Sosyal Medya

Facebook Messenger’a da Reklam Geliyor!

Facebook, reklam stratejileri sayesinde oldukça iyi paralar kazanan bir platformdur. Bu stratejileri genişletmeye karar veren Facebook, Messenger uygulamasında da reklam verilmesine izin verecek.

Reklamverenlerin en çok tercih ettiği mecra Facebook reklamlarıdır. Çünkü oldukça yüksek bir kullanıcı kitlesine sahip olan Facebook üzerinden hedeflenen kitleye ulaşmak basittir. Bu durumu çok iyi değerlendiren Facebook, reklam kampanyalarını Messenger’a taşımaya hazırlanıyor. Messenger kullanıcıları tarafından nasıl bir tepki geleceği bilinmez ama Facebook daha fazla para kazanmak için ne gerekiyorsa yapıyor.

Facebook mesajlaşma ürünlerinin yönetici olan David Marcus Recode’a verdiği röportajda ödemeleri kesmeyeceklerini söyledi. Ayrıca, geleneksel olarak yapılan ve iyi bir iş olarak görülen şeyin reklamcılık olduğunu ve bu nedenle reklam stratejilerini geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Facebook 2016 yılındaki ödemelerden, genellikle oyunlarda yapılan satın alma işlemlerinden 753 milyon dolar kazandı. Bunların yanında reklamlardan kazandığı tutar ise 27 milyar dolar. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Facebook reklamları şirketin verdiği en doğru karar gibi duruyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu