SEOSosyal Medya

Twitter SEO İpuçları

Günümüz dünyasında sosyal medya araçlarının ne denli önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Sosyal medya platformları arasından en çok bilinen ve etkili olan Facebook olsa da Twitter’ın yarattığı etkiyi de göz ardı etmemek gerekir. Bu içeriğimizde sizler için Twitter SEO ipuçları hakkında bilgi vermeye çalışacağız. 

Twitter SEO Nedir?

Hedef kitlenizi etkileme, onların gözünde iyi bir etki bırakmak ve marka kimliğinizi iyi bir şekilde yansıtmayı hedefliyorsanız Twitter hesabınızda da bu durum için optimizasyon işlemleri yapmanız gerekmektedir.

twitter seo ipuçları
Twitter SEO ipuçları 2021

Doğru adımlar atılarak optimize edilmiş bir hesap ile hedef kitlenize daha rahat ulaşabilirsiniz. Arama motorlarının önemi tam da bu noktada karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Doğru bir şekilde yapılan optimizasyon işlemleri ile arama motorlarının gözünde daha iyi sıralama elde etmeyi başarabilirsiniz. 

Tavsiye Edilen İçerik: Sosyal Medya ve SEO İlişkisi

Twitter Kullanıcı Adını Optimize Edin!

Twitter SEO ipuçlarının ilk adımı kullanıcı adınızı optimize etmektir. Hem markanız hem de siteniz hakkındaki ilk düşünceler kullanıcı adınız ile oluşuyor diyebiliriz. Kolay bir şekilde bulunabilmek adına Twitter üzerinde farklı ad tercihinde bulunmayın. Size uygun olan en doğru kullanıcı adı markanızın ismidir.

Sitenizin içeriği ile ilgili çok uzun olmamakla birlikte ufak eklemeler yapabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse spor üzerine bir siteniz varsa ‘’@örnekspor’’ gibi bir isim seçebilirsiniz. Tabii ki bu isim başka biri tarafından alınmış olabileceği için alternatif tercihlerinizi de hazır tutmalısınız. Noktalama işaretleri veya kısaltmalardan da yararlanmayı düşünebilirsiniz. Bu gibi bir durumda benzerliği göz ardı etmemeniz gerekir. Eğer uzun bir firma ismine sahipseniz biraz kısaltmak zorunda kalabilirsiniz çünkü Twitter kullanıcı adı 15 karakter ile belirlenmelidir. 

Markanızla alakalı olmayan hiçbir şeyi kullanıcı adınızda kullanmayın. Tamamen markayı yansıtacak bilgilere yer verin böylelikle arama motorlarının gözünde hesabınızın görünür olma ihtimali artacaktır.

Kullanıcı adı ile birlikte tam adınıza da optimizasyon işlemi yapmanız gerekmektedir. Tam adınız tam profil fotoğrafınızın altında yer almaktadır. İsmin optimize edilmesi neden önemlidir diyorsanız ilk nedenimiz kullanıcı adınız ile birlikte başlık metnine dahil olmaktadır. İkinci neden ise <h1> başlık etiketi içerisinde en üst kısımda büyük metin olarak görünmektedir. Bu nedenlerden dolayı isminizde optimize edilmelidir. 

Açıklama Alanını Optimize Edin!

Açıklama alanınızı optimize etmeniz gerekmektedir. Web sitenizle ilgili anahtar kelimeleri buraya eklemek en doğru tercih olacaktır. Firma adınız çok uzunsa ve kısaltmak zorunda kaldıysanız açıklama alanına uzun halini yazabilirsiniz.

Anahtar kelimeleri bu alana ekleyerek hesabınızın görünür hale gelmesi için önemli bir fırsatı değerlendirmiş olursunuz. Bu kısımda kendinizi tanıtabilirsiniz ancak kısa ve öz olmasına özen göstermelisiniz. Sadece önemli noktalara değinmeye dikkat edin. Adres ve telefon numaranızı buraya yazabilirsiniz. Açıklama alanı meta açıklaması olarak gözükeceği için fazlasıyla dikkatli hazırlanması gerekir.

Bağlantı URL’si ve Konum Alanlarını Doldurmalısınız!

Tabii ki link kısmına sitenizin adresini eklemeniz gerekecektir. Direkt olarak sitenize erişim sağlamak önemlidir. Aracı kısaltılmış linkler kullanmamaya özen gösterin. Konum kısmına ise firmanıza ait bir adres varsa eklemeniz gerekir. Bu kısıma kesinlikle rastgele adres yazmayın. Telefon numaranızı da ekleyin ve yine bu kısma da yanlış telefon numarası girmeyin.

Tweet’lerinizi Optimize Edin!

Attığınız tweetler mutlaka kaliteli olmalıdır. Attığınız tweet sayısı ne kadar fazla olursa o kadar fazla kişi profiliniz ile etkileşimde olacaktır. Beğeni ve paylaşım peşine düşerek alakasız tweetler atmamaya dikkat edin. Spam mesajları kullanmayın. Markanızla alakalı tweet atmaya özen gösterin. Video veya fotoğraf paylaşacaksanız çözünürlük ve görüntü kalitesi de iyi olmalıdır. Farklı kullanıcıları rt etmek veya favlamak kullanıcıların dikkatini çekmenize olanak sağlayabilir ancak her zaman aynı etkiyi yaratmaz. 

Takipçi Sayınızı Arttırın!

Google tarafından yapılan açıklama da takipçi sayısı değerlendirilmiyor dense de takipçi sayınız bir noktada kriter olarak karşınıza çıkıyor. Arama sonuçlarında daha çok görünürlüğe sahip olmak için takipçi sayısı da yüksek olmalıdır. Twitter da takipçi arttırmak hem zor hem de zahmetlidir. Tabii ki doğru stratejiler ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Sık sık tweet atmalı tweetleriniz ile alakalı taglardan yararlanmanız gerekir. Sizinle benzer içerikleri paylaşan hesapları rt edebilir bu şekilde daha çok kişinin dikkatini çekebilirsiniz. Twitter reklamlarından faydalanmak da en etkili yöntemler arasında bulunmaktadır. Takipçi sayınızı arttırırken her zaman organik yöntemleri tercih edin.

Twitter Hesabınızı Onaylayın ve Hesabınıza Bağlantı Kurun!

Onaylı twitter hesapları Google tarafından daha çok sevilmektedir. Onaylı hesapların arama sonuçlarında görünme olasılığı daha yüksektir. Hesabınız onaylanırsa arama motorları ve twitter kullanıcılarının gözünde değerinizi arttırır. Doğrulanmış bütün hesapların yanında ufak bir mavi tik yer alır. Küçük olduğuna aldanmayın işlevi çok fazladır. Hem hesabınızın güvenilir olduğunu gösterirken hem de değerli olduğunun göstergesidir. Tabii ki sadece onaylı hesaplar görünür olacak diye bir şey yok ama daha yüksek ihtimal olduğunu söyleyebiliriz. 

Paylaşımlarınızda Fotoğraf ve Video Kullanın!

Yaptığınız paylaşımlarda fotoğraf ve video kullanmak işinize yarayacaktır çünkü bu tarz içerikler hep daha çok etkileşim oranı almanızı sağlayacaktır. Hesabınızdan fazla fazla video ve fotoğraf paylaşımı yapmayı ihmal etmeyin. Hem markanızla ilgili olan hem de kullanıcıların dikkatini çekmeyi başaracak görsel ve fotoğrafları tercih etmeniz gerekir. Tabii ki buradaki en önemli kriter fotoğraf veya video fark etmeksizin kalite ve yüksek çözünürlük  çok önemlidir. Ek olarak emojilerden yararlanmaya da özen gösterin. Tag kullanımı da tıpkı emojiler gibi kullanıcıların dikkatini çekme konusunda önemli bir rol oynamaktadır. 

Sitenizde Twitter Kartlarına Yer Vermelisiniz!

İnternet sitenizde düzenli olarak paylaşım yapıyorsanız Twitter kartlarına yer verebilirsiniz. Twitter kartlarını entegre edebilmek için bir koda ihtiyacınız olduğunu söyleyelim. Böylelikle içeriğin Twitter’da paylaşıldığında gösterilmesini ve sadece metinden oluşan tweetlere göre daha değişik olmasına dikkat edebilirsiniz. Paylaşımlara göre farklı türleri olan bu kartlardan yararlanmak Twitter SEO ipuçları için son ipucumuz olarak karşınıza çıkıyor. 

Bu kartlar sitenizde yer alan örnek fotoğraf ve videoları kullanarak daha fazla etkileşim almanıza olanak sağlar. WordPress kullanıyorsanız SEO eklentisi olan Yoast eklentisinin Word for Word’u kullanarak uygun kodu alabilirsiniz. 

Twitter hesabınıza optimizasyon işlemi yaparak Twitter’ın sunacağı avantajlardan yararlanmayı ihmal etmeyin. Bu işlem ile hem markanızın reklamını sosyal medya platformlarından iyi bir bir şekilde yapabilir hem de arama motorlarının dikkatini çekebilirsiniz. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu