Sosyal Medya

YouTube’dan Yeni Bir Sohbet Özelliği!

Bugün YouTube, mobil uygulamada kullanılabilecek, kullanıcıların arkadaşlarıyla sohbet benzeri bir arayüz içinde video paylaşmasına izin veren yeni bir özellik başlattı.

Bu özelliğin amacı, kullanıcıların Twitter ve Facebook gibi başka sitelere gitmeden, videoların YouTube platformunda tartışılmasını sağlamaktır. Konuşmalar doğal olarak özel; kullanıcılar video paylaşmak istedikleri arkadaşlarının telefon numaralarını rehberlerinden seçebilirler. Ayrıca diğer platformlarda paylaşılabilen bağlantılar yoluyla insanları davet etme seçeneğini de bulunduruyor.

https://youtu.be/feBF_IY-HI8

YouTube‘un yeni özelliği toplamda 30 kişiyi içeren sohbetleri destekliyor. Katılımcılar videolara metin, emoji, diğer videoların bağlantılarını ekleyebilir veya kendi kliplerini oluşturarak videolarına katılmalarını teklif edebilirler.

Aslında bu özellik yeni bir özellik değil. Bu yılın başlarında Kanada’da piyasaya çıktı ve şimdi dünya çapında kullanılmaya başlandı. YouTube ayrıca, uygulamanın alt kısmında konuşmalarınızı takip etmenize olanak tanıyan yeni bir “Paylaşılan” sekmesi de sunuyor.

Bu yeni özellik inkar edilemez bir şekilde pürüzsüz olsa da, kullanıcıların kullanıp kullanmayacağı merak konusu. En büyük problem sadece YouTube mobil uygulamasında kullanılıyor olmasıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu