Sosyal Medya

Facebook’a Hikayeler Özelliği Eklendi!

Facebook yeni bir özelliği kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Facebook yetkililerinin sunacağı yeni özellik olan Facebook hikayeler özelliği kullanıcılara tanıtılmaya başlandı. Snapchat desteğiyle dolu olan Facebook hikayeler, birkaç aydır Whatsapp, Instagram ve Messenger’da var olan hikayeler özelliğiyle benzerlikler taşıyor.

Facebook hikayeler haber çubuğunun üst kısmında, 24 saat boyunca yer alacak ve çeşitli filtre efektlerinin olduğu resim ve videoları içerecek. Facebook bu filtreleri oluşturacak bir ekibe sahip ve Power Rangers, Minions ve Wonder Woman gibi maskelerin yer alacağı temalı filtreler için de iş ortaklıkları kurmakta.

Fakat Facebook’ta, filtreler önemsiz paylaşımların ötesinde bir şey olacak. Kullanıcılar her zamankinden daha fazla görsel içerik paylaştıkları için bu efektler, ekranda paylaşılan anları arttıracak. Ayrıca şirket bir basın açıklamasında Snapchat‘i bu alanın “öncüsü” olarak kabul etti ve Facebook hikayeler özelliğinin bugünkü iletişim ortamında bir ihtiyaç haline geldiğini belirtti.

Facebook hikayeler, Snapchat’in tersine kronolojik bir sırayla değil, en yakın arkadaş algoritmasına göre sıralanacaktır. Ayrıca Instagram hikayelerinde olduğu gibi Facebook hikayelerinde de hikayelerinizi kimlerin görmemesini istiyorsanız o kişileri seçebilme şansına sahip olacaksınız. Aynı zamanda yine Instagram‘da olduğu gibi Facebook hikayelerinizi doğrudan istediğiniz kişilere iletebileceksiniz.

 

Facebook henüz hikayelerden para kazanmayı hedeflemiyor. Bu noktada Instagram’dan ayrılan Facebook hikayeler kısmının nasıl olacağını bekleyip göreceğiz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu