Teknoloji

Şifre Olmadan Bir Microsoft Hesabında Oturum Açabileceksiniz

Artık, Microsoft hesap sahipleri oturum açmak için yalnızca akıllı telefonlarını kullanabilirler. Microsoft, şirketin iOS ve Android Microsoft Authenticator uygulamasının bir parçası olarak yeni bir telefon oturum açma seçeneğini etkinleştiriyor. Uygulamayı daha önce iki faktörlü kimlik doğrulama için kullanıyorduk, ancak en son güncelleme, Microsoft hesabına girişte şifrenizi girmek zorunda kalmadan geçmenizi sağlıyor.

Bu özelliği etkinleştirmek için; iOS veya Android’de Microsoft Authenticator uygulamasını indirebilir, açılır menüden hesabınızı seçebilir ve telefon oturumunu etkinleştirmeyi seçebilirsiniz. Microsoft hesabına her giriş yaptığınızda, yalnızca cihazınızda bulunan bir numarayı Microsoft Authenticator uygulaması içindeki numarayla eşleştirmeniz gerekecektir.

Telefonunuzu unuttuysanız, oturum açmak için her zaman şifrenizi kullanmayı seçebilirsiniz, zaten bu işlem çok daha kolay ve çok daha güvenlidir. Microsoft, Google‘a hızlı bir şekilde yanıt verdi; iki faktörlü kimlik doğrulamasını, uygulamanın özelliklerini onaylamak için kolaylaştırdı ve bu yeni telefonla oturum açma seçeneği ile Google‘dan bir adım öne geçti. Bu ikisi arasındaki rekabet, hiçbir zaman uygulama ve hizmetlerde oturum açmak için bir şifre girmek zorunda kalmamamız gereken geleceğe doğru iyi bir adımdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu