Sosyal Medya

Spotify Şarkılarınızı Instagram Hikayenizde Paylaşın

Bugüne dek Spotify’da dinlediğiniz şarkıları Instagram’da paylaşmak istediğinizde, ekran görüntüsü alıp paylaşmak durumundaydınız. Artık bunun için ekran görüntüsü almaya gerek kalmayacak.

Spotify’a gelen yeni özellik sayesinde kullanıcılar, dinledikleri şarkıyı Instagram hikayelerinde paylaşmayı direkt olarak Spotify üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Spotify’da dinlediğiniz şarkıyı Instagram’da hikayenizde paylaşmak istiyorsanız, “paylaş” menüsünde Instagram Hikayeler kısmına tıklamanız yeterli olacak. Böylece dinlediğiniz şarkı doğrudan Instagram hikayenize aktarılmış olacak. Ayrıca şarkıyı “Instagram Direct ile doğrudan mesaj atarak arkadaşlarınıza da gönderebileceksiniz. Uygulama o anda, Spotify’daki her sanatçı, çalma listesi, albüm ve şarkı için özel etiketleri de paylaşıma eklemenize olanak sağlayacak. Spotify ve Instagram entegrasyonunun belki de en güzel yanı, iki uygulamayı birbirine bağlamak zorunda kalmamanız. Paylaş butonuna bastıktan sonra uygulamaya herhangi bir izin vermeniz gerekmiyor. Böylece “gizlilik ihlalleri gibi sıkıntılar da yaşanmıyor.

Şarkı hikayede paylaşılırken ne yazık ki ses formatı eklenmiyor. Fakat şarkıyı merak edenler, ekranın sol köşesinde yer alan “Spotify’da Dinle” ibaresine tıklayarak şarkıyı dinleyebiliyor. Sportify bu hamlesiyle muhtemelen üye sayısını arttırmayı hedefliyor. Çünkü arkadaşınızın paylaştığı şarkıyı Spotify’dan dinleyebilmek için üye olmanız gerekli.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu