Teknoloji

Facebook, Clubhouse Benzeri Bir Platform İçin Çalışmalara Başladı

Facebook son günlerde gündemde olan uygulamalar arasına girmeyi başaran Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çalışmaya başladı.

Instagram, WhatsApp gibi uygulamaların yanı sıra sanal gerçeklik şirketi Oculus‘u henüz daha küçük bir şirket iken satın alan Facebook bu sefer de Clubhouse’a yöneldi. The New York Times‘ın haberine göre Facebook‘un Clubhouse benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığı bilgisi paylaşıldı.

Haberde Facebook için çalışılan bu projenin, kullanıcılar için ses tabanlı sohbet odaları oluşturmayı amaçladığını, fakat henüz erken aşamalarda olduğu bilgisine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde Mark Zuckerberg de Clubhouse’da bir tartışmaya katılmıştı. Şimdilik yalnızca iOS ile ulaşılabilen ve davetiyeyle girilen sesli sohbet platformuna Mark Zuckerberg’in de girmesi, Facebook’un Clubhouse ile ilgilendiği iddiasını doğrulamış oldu.

Clubhouse Nedir

Yeni bir sosyal medya uygulaması olan Clubhouse her gün kullandığımız Facebook, Twitter, Instagram üçgeninden biraz farklı bir platform olarak karşımıza çıkıyor.

“Ses temelli yeni nesil bir ağ” olarak tanımlanan Clubhouse’a, iOS üzerinden ve yalnızca davetiye ile giriş yapılabiliyor. Kullanıcılarına özel sohbet odalarında sadece sesleriyle iletişim kurma imkanı sunulan uygulamada bahsedilen sohbet odaları, genelde bir konu başlığı üzerine kuruluyor ve kendi ilgi alanınıza göre bu sohbetlere katılabiliyorsunuz. Sohbetlerde konuşulanları isterseniz sadece dinleyebiliyorsunuz ya da moderatörden izin alarak yani el kaldırma emojisine tıklayarak sohbete dahil de olabiliyorsunuz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu