Sosyal Medya

Instagram’a Aynı Anda Birden Fazla Hikaye Yükleme Özelliği Geldi!

Instagram Android uygulamasında hikayeler için birtakım yeni özellikler duyurdu. Instagram tarafından yayınlanan yeni güncelleme, kullanıcıların hikayelerine tek seferde birden fazla fotoğraf veya videoyu aynı anda yükleme şansı tanıyor. Android kullanıcıları için sunulmaya başlanan özelliğin önümüzdeki haftalarda İOS kullanıcıları için de yayınlanması bekleniyor.

Instagram artık kullanıcıların 10 kadar hikayenin içeriklerini aynı anda yüklemelerine olanak tanıyor. Hikayeler ekranının sağ üst köşesinde beliren yeni bir ikon, en fazla 10 tane farklı fotoğraf ve videonun hikaye olarak eklenebilmesini, düzenlenebilmesini ve paylaşılabilmesini sağlıyor.

Güncellemeden önce Instagram hikayenize birkaç fotoğraf ya da video eklemek istediğinizde, her bir ortam dosyası için aynı işlemi tekrarlamanız gerekiyordu. Şimdi ise hikayelerinizi paylaşmak üzere geldiğiniz ekranın sağ üst köşesindeki yeni işarete tıklayarak, aynı anda birden fazla hikaye yükleme yapabilir, galerinizden seçeceğiniz 10 medya dosyasını aynı anda paylaşabilirsiniz. Medya dosyaları eklediğiniz sıraya göre yüklenecektir. Paylaşım aşamasına gelindiğinde her medya dosyasını ayrı ayrı düzenlemek için fırsatınız olacak. Çıkartmalar, metin veya diğer görsel unsurları da her şeyi yüklemeden önce ekleyebilirsiniz.

Instagram hikaye paylaşma noktasında yapılan yeni düzenleme ile birlikte elbette yeni eklentilerde yer alıyor. Instagram bünyesinde hikaye paylaşımı yaparken size olduğunuz konuma dair konum önerileri sunulacak. Bu özellik ile birlikte hikayelerde oldukça hızlı bir şekilde konum bilgisi verilebilecek.

Konum etiketi önerileri en çok tercih edilen ortamları sunacak. Bu sayede paylaşılan hikayelerin daha çok ilgi görmesi sağlanacak. En çok gidilen mekân seçenekleri böylece siz aramadan önünüze gelecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu