını göreceksiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu