Mobil Uygulama

Twitter, Otomatik Gece Modu’nu Test Etmeye Başlıyor

Google Haritalar gibi bazı uygulamalar geceleri otomatik olarak soluklaşırlar. Bu özellik, karanlıkta telefonunuza rahat bakabilmeniz için, gece kullanım deneyimini sağlamak amacıyla tasarlanıyor. Yine böyle bir özellik Twitter‘ın resmi mobil uygulamasına geliyor. Test aşamasında olan bu özellik, kullanıcılara üç Gece Modu seçeneğinden bir tanesini seçmelerini sağlıyor.

Kullanıcıların bu özelliği kullanabilmeleri için “Kapalı”, “Açık” ya da “Otomatik” seçeneklerinden herhangi birini seçmesi isteniyor. “Otomatik” olan seçenek güneş battığında Gece Modu‘nun direk devreye girmesini sağlıyor ve güneş doğduğunda yine otomatik olarak kapanıyor.

twitter gece modu

Gece Modu özelliği etkinleştirildiğinde Twitter arayüzü karanlık hale gelir ve tweetler beyaza döner. Bu özellik, gece aydınlatılmış bir odada bulunan kullanıcıların kullanımı için pek de faydalı olarak görülmüyor fakat, kullanıcılar geceleri ışık olmayan bir ortamda telefonlarına baktıklarında gözün yorulmamasını sağlıyor ve rahat bir kullanım sağlıyor.

Bu özelliğin geçen yaz kullanıma sunulan Dark Mode arabiriminden farklı olduğunu söylemek gerekir. Dark Mode‘da kullanıcılar gece moduna manuel olarak geçiyor ve tekrar kapatana kadar sürekli çalışıyor. Otomatik modda, uygulama akşamları kendiliğinden gece modunu açıyor ve sabah yine kendiliğinden kapatıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu